Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2013 18:14
perejil

XXX.XXX.18.66

Před nedávnem jsem jsem na Vás měl dotaz ohledně zebřiček. Dovolím sí mít ještě jeden pokud se nebudete zlobit. Jedna pára zahnízdila má 4 vejce a dnes je to 11 dnů ale zatím se nic nelíhne přesný den nemám napsaný ale 11 dní je to od doby kdy už jsem měl vypozorované že sedí. Dnes jsem jim tam dal vaječnou míchanici kdyby náhodou myslíte, že ještě tak do dvou dnů by se mohlo něco dít?

Děkuji za odpověd

25.3.2013 18:19
lupus4

XXX.XXX.252.137

nechte to na nich a buďte v klidu, mají inkubační dobu 11 - 13 dní smajlík

25.3.2013 18:53
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
samicka vzdy nezasedne pevne hned prvni den. Neni treba hned neco delat, spis naopak, prehnana horlivost skodi.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

25.3.2013 18:56
mak

XXX.XXX.130.18

Dobrý den
u zebřiček záleží jak pára sedí a na okolní teplotě. Pokud je chladno inkubace je i 14 dní a pokud je teplo jako v létě tak trvá i 11 dní.
Proto pokud dám ptáčky sedět tak kontroluji nejdříve po týdnu a potom každé tři dny a mám největší šanci zachitit počátek nasednutí. Pokud uvidím první vajíčko tak následnou kontrolou za tři dny mají již čtyři vejce a potom počítám 12 dní. Pokud začnete krmit před klubáním vaječnou nic nezkazíte. Potom je další problém- musí začít krmit mladé- tento problém je u výstavních zebřiček a stává se to i jiných astrildů. Toto je na téma na obsáhlý článek- také připravuji.
Jinak většinu věcí nechte na přírodě a jen pozorujte. Pokud budete co nejméně zasahovat tak pára bude mít klid a dáte jim největší šanci na odchov.
Nejlepší je nechat ptáky hnízdit venku, začátkem května, kdy můžete sehnat na zahradě(louce)žabinec a další krmení.

Zatím chovu zdar Makyňa

26.3.2013 18:12
pavlinka86

XXX.XXX.78.62

Vydržte, také nám seděli zebřičky a po 14 dnech se nic nevylíhlo, tak už jsme chtěli vajíčka vyhodit. Řekli jsme si, že ještě počkáme do víkendu a na fotkách je výsledek. Jedna už je venku z budky a druhá vyletí každou chvíli. Od zasednutí do vylíhnutí to trvalo 16 dní. Moc jsme tomu nevěřili, protože zebřičky máme ve zděném záletu, kde sice nemrzne, ale teplota se pohybuje těsně nad nulou. Když nejsou velké mrazy, tak je přes den pouštíme ven na vzduch.smajlík

26.3.2013 19:55
perejil

XXX.XXX.18.66

Dneska se vylíhly ale nepípajá myslíte že je to špatná známka?

26.3.2013 20:02
maximus.d

XXX.XXX.232.4

perejil napsal(a):
Dneska se vylíhly ale nepípajá myslíte že je to špatná známka?

Nech je v klidu

30.3.2013 13:41
perejil

XXX.XXX.18.66

Už jsem slyšel štěbetání ze 4 vajec 2 mladé to je dobrý úspěch na první hnízdění nemyslíte? smajlík

30.3.2013 14:12
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
trpelivost ruze prinasi.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

2.4.2013 17:28
perejil

XXX.XXX.18.66

Moji mladí mají asi zhruba týden jsou pokryti jemných chmýřím, ale rodiče už tak moc nezůstávají v budce u nich je to normální? Netuším jestli je to tím, že už jsou starší ale pořád pořádně nemají aní pírka a ještě zalepené oči. Také jsem přemýšlel nad tím zdali to není tím že podávám denně vaječnou míchanici pro mladé tak jestli to rodiče třeba nebudí k druhému hnízdění a mladé by tím pádem přestali krmit? Děkuji. Jsem začátečník.

2.4.2013 18:20
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

důležitý je jestli je krmí to poznáš jestli mají ve volatech, kdyby chtěli znovu nasedat tak by ty mladý z budky vyházely

www.exoticke-ptactvo.estranky.cz

2.4.2013 19:23
perejil

XXX.XXX.18.66

KDyz dam michani tak se oba nafedruji a potom krmi spise co jsem vypozoroval tak vice samice jak samec ale jak rikal nejsem u ptaku porad davam jim klid aby alespon ty dve mlade z tech 4 vajicek udrzeli

2.4.2013 19:50
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

já jim lezu do boudy téměř denně aby na to byli zvyklý a úplně v pohodě to snášejí- u jednoho páru je musím dokonce vyhánět z boudy abych mohl zkontrolovat snůšku a sotva budku zavřu okamžitě se tam vrací smajlík

2.4.2013 19:56
perejil

XXX.XXX.18.66

takze je to znamka ze neco neni v poradku jestli jsem to spravne pochopil tedy

2.4.2013 20:12
lupus4

XXX.XXX.252.137

josef.juzanin napsal(a):
já jim lezu do boudy téměř denně aby na to byli zvyklý a úplně v pohodě to snášejí- u jednoho páru je musím dokonce vyhánět z boudy abych mohl zkontrolovat snůšku a sotva budku zavřu okamžitě se tam vrací smajlík

to se teda "maj" smajlík

2.4.2013 20:16
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

no 100x lepší než aby tam např hnilo mládě mezi živejmasmajlík

2.4.2013 20:25
mak

XXX.XXX.130.18

perejil napsal(a):
Moji mladí mají asi zhruba týden jsou pokryti jemných chmýřím, ale rodiče už tak moc nezůstávají v budce u nich je to normální? Netuším jestli je to tím, že už jsou starší ale pořád pořádně nemají aní pírka a ještě zalepené oči. Také jsem přemýšlel nad tím zdali to není tím že podávám denně vaječnou míchanici pro mladé tak jestli to rodiče třeba nebudí k druhému hnízdění a mladé by tím pádem přestali krmit? Děkuji. Jsem začátečník.

Dobrý den
po týdnu rodiče tolik nezahřívají, spíše chodí krmit. Pokud bude chladno tak je budou zahřívat déle. Ve venkovním odchovu to budete pozorovat.
Osobně chovám zebřičky celoročne venku v altánu na slunném místě. Přední část a kus stropu je z folije, tak tam mají teplo jakmile zasvítí sluníčko.Nyní se klubou mladé u 10 párů. Sedí v boudě jako přikované a kontroluji každý den- musím je vyhnat- odstrčit. Po kontrole jsou hned zpět a to je tam teplota kolem 7°C pokud je hezky, ráno mají i led v koupátkách. Musím některý den udělat fotky.
Zebřičku považuji za jeden z nejtvdších astrildů, která se zozmnoží i v zimně pokud jim necháte boudy, ale nedoporučuji. Bohužel nemám lepší podmínky tak to musí holky vydržet. Podotýkám, že mám výstavní ptáky a tak husté a pěkné peří neuvidíte.

Uvidíme se na některé z výstav v ČR.

Zatím chovu zdar Makyňa

3.4.2013 09:10
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

já zebrám do hnízda nelezu a mají skoro 100% líhnivost. To až když jsou starší tak se jim snižuje oplodněnost vajíček. Chce to pár dní trpělivosti a pořád jim tam nelézt.

3.4.2013 09:10
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

já zebrám do hnízda nelezu a mají skoro 100% líhnivost. To až když jsou starší tak se jim snižuje oplodněnost vajíček. Chce to pár dní trpělivosti a pořád jim tam nelézt.

7.4.2013 13:51
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý den,
Máte nějaké zkušenosti s přerušovaným snášením samička mi z druhého páru nanesla jedno vajíčko pak 4 dny nic a dnes 2. Jestli mohou být opolozené to první snesli na zem tak jsem jim jo dal do hnízda. Děkuji za odpověd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík