Dobrý den
jsem členem klubu zebřiček pomalu od začátku jako níže uvedení:
zde je odkaz na ing. Ivana Hájka http://hajek-exotic-cz.webnode.cz/
další Jiří Švadlenka http://nejenzebra-svadlenka.webnode.cz/zebricky/
moje stránky Jan Makyňa http://www.zebrickyptaci.jsemin.cz/
Nejlepší je navštívit klubovou výstavu v Dašicích u Pardubic (Lysou nad Labem, Olomouc...) a tam potkáte všechny nadšense i ze slovenska. Může te si zde zakoupit, popovídat a dozvědět se víc přímo od zdroje.
Podle mého pokud jste začátečník tak si pořiďte obyčejné(pokud je již nechováte) a potom si sežeňte výstavní. Jejich chov je malinko náročnější, krmení, vaječná míchenice, chov v klecích, výstavy atd.
V dnešní době není pořádná literatura o výstavních zebřičkách, proto jsem začal psát knihu a v letošním roce by ,měla vyjít k podzimu. Ještě musím dodělat několik fotek mutačních zebr a jejich mladých, něco genetiky a dalších drobností. Bude tam dost fotek dobrých zebřiček a hlavně různé mutace a jejich genetika a vznik. Potom něco chovu v praxi a různé způsoby plemenidby a další zajímavé věci.
Na fotce je 1,1 šedá světlohřbetá.
Zatím chovu zdar Makyňa
PS.:chovatelů výstavních zebřiček není moc, taK máte možnost prorazit na různých výstavách v ČR
Děkuji za odkazy. O výstavě v Dašicích už jsem slyšel a tento rok tam plánuju určitě zajet. Když sem hledal něco a výstvavních zebrách na internetu tak kromě stránek klubu toho bylo pomálu, takže vaši knížku si určitě koupím. Bohužel jsem z Brna a nevím o žádném chovateli z okolí. Ještě jednou děkuji za odkazy.
S pozdravem
Obdržálek
Dobrý den
Možná to bude jako skrytá reklama, ale mám dobrou zpávu pro příznivce zebřiček.
Je to již delší dobu co mě požádal pan redaktor, abych mu napsal nějaký článek o zebřičkách. Tak jsem něco stvořit a poslal. Za krátko mě poprosit jestli nechci toho napsat víc a tak jsem souhlasil- CHCI DĚLAT OSVĚTU CHOVATELSTVÍ A HLAVNĚ U ZEBŘIČEK.
Nyní vyšli první články a další připravuji. Mohu slíbyt, že tam bude skoro vše nač si jen dovedete vspomenou- přes problematiku při hnízdění, po krmení.
Již mám skoro hotové mutace a genetiku. Nesmím zapomenout plemenidbu v chovu. Bude zde část -příprava na výstavy a výběr ptáků. Věřím, že si zde najde každý chovatel drobotě něco - nenechte si proto ujít tištěnou FAUNU.
Zatím chovu zdar Makyňa
mak
napsal(a):
Dobrý den
Možná to bude jako skrytá reklama, ale mám dobrou zpávu pro příznivce zebřiček.
Je to již delší dobu co mě požádal pan redaktor, abych mu napsal nějaký článek o zebřičkách. Tak jsem něco stvořit a poslal. Za krátko mě poprosit jestli nechci toho napsat víc a tak jsem souhlasil- CHCI DĚLAT OSVĚTU CHOVATELSTVÍ A HLAVNĚ U ZEBŘIČEK.
Nyní vyšli první články a další připravuji. Mohu slíbyt, že tam bude skoro vše nač si jen dovedete vspomenou- přes problematiku při hnízdění, po krmení.
Již mám skoro hotové mutace a genetiku. Nesmím zapomenout plemenidbu v chovu. Bude zde část -příprava na výstavy a výběr ptáků. Věřím, že si zde najde každý chovatel drobotě něco - nenechte si proto ujít tištěnou FAUNU.
Zatím chovu zdar Makyňa
Dobrý den, pokud chcete psát články, tak si dejte, prosím, dohromady trochu pravopis. Dvořák