Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2013 22:27
andy1000

XXX.XXX.92.4

Co mám dát do voliéry 5x10x25metrů (VxŠxD) mám v tý voliéře k dispozici 8 samostatných záletů s vytápěním. Jde mi o to jestli tam nechat nějaký hejno,nebo celou voliéru rozdělit na osm voliér.

8.3.2013 22:38
agos85

XXX.XXX.189.215

To je paradna voliera. Ja chcem robit tiez nieco podobne. Ja by som to chcel vyskusat tak ze by som umiestnil vtaky do zimoviska na pol roka az rok aby si zvykli na svoje prostredie a potom by som otvoril vylety do spolocnej voliery. daj by som tam vtaky len jedneho kontinentu. Bud afrika amerika alebo australia. Ale najskor asi ameriku. ary amazonany aratingy . Co na to skusenejsi chovatelia?

8.3.2013 22:39
stewe5

XXX.XXX.8.2

andy1000 napsal(a):
Co mám dát do voliéry 5x10x25metrů (VxŠxD) mám v tý voliéře k dispozici 8 samostatných záletů s vytápěním. Jde mi o to jestli tam nechat nějaký hejno,nebo celou voliéru rozdělit na osm voliér.

Dobry den,dejte prosim foto,to by me zajimalo jak tak velka voliera vypada...dikysmajlík

9.3.2013 08:53
andy1000

XXX.XXX.92.4

Foto zatím nemám,ona ještě není celá hotová.

9.3.2013 13:38
kizik

XXX.XXX.18.20

andy1000 napsal(a):
Foto zatím nemám,ona ještě není celá hotová.

Múžete dát foto i rozestavěný,nebo je zatím jenom v hlavě rozestavěná,tady je příspěvkú co dát do voliery div že ne překryto fotbalové hřište nebo kdo má jaký hejno 50kusú a víc ale foto zatím nikdo nic,takže tyhle bláboli beru s rezervou.smajlík

10.3.2013 18:14
andy1000

XXX.XXX.92.4

Já jsem tady poprvé,chtěl jsem jen poradit a ne někomu něco dokazovat.

10.3.2013 18:16
andy1000

XXX.XXX.92.4

kizik napsal(a):
Múžete dát foto i rozestavěný,nebo je zatím jenom v hlavě rozestavěná,tady je příspěvkú co dát do voliery div že ne překryto fotbalové hřište nebo kdo má jaký hejno 50kusú a víc ale foto zatím nikdo nic,takže tyhle bláboli beru s rezervou.smajlík

10.3.2013 18:40
kizik

XXX.XXX.18.20

andy1000 napsal(a):

No jo tak nic,teď počkáme na příspevek zase od nekoho co dát do voliery 100 m x 100m x 10m.Aspoň ty zálety jste mohl odfotit,pro inspiraci nás ostatních co máme volierky čtyřmetrový.

10.3.2013 18:40
peparazak

XXX.XXX.162.50

taky bych rad vydel fota takove voliery.zajima me take jak jste volieru delal.pokavad to neni tajne.dekuji

10.3.2013 21:39
andy1000

XXX.XXX.92.4

peparazak napsal(a):
taky bych rad vydel fota takove voliery.zajima me take jak jste volieru delal.pokavad to neni tajne.dekuji

To je právě to,co vám neřeknu. Protože jsem koupil bývalý statek,kde takhle velká konstrukce už je a mě zbývá jen rozdělit vnitřky na osm dílů.

10.3.2013 21:53
jarouš

XXX.XXX.0.6

Příteli, z některých blbých reakcí a dotazů si nic nedělejte,blbci se najdou všude. A ohledně Vašeho dotazu: co se Vám bude víc líbit,to udělejte,popř. můžete na zkoužku polovinu rozdělit na boxy a polovinu nechat jako jednu velkou,i tak tam bude dost místa a časem uvidíte co se Vám více osvědčí.

10.3.2013 22:01
agos85

XXX.XXX.40.220

jarouš napsal(a):
Příteli, z některých blbých reakcí a dotazů si nic nedělejte,blbci se najdou všude. A ohledně Vašeho dotazu: co se Vám bude víc líbit,to udělejte,popř. můžete na zkoužku polovinu rozdělit na boxy a polovinu nechat jako jednu velkou,i tak tam bude dost místa a časem uvidíte co se Vám více osvědčí.

To je spravna rec. Neviem preco ty ludia stale rypu. Ja som konecne doma a zajtra sa pustam do dokoncenia mojej voliery 5x12m. Dnes som bol na burze a zapacili sa mi alexandrevelke tak asi tak pojde zo 5 parov ked to dokoncim. MYslite si ze by som tam medzi ne mohol pustit aj korely? Mam zo 20 minulorocnych mladych.

10.3.2013 22:11
lukaszm

XXX.XXX.3.236

agos85 napsal(a):
To je spravna rec. Neviem preco ty ludia stale rypu. Ja som konecne doma a zajtra sa pustam do dokoncenia mojej voliery 5x12m. Dnes som bol na burze a zapacili sa mi alexandrevelke tak asi tak pojde zo 5 parov ked to dokoncim. MYslite si ze by som tam medzi ne mohol pustit aj korely? Mam zo 20 minulorocnych mladych.

neodporucam alexandre chovat v hejnach! dobra rada do buducna.smajlík

10.3.2013 22:12
agos85

XXX.XXX.40.220

lukaszm napsal(a):
neodporucam alexandre chovat v hejnach! dobra rada do buducna.smajlík

Preco. Choval si ich?

10.3.2013 22:14
lukaszm

XXX.XXX.3.236

ja osobne nie alexandre ma nikdy nelakali,ale znamy co chova tak to neodporuca a uz nejaku dobu tu citam obe diskusie a co to som sa naucil.tak drzim palce

10.3.2013 22:17
agos85

XXX.XXX.40.220

lukaszm napsal(a):
ja osobne nie alexandre ma nikdy nelakali,ale znamy co chova tak to neodporuca a uz nejaku dobu tu citam obe diskusie a co to som sa naucil.tak drzim palce

no ja som o tom tiez dost pocul a cital. Ale rozhodol som sa ze to idem skusit. Takto o rok budem mudrejsi.

10.3.2013 22:18
lukaszm

XXX.XXX.3.236

agos85 napsal(a):
no ja som o tom tiez dost pocul a cital. Ale rozhodol som sa ze to idem skusit. Takto o rok budem mudrejsi.

o rok? no ak to budu chovne pary tak o rok v pripade mladych neskor ale tak ci onak drzim palce.

10.3.2013 23:17
majna

XXX.XXX.133.170

andy1000 napsal(a):

loni nebo předloni jsem v Nové Exotě četl článek o odchovu nějakých malých ar. /sal to nějaký Švýcar a měl to podobně řešené měl několik voliér vedle sebe i se zálety a všechny ty voliéry byly v 1 velké voliéře, kde mimo dobu hnízdění pouštěl ty ary dohromady (několik druhů), ale již si to moc nepamatuji tak dopočuji, abyste si ten článek vyhledal

10.3.2013 23:37
andy1000

XXX.XXX.92.4

majna napsal(a):
loni nebo předloni jsem v Nové Exotě četl článek o odchovu nějakých malých ar. /sal to nějaký Švýcar a měl to podobně řešené měl několik voliér vedle sebe i se zálety a všechny ty voliéry byly v 1 velké voliéře, kde mimo dobu hnízdění pouštěl ty ary dohromady (několik druhů), ale již si to moc nepamatuji tak dopočuji, abyste si ten článek vyhledal

Já mám právě na mysli něco podobného. Prostě osm pár s vlastními zálety ve společné voliéře. Jen tady chci zjistit jestli společný výlet je vůbec možný. A jestli jo,tak jestli tam můžu mít jen jeden druh nebo se tam snesou jiné druhy a popřípadě které.

10.3.2013 23:44
andy1000

XXX.XXX.92.4

jarouš napsal(a):

Děkuji,cením si Váš názor. Hned jak se mi to podaří tak vás klidně pozvu na obhlídku.

11.3.2013 06:32
kizik

XXX.XXX.18.20

jarouš napsal(a):

Pane Jarouši,jestli Vás múžu tak oslovovat na rozdíl od Vás a andyho1000 mám vyplnený profil,kde je jméno věk atd.,nazývat blbcem a schovávat se za anonymitu svědčí o Vašich mentálních schopnostech,já se slušne zeptal na foto,každý má foto a vymlouvat se že ne je detinské,kdyby jste měli vyplneny profili nikdo tu nebude pochybovat,ale nakonec s toho vyjde že andy 1000 je 15-letý kluk který má volieru v hlavě,takto o rok se k příspěvku vrátíme a uvidíme jak to je s volierou a či už jste byl na prohlídce.Jestli se mýlím a tu volieru nakonec uvidím aspoň na fotce tak s údivem smeknu .S pozdravem Pekar.

11.3.2013 16:42
jarouš

XXX.XXX.0.6

kizik napsal(a):
Pane Jarouši,jestli Vás múžu tak oslovovat na rozdíl od Vás a andyho1000 mám vyplnený profil,kde je jméno věk atd.,nazývat blbcem a schovávat se za anonymitu svědčí o Vašich mentálních schopnostech,já se slušne zeptal na foto,každý má foto a vymlouvat se že ne je detinské,kdyby jste měli vyplneny profili nikdo tu nebude pochybovat,ale nakonec s toho vyjde že andy 1000 je 15-letý kluk který má volieru v hlavě,takto o rok se k příspěvku vrátíme a uvidíme jak to je s volierou a či už jste byl na prohlídce.Jestli se mýlím a tu volieru nakonec uvidím aspoň na fotce tak s údivem smeknu .S pozdravem Pekar.

Dobrý den,
to je Váš názor. Můj názor je ten,že když chce někdo poradit a je-li to v mých silách tak poradím a nezačnu se hned navážet tak jako jste to udělal Vy. Druhá věc je ta,že každý mít foto opravdu nemusí,to že Vy si myslíte že ano je Vaše věc. Jo a většinou 15-letí kluci kupují statek. A nakonec jen dodám že jsem Vás necitoval, ani jsem nikde nezmínil Vaše uživatelské jméno,tudíž nemůžete vědět o kom jsem ve svém příspěvku mluvil. Jen tím potvrzujete rčení že "trefená husa nejvíc kejhá". Tudíž o tom, kdo má jaké mentální schopnosti bysme mohli vést dlouhé diskuze. smajlíksmajlík

11.3.2013 17:25
kizik

XXX.XXX.18.20

jarouš napsal(a):
Dobrý den,
to je Váš názor. Můj názor je ten,že když chce někdo poradit a je-li to v mých silách tak poradím a nezačnu se hned navážet tak jako jste to udělal Vy. Druhá věc je ta,že každý mít foto opravdu nemusí,to že Vy si myslíte že ano je Vaše věc. Jo a většinou 15-letí kluci kupují statek. A nakonec jen dodám že jsem Vás necitoval, ani jsem nikde nezmínil Vaše uživatelské jméno,tudíž nemůžete vědět o kom jsem ve svém příspěvku mluvil. Jen tím potvrzujete rčení že "trefená husa nejvíc kejhá". Tudíž o tom, kdo má jaké mentální schopnosti bysme mohli vést dlouhé diskuze. smajlíksmajlík

Pane Jarouši tak za ten rok se tu setkáme,a prohlídneme tu volieru,mimochodem andy1000 se ve druhém vlákne ptá na vlhkost k líhnutí mláďat andulek a korel,už s toho dedukuji že je to mladý začínající chovatel,když se mýlím tak je to fakt s mojimi mentálními vlastnosti špatné.Mimochodem vyrábím voliery a vím co to obnáší takovou konstrukci je fakt problém vyrobit kvúli nosnosti,příček na pletivo,podpěry,přece jenom 5m výška je kolos,s profi hlediska jsem byl zvědav i na rozestavěné.V dnešní době má každý mobil a v něm foto všeho co se kolem neho mihne a kdo dokáže dělat trochu na počítači tak neni problém to tam ťuknout.S pozdravem Pekar.

11.3.2013 17:43
andy1000

XXX.XXX.92.4

kizik napsal(a):

Tak nějak vypadá půlka voliéry,druhá půlka je na druhé straně a je úplně stejná. Chci je dát k sobě,takže vznikne 25m dlouhá voliéra. Ve vnitř bude 8 záletů 1,6x3x4m (švd). Myslím,že do roka to mám hotové.Chtěl jsem vědět dopředu co tam můžu dát a podle toho dělat,abych nemusel předělávat,přepažovat,bourat atd.

11.3.2013 17:51
andy1000

XXX.XXX.92.4

kizik napsal(a):
Pane Jarouši tak za ten rok se tu setkáme,a prohlídneme tu volieru,mimochodem andy1000 se ve druhém vlákne ptá na vlhkost k líhnutí mláďat andulek a korel,už s toho dedukuji že je to mladý začínající chovatel,když se mýlím tak je to fakt s mojimi mentálními vlastnosti špatné.Mimochodem vyrábím voliery a vím co to obnáší takovou konstrukci je fakt problém vyrobit kvúli nosnosti,příček na pletivo,podpěry,přece jenom 5m výška je kolos,s profi hlediska jsem byl zvědav i na rozestavěné.V dnešní době má každý mobil a v něm foto všeho co se kolem neho mihne a kdo dokáže dělat trochu na počítači tak neni problém to tam ťuknout.S pozdravem Pekar.

Na vlhkost k líhnutí jsem se ptal,protože jsem to nikdy neřešil,mláďata se mi líhnou v pohodě. Jen známý mi říkal,že když mám menší vlhkost než 60 procent,tak mi budou zasychat vejce. Já jsem si změřil vlhkost ve voliéře a mám tam 45-50,takže jsem chtěl jen znát ideální vlhkost.

11.3.2013 17:57
kizik

XXX.XXX.18.20

andy1000 napsal(a):
Na vlhkost k líhnutí jsem se ptal,protože jsem to nikdy neřešil,mláďata se mi líhnou v pohodě. Jen známý mi říkal,že když mám menší vlhkost než 60 procent,tak mi budou zasychat vejce. Já jsem si změřil vlhkost ve voliéře a mám tam 45-50,takže jsem chtěl jen znát ideální vlhkost.

Dík za foto a omluva,jinak takhle nějak jsem si tu konstrukci představoval,že to bude nějaký skelet se stloupama ateď to nějak přispúsobit,aby stoho byla voliera,ale to je práce do němoty,budou ta řádný velký prolety,tak te´d už Vám fandím,ať se daří.smajlík

12.3.2013 00:09
alex66

XXX.XXX.204.8

Je to vaše věc, ale podle mě je to zbytečně megalomanský projekt. A ta fotka mi připadá jako vyfocený nějaký starý kravín a ne něco rozestavěného. Pokud s toho uděláte do roka něco co bude stát za to tak před vámi smeknu.

12.3.2013 07:18
saluki

XXX.XXX.6.82

Ahojky, tak podle fotky to zadavatele zatím nestálo nic. Je to kravín s konstrukcí po nějakém přístřešku. Pletivo a zastřešení bude při těchto rozměrech dost vysoká částka. Ale moc držím palce, ať se to povede, protože pak to bude pro ptáky krása. Už tu kdysi proběhla diskuse na upravení části staré silážní jámy, ale výsledek už se neobjevil.

12.3.2013 07:39
toulis

XXX.XXX.187.54

Dobrý den,koupil jsem staré zámecké stáje s klenutýma stropama podobných rozměrů.Jsem na začátku budování vnitřku a po otlučení cihelných kleneb a prvním vyzdívání záletů to vypadá parádně.Zatím to nebylo ani moc nákladné ale to horší teprv přijde.Dám sem nějaké fota ale musím zmermomocnit manželku protože na to jsem tatar.Každopádně držím palce a at se daří.Toulissmajlík

14.3.2013 15:47
kizik

XXX.XXX.18.20

alex66 napsal(a):
Je to vaše věc, ale podle mě je to zbytečně megalomanský projekt. A ta fotka mi připadá jako vyfocený nějaký starý kravín a ne něco rozestavěného. Pokud s toho uděláte do roka něco co bude stát za to tak před vámi smeknu.

Já bych vědel co stím ,od spoda na vrch kaž dý metr příčka z hliníkového joklu kvúli pletivu,navrch do třičtvrte lexan ostatní pletivo vchodové dveře a úletová předsíň,7 dní práce a je to hotovo.

14.3.2013 16:52
toulis

XXX.XXX.187.54

další a zanedlouho přidám dokončenou proletovou volieru 10*5,5*3m Touls

14.3.2013 16:59
agos85

XXX.XXX.40.220

toulis napsal(a):

Vyzera to ozaj pekne. Klobuk dole pred takymi volierami. NEzabudnite sa nam potom pochvalit aj vtakmi vo volierach.

14.3.2013 17:39
kizik

XXX.XXX.18.20

toulis napsal(a):

Tak to bude paráda.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík