Od kdy koupat konžáka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2013 13:57
morgan81

XXX.XXX.90.210

Dobrý den, máme doma 5měsíčního papouška konžského a chtěla bych se zeptat, kdy je vhodné začít ho koupat či rosit. Zde jsem našla různé názory, někdo ve 3 měsících, někdo nejdřív po půl roce. Děkuji za vaše rady.smajlík

20.3.2013 23:27
alex66

XXX.XXX.204.8

Nikdy bych si nemyslel, že takový dotaz sem může někdo napsat. No nic, k věci. Rosit můžete jakéhokoliv papouška od momentu kdy má dokonale vyvinuté peří. U spousty druhů je to dokonce nutnost aby si peří udrželo perfektní kvalitu.
A zajímalo by mě kde jste našla, že se papoušci můžou rosit až od věku půl roku.

21.3.2013 10:52
morgan81

XXX.XXX.90.210

Dokonce i zde na ifauně jsem o tom četla. Mrzí mě, že jsem se vás dotkla, holt žádný učený z nebe nespadl a raději se zeptám, než ptákovi naopak uškodit.smajlík O tom, že je to dobré, vím, ale nikde jsem se nedočetla, od jakého věku se to doporučuje. Každopádně děkuji za Vaši odpověď smajlík

21.3.2013 11:58
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

papoušci nejsou mladá pávata nebo štěňata. koupou se třeba za pár dní po opuštění budky. Učí se to od rodičů. Někteří se v létě koupou i několikrát za den když jim vyměníte vodu. Stačí když mu dáte větší plochou misku, jestli se vykoupe nebo ne. Pro zvlhčení vzduchu stačí i roztřikovač. Například žako se moc nekoupe a má na sobě bílý povlak pudru jako holubi. Když jsem ho dal do vany a umýval mu nožky, tak se nechal promáčet sprchou.Sám koupel nevyhledával.

21.3.2013 11:58
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

papoušci nejsou mladá pávata nebo štěňata. koupou se třeba za pár dní po opuštění budky. Učí se to od rodičů. Někteří se v létě koupou i několikrát za den když jim vyměníte vodu. Stačí když mu dáte větší plochou misku, jestli se vykoupe nebo ne. Pro zvlhčení vzduchu stačí i roztřikovač. Například žako se moc nekoupe a má na sobě bílý povlak pudru jako holubi. Když jsem ho dal do vany a umýval mu nožky, tak se nechal promáčet sprchou.Sám koupel nevyhledával.

Přidejte reakci

Přidat smajlík