Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2013 15:46
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý den, Mám dotaz ohledně zebříček. Zahnízdili ale nevím kolik vajíček do hnízda jsem senedíval ale pravidelně se střídají vystavěli všechen materiál ale mám na dně noviny z důvodu lepšího úklidu jenže samec začal trhat i je do hnízda mám strach aby snůšku těmi novinami nezastlal mám je tam ponechat? Nebo odstranit, nebo je tam můžu ponechat aby si upravovali hnído díky za rady.

17.3.2013 16:09
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

když dostane dostatek hnízdního materiálu tak nebude trhat noviny. dejte mu tam nějakou trávu a bílá peříčka.

17.3.2013 17:54
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

jestli už mají vejce papír bych sebral a další materiál už nedávat nebo ty vejce opravdu zastele a nebude z toho nic

17.3.2013 20:12
polly265

XXX.XXX.70.178

Noviny bych oddělala a materiál na stavbu mu nedávejte nám tak sameček zakryl vajíčka a opravdu z toho nic nebylo smajlík

19.3.2013 09:10
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

nikdy se mi za 50 let chovu ptáků nestalo, že by si zebřičky samy zastlaly hnízdním materiálem vajíčka. To, že si vystýlají hnízdo znamená, že ho považují za neukončené. Někteří samečci dělají hnízda s vletovým otvorem. Nechávám ptáky hnízdit až na jaře a mají nejraději na hrubou stavbu kokošku pastuší tobolku. Na výstelku používají jemnější trávy a bílé peří co jim dám. To mi berou přes pletivo z ruky.

19.3.2013 09:10
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

nikdy se mi za 50 let chovu ptáků nestalo, že by si zebřičky samy zastlaly hnízdním materiálem vajíčka. To, že si vystýlají hnízdo znamená, že ho považují za neukončené. Někteří samečci dělají hnízda s vletovým otvorem. Nechávám ptáky hnízdit až na jaře a mají nejraději na hrubou stavbu kokošku pastuší tobolku. Na výstelku používají jemnější trávy a bílé peří co jim dám. To mi berou přes pletivo z ruky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík