QiuQo

XXX.XXX.8.11
Proč nebo co dělat s útočící andulkou?? Mám páreček, ovšem samice terorizuje samce, ale doslova. Nenechá jej najíst, napít, shazuje jej z bidla, klove, tahá za křídla. Co s ní? Dost mi to vadí, druhou případnou klec nemám kde dát, tak mi asi nezbyde, než ji dát pryč??
QiuQo
napsal(a):
Proč nebo co dělat s útočící andulkou?? Mám páreček, ovšem samice terorizuje samce, ale doslova. Nenechá jej najíst, napít, shazuje jej z bidla, klove, tahá za křídla. Co s ní? Dost mi to vadí, druhou případnou klec nemám kde dát, tak mi asi nezbyde, než ji dát pryč??
A jak jsou staří? nemůže jít na samici jaro a samec je ještě mladý, takže nemá zájem pojímat a jí to rozčiluje?
Já mám teď 3 páry a zjistila jsem, že mi od jednoho páru chodí sameček k druhé samici a tu jeho to tak rozčiluje, že tu druhou samici honí. Nejdřív jsem si říkala, že jí asi hráblo a nepůjde to s ní a budu jí muset ze skupiny oddělit (ač už má 5 krásných mláďat) a dneska jsem viděla toho jejího, jak sleduje pojímání té druhé samičky jejím samečkem a jak tam mezi ně vniknul a snažil se jí opojímat sám/ta ho ale shodila/. Jeho samička na něj koukala a pak právě zase po chvíli zaútočila na tu druhou samici. Prostě na ni asi obyčejně žárlí... příští týden bych si měla přivézt k ní nového samečka a toho jejího záletníka dám po odchovu nynějších mláďat pryč. Za ty neshody to nestojí.
qiuqo
napsal(a):
Oba dva by měli mít cca 2.5 roku. Jako napadala ho, snad je to teda on:D , pořád, ale toto už je moc. Byl teď nemocný, tak byli od sebe, ale co předvádí teď už nemá obdoby. Vždycky do sebe trochu jeli a pak se muckali, ale teď před ní vyloženě zdrhá. Tak nevím no.
V tomto věku pokud nemáte zrovna lutino či albino barvu, se pohlaví pozná již 100%.
krásně nafocené je to zde: http://www.andulky-vln.estranky.cz/clanky/pohlavi-andulek.html
Tak já teda přiložím foto. Ono to ale asi moc vidět není. Zelená andula má ozobí hnědé a modrá..no modré :) Se teda asi naskýtá možnost, že by to byly i dvě samice, že?
qiuqo
napsal(a):
Tak já teda přiložím foto. Ono to ale asi moc vidět není. Zelená andula má ozobí hnědé a modrá..no modré :) Se teda asi naskýtá možnost, že by to byly i dvě samice, že?
no jo, to je pak problém, když máte 2 holky a jedna je dle ozobí přepravená hnízdit (to je ta zelená, jak má ozobí až hnědé), druhá ne.
stačilo si přečíst popis k fotkám z odkazu: Dospělé samice mají světle modré nebo bílé ozobí, vždy s bílými kruhy kolem nosních dírek. V době hnízdění se barva ozobí mění na hnědou.
Já bych asi radši dala 1 andulku pryč (asi spíš tu zelenou, co má touhu hnízdit. Má pěknou stavbu těla, myslím, že by si ji rád vzal někdo do chovu) a pořídila k té druhé samečka. Pokud jim nedáte budku, hnízdit na 99% nebudou. Ale budou spolu v pohodě vycházet. :)
Dobry den,
v prvni rade je odpovedet zasadni otazku:
Mate je jako domaci mazlicky nebo uvazujete i o odchovu?
Podle odpovedi pak date obe pryc a poridite si samecka.
A nebo date pryc jednu samicku a druhe poridite samecka: doporucil bych starsiho.
Na odchov vsak memate vhodnou klec podle toho co ke videt na fotografii. Pro dva.ptaky je mala s vyjimkou kdy jsou pravidelne na nekolik hodin pousteni do mistnosti.
S pratelskym pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu