Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2005 19:56

Chovám austrálii,ale velmi se mi líbí alexandři malí.A protože mám pouze venkovní voliéry,rád bych věděl jak tito papoušci snáší naši zimu.Na toto téma jsem na diskuzi četl několik protichůdných názorů.Vím,že tito ptáci žijí volně např.v Německu tak se přikláním k názoru že by naši zimu měly vydržet bez újmy.Také bych rád věděl jestli jim není možné nechat na zimu vyvěšené budky ve kterých by se schovaly před mrazem.

16.3.2005 07:51

vlastik napsal(a):
Chovám austrálii,ale velmi se mi líbí alexandři malí.A protože mám pouze venkovní voliéry,rád bych věděl jak tito papoušci snáší naši zimu.Na toto téma jsem na diskuzi četl několik protichůdných názorů.Vím,že tito ptáci žijí volně např.v Německu tak se přikláním k názoru že by naši zimu měly vydržet bez újmy.Také bych rád věděl jestli jim není možné nechat na zimu vyvěšené budky ve kterých by se schovaly před mrazem.

Z mé vlastní zkušenosti vždy dávám alexy do vytápěné místnosti (cca.5stup).Osobně si myslím,že by zimu snášeli velice špatně,max.-5stup.Samozdřejmě záleží jaké máš voliéry Chovatel od kterého mám pár,je tady u nás na jihu vyhlášen a všechny ptáky dává taktéž do vytápěné místnosti.Samotného by mě zajímal názor ostatních chovatelů.Chocu zdar !!

16.3.2005 12:43

mr.kokotak napsal(a):
Z mé vlastní zkušenosti vždy dávám alexy do vytápěné místnosti (cca.5stup).Osobně si myslím,že by zimu snášeli velice špatně,max.-5stup.Samozdřejmě záleží jaké máš voliéry Chovatel od kterého mám pár,je tady u nás na jihu vyhlášen a všechny ptáky dává taktéž do vytápěné místnosti.Samotného by mě zajímal názor ostatních chovatelů.Chocu zdar !!

Já mám celou zimu Alexandry malý celou zimu venku a bez problémů,nechal jsem jim budku a oni doní na noc zalezou a je po starostech.Příští zimu je ale budu už schovávat,letošní jsem je neměl kam dát.Prosim vás jak se jmenuju ten chovatel na jihu čech?jsem taky zjihu kousek od Českých Budějovic předem děkuji Petr

16.3.2005 13:46

barnard napsal(a):
Já mám celou zimu Alexandry malý celou zimu venku a bez problémů,nechal jsem jim budku a oni doní na noc zalezou a je po starostech.Příští zimu je ale budu už schovávat,letošní jsem je neměl kam dát.Prosim vás jak se jmenuju ten chovatel na jihu čech?jsem taky zjihu kousek od Českých Budějovic předem děkuji Petr

Nezlob se,ale nebudu tady zveřejňovat iniciály člověka,který by si to bez souhlasu určitě nepřál.Pokud se někdy potkáme v Planý tak neni problém tě s nim seznámit.Čus chovu zdar !

16.3.2005 19:56

vlastik napsal(a):

Osobní skušenosti s jejich chovem nemám,ale mám dva kamarády,kteří je s úspěchem odchovávají více než 10 let.Ten první je přezimuje ve vytápěné místnosti,kde teplota neklesne pod +5 stupňů a v lednu přitápí,tak aby teplota nekesla pod +15 stupňů.V té době již sedí samice na první snůšce.Podle venkovní teploty pouští svoje "alíky" do venkovních voliér prolétnout a večer jen uzavírá okno do výletové části.V květnu zasednou podruhé a to jsou většinou již trvale ve venkovních voliérách s možností úkrytu ve vytápěné části.Druhý kamarád chová alexandry celý rok bez přitápění v celoročních voliérách,kde je stejná teplota jako venku. Odchov má jen jednou v roce,za to jsou to ale jedinci špičkové kvality,kterou mu ten první může jen závidět.Těžko se to vyjadřuje,ale pokud by měl někdo možnost je porovnat,pochopil by,co tím myslím.
Nechci,aby tohle bral někdo jako radu,nebo recept na chov,ale jen jako takový postřeh.

27.4.2011 23:24
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Jaký máte názor na poslední příspevek z roku 2005.

30.4.2011 19:56
mercyfulfate

XXX.XXX.40.194

Znám 3 chovatele kteří chovají Alíky venku celou zimu a každej znich nemá jeden nebo dva drápky asi jim umrzli smajlík:-(

30.4.2011 21:29
velpap

XXX.XXX.211.214

mercyfulfate napsal(a):
Znám 3 chovatele kteří chovají Alíky venku celou zimu a každej znich nemá jeden nebo dva drápky asi jim umrzli smajlík:-(

mám alíky venku celou zimu, znám i další chovatele, kteří je mají stejně, odchovy jsou super a drápky mají taky všechny, každopádně kdyby měly teploty klesat hodně pod nulu, okamžitě bych je uklízel, ale zatím se mi osvědčilo nezimovat, myslím že jsou odolní na úrovni australských.

30.4.2011 23:15
messiah

XXX.XXX.40.194

Taky znám chovatele co nechavají Alexandry přez zimu na pospas mrazu a má je bez drápků já Alexandry nechovám ale určitě bych je pžez zimu venku nenechalsmajlík

30.4.2011 23:18
mercyfulfate

XXX.XXX.40.194

kolik stupnů je hodně pod nulusmajlík každou zimu je někdy hodně pod nulu chudáci Alíci:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík