Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dostala jsem jako dárek pár žebřiček. Upřímně řečeno, neměla jsem moc tušení co s nimi. (Moje chyba). Ale denně jsem jim dávala čerstvou vodu, byly v kleci pro andulky a na zemi měli ještě zbytky prosa. Asi druhý den, jsem jim dala kukuřičné lupínky, protože jsem se nemohla dostat celý týden do města, tak jsem jim dala aspoň toto, o tři dny opozději, jsem jim dala pouze lněné semínko. Po sedmi dnech mi obě dvě umřely. Chtěla bych vědět proč? Jo a mám doma dva psy, ale ty se pouze na ně dívali a nijak jim neubližovali štěkáním nebo tím, že by u nich seděli déle, jak dvě minuty.
Tvoje ignorance jejich potřeb se ti jednou vrátí (doufám). Tvoje duševní nedostatečnost, kterou dáváš tímto rádoby kajícným dotazem taky o mnohém svědčí. To si opravdu sama neumíš poradit? Slyšela jsi někdy slovo "hledat a google" asi těžko.Lituju jakéko-li zvíře v tvé péči
http://search.seznam.cz/?q=chov+zeb%C5%99i%C4%8Dek&aq=1&oq=chov+ze&sourceid=szn-HP&thru=sug
za 1s - 21 957 odkazů.
Sbohem.
Zdravím. Udělala jste několik zásadních chyb. Možná, že ten, kdo Vám zebřičky dal, měl s nimi zkušenost a možná, že se stačilo zeptat. Stejně tak v dnešní době na intermetu je při zadání chov zebřiček spousta rad. Možná, že kdyby jste se o to trochu více zajímala, tak by se určitě nechaly nějaké základní informace získat od známých, či kolegů. Ŕíkáte, že chováte psy, tak asi máte alespoň nějakou zkušenost s chovem zvířat a s nutností vytvoření základních životních podmínek. Ono se to někdy v dnešní době přehání s tou péčí, která často bývá zvířati na škodu. Píšu proto o základní péči , která by měla vytvořit zvířeti podmínky pro život. Samozřejmě, když chcete odchovávat potomstvo, tak se ta péče musí rozšířit. K Vaší otázce, kde byla chyba a ptáci uhynuli je u zebřiček strašně jednoduchá. Ptáci normálně uhynuli hlady. Zebřička je malý ptáček, který toho moc nesežere, ale potřebuje žrát v podstatě celý den. Druhý den, kdy nemá možnost se nažrat, tak pustí křídla k zemi, načepýří se a do večera je po ní.Zebřičce stačí jako základ čisté proso a voda . Je to pro Vás zkušenost, smutná zkušenost. Věřím, že už se to vícekráte nestane a že když se Vám do rukou dostane nějaké zvíře, se kterým nemáte žádnou zkušenost, že se budete určitě snažit mu vytvořit základní životní podmínky a využijete k tomu všechny dostupné možnosti. To, co se stalo se již nenechá odestát, ale věřím, že jste se z toho ponaučila. Každý člověk je omylný a žádný není ve všem suprák. Je ale na každém z nás, aby se z chyb poučil a snažil se o to, aby se to už nikdy nestalo. Nemám pravdu? Zdraví St. Toman
Vás je pane Tomane na statkáře škoda. Měl by jste být farářem. Stačilo kouknout na net
a v nouzi jim dát alespoň piškoty, které jako majitelka psů určitě doma nějaký měla.
Bohužel je toto osud mnoha nečekaných živých dárků. U pračky by slečna/paní jistě dlouze studovala návod k použití.Ti malí živí tvorové ji za to ale nestáli...
Neskutečnou příhodu jsem zažil u nastrojené a načinčané paní, co "reklamovala" u kamaráda uhynulou korelu (po 4 dnech).Znalost reklamačního řádu byla "perfektní". Po jejím vyzpovídání jak se o korelku starali se zjistilo, že ji nedali vodu.
Dodnes vidím její "údiv" nad tím, že ji ptáci také potřebují a slyším její podrážděnou reakci:
"A čím by asi tak pila, když nemá pusu..."
Moje tolerance k lidské ....(lhostejnosti?).je rozhodně menší než vaše a pokud se týká týrání živých tvorů, tak je skoro na nule...
Zdravím příteli. I moje tolerance k týrání živých tvorů je nulová, ale já to takto napsal hlavně pro jiné držitele a obdarované, aby se snažili si najít a zjistit co který živý tvor potřebuje k životu. Myslím si, že nemá cenu té osobě nadávat, stejně to již tomu ptáku, či zvířeti nepomůže. Může to ale pomoci jinému tvoru u jiného člověka a o to by nám, chovatelům a milovníkům zvířat mělo jít. V tom plísnění ji nikdo neřekl, co vlastně ten pták měl dostat a nedostal a proto pošel hlady. Pravdu máš v tom, že ke stroji a různých neživých zařízení se mnoho lidí dívá s větším respektem, než na živou bytost. Když jsem dělával zootechnika a přišli mi do kravína lidi, kteří celý život dělali v hospodě pingly a já jim musel ukázat jak se drží vidle, vysvětlit co je to šrot a pomalu kudy teče z krávy mlíko a když jsem to říkal vedení, že na traktor se dělají zkoušky a cvičné jízdy a tady dáte takovejm blbcům do ruky 16 krav, tak se mi dostalo jen posměšků. Ti lidé byli schopni za rok ten díl krav otočit pro záněty, jalovost a další problémy. Bohužel je to tak a v dnešní zvrácené společnosti to zatím na nějakou větší změnu myšlení nevypadá. Končím, jedu pochytat holuby a vyrážím do Soběslavi na trh. Zdraví St. Toman