SEDÍ NA VAJÍČKÁCH A FURT NIC

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2013 14:09
mucinas

XXX.XXX.13.209

Dobrý den,potřebuji radu Kakariki snesla první vejce 27.2. a začala sedět od 1.3. měla 5 vajec ale včera nedopatření jedno křaplo a bylo v ní mládě,nehýbalo se,nic.Všechny jsou plné,ale když si spočítám kolikátého je tak jsou asi mrtvá,nevím. Všude píšou okolo 21 až 28 dne podle toho jak snesla. Mám jí je už sebrat i s budkou??Nebo do kdy mám počkat??Jo a prochladnout nemohli mám je doma v teple.Díky předem za rady.

26.3.2013 14:22
lupus4

XXX.XXX.252.137

Ještě pár dní počkejte, inkubace je kol 23 dní, pokud jsou plná - mrtvá, příčin může být
několik
1) zachladnutí v samém závěru
2) nedostatečná vlhkost
3) příbuznost párů - gen.vady
4) máte-li anduly, tak i možnost polyomavirové infekce
atd...atd...

26.3.2013 16:54
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
zkuseny chovatel pozna zive a mrtve vajicko po prosviceni. Nevim jak jste na tom vy, proto radim jedine: VYCKAT!
Hlavne doprejte ptakum co mozna nejvetsi klid. Jestli se vylihnou v patek nebo v pondeli z Vaseho pohledu muze byt uplne jedno, jestli to vite uz v patek nebo az ve stredu dalsi tyden. navic, mladata uslysite pokud tam nejaka budou. Naopak svoji nedockavosti a castymi kontrolami muzete vse pokazit.
A verte mi, naprosto chapu Vasi nedockavost a zvedavost ;)
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

26.3.2013 22:50
mucinas

XXX.XXX.13.209

lupus4 napsal(a):
Ještě pár dní počkejte, inkubace je kol 23 dní, pokud jsou plná - mrtvá, příčin může být
několik
1) zachladnutí v samém závěru
2) nedostatečná vlhkost
3) příbuznost párů - gen.vady
4) máte-li anduly, tak i možnost polyomavirové infekce
atd...atd...

Předem děkuji za reakci.Andulky mám.Mám i korelu.Kakariki jsem si koupila od chovatele a každej má jinou barvu kroužku.Ale nedokážu říct zda nejsou příbuzní.Všechny ptačí prdelky mám pro pobavení. No uvidíme,nějak to dopadne.

26.3.2013 23:01
mucinas

XXX.XXX.13.209

smidla napsal(a):
Dobry den,
zkuseny chovatel pozna zive a mrtve vajicko po prosviceni. Nevim jak jste na tom vy, proto radim jedine: VYCKAT!
Hlavne doprejte ptakum co mozna nejvetsi klid. Jestli se vylihnou v patek nebo v pondeli z Vaseho pohledu muze byt uplne jedno, jestli to vite uz v patek nebo az ve stredu dalsi tyden. navic, mladata uslysite pokud tam nejaka budou. Naopak svoji nedockavosti a castymi kontrolami muzete vse pokazit.
A verte mi, naprosto chapu Vasi nedockavost a zvedavost ;)
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Dobrý den, teprve začínám ikdyž líhnutí kuřat s tím zkušenosti mám v líhni. U takto malých vajíček to nepoznám jestli se hýbe či ne.Kontrolu jsemjí dělala jen jednou když byla venku.Ona klid má,ale samec furt někde lítá smajlík má volnost,ale stará se o ní hezky.Maj přechodnou voliéru než bude venku teplo aby mohli ven.Volieru si zabrali sami a ostatní smí jen na návštěvu pak je vykopne.Laicky řečeno. Mám je pro potěšení.Uvidíme jak to dopadne. Děkuji a oni dva bydlí tady mělo by jim to stačit,když maj denně prolet?

26.3.2013 23:06
mucinas

XXX.XXX.13.209

mucinas napsal(a):
Dobrý den,potřebuji radu Kakariki snesla první vejce 27.2. a začala sedět od 1.3. měla 5 vajec ale včera nedopatření jedno křaplo a bylo v ní mládě,nehýbalo se,nic.Všechny jsou plné,ale když si spočítám kolikátého je tak jsou asi mrtvá,nevím. Všude píšou okolo 21 až 28 dne podle toho jak snesla. Mám jí je už sebrat i s budkou??Nebo do kdy mám počkat??Jo a prochladnout nemohli mám je doma v teple.Díky předem za rady.

Nestačí jim jejich vana musí do nádobí smajlík

27.3.2013 07:50
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
pokud maji volny prolet po mistnosti, je ten prostor dostacujici. Nechte ptaky v klidu a budto se neco vylihne nebo ne, stejne to nijak neovlivnite.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

27.3.2013 11:41
lupus4

XXX.XXX.18.230

mucinas napsal(a):
Předem děkuji za reakci.Andulky mám.Mám i korelu.Kakariki jsem si koupila od chovatele a každej má jinou barvu kroužku.Ale nedokážu říct zda nejsou příbuzní.Všechny ptačí prdelky mám pro pobavení. No uvidíme,nějak to dopadne.

Zdravím, to že mají různou barvu kroužku může znamenat jen jiný rok líhnutí (od stejného páru - čili můžou být sourozenci smajlík).
To vám ale může zodpovědět jen jejich chovatel.
Nízkou vlhkost (v bytě hodně pravděpodobné) dokáží některé samice korigovat koupáním i při sezení na snůšce.
Zda jsou anče přenašeči polyomar. viru, zjistíte jen vyšetřením, nebo při jejich 2 -3 násobném hnízdění v rychlém sledu za sebou, tam by se pak viróza určitě projevila v druhém či třetím hnízdě.

Jinak dle foto mají poho život smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík