Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2013 13:31
tacho

XXX.XXX.10.2

Zdravím! Chtěl bych si hrozně moc pořídit rozelu penantovu, ale chtěl bych si k ní pořídit ještě nějakého papoušky. Nenapadají vás nějaké vhodné druhy? Slyšel jsem, že v období toku jsou rozely více agresivní, a proto mě napadlo, že bych je např. na tu dobu zavíral do vnitřní ubikaci a až ta agresivita pomine, tak zase zpátky. smajlík Děkuji za odpověd

1.4.2013 13:49
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

Obecně jsou rozely dominantnější ale neřekl bych že to jsou zabijáci. Nejvíce záleží na povaze jednotlivých individualit a velikosti-členitosti voliéry. Chovám rozely s korelami, kakariki a kouřovými. Bez problému i s odchovy. Jaké rozely teda chcete? pestré nebo penantovi

1.4.2013 15:56
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

tacho napsal(a):
Zdravím! Chtěl bych si hrozně moc pořídit rozelu penantovu, ale chtěl bych si k ní pořídit ještě nějakého papoušky. Nenapadají vás nějaké vhodné druhy? Slyšel jsem, že v období toku jsou rozely více agresivní, a proto mě napadlo, že bych je např. na tu dobu zavíral do vnitřní ubikaci a až ta agresivita pomine, tak zase zpátky. smajlík Děkuji za odpověd

Penanty rozhodně samotné smajlík

1.4.2013 16:31
tacho

XXX.XXX.10.2

Jěště nejsem zkušeným chovatelem, ale právě jsem na stránkách KPEP-klubu přátel exotického ptáctva našel tuto stránku:http://www.kpep.cz/web/index.php/lanky-chovatel/134-chov-ve-spolecnych-volierach.
A tam ve společenství jiných papoušků rozela je.

1.4.2013 17:34
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

penanty mam také ve společné voliéře, znám dokonce případ kdy byl chován pár penantů, pár pestrých + další Austrálie a vše odchovávalo. Při společném chovu se vyhněte akorát zpěvákům, sice přímo neublíží a jsou děsně dotěrní a ostatní ptáci jsou neustále ve stresu, bojí se jich vše včetně penantů a alexů čínských. Při společném chovu je třeba voliéra větších rozměrů, já tam mam 2 zálety, v každém miska s vodou a krmení. A nejméně 3 páry papoušků. Aby se případná agresivita rozptýlila, pokud se přesto najde nepřizpůsobivý jedinec je třeba ho nahradit. Společný chov má ale i dost stinných stránek. Mě to ovšem vynahradí podívaná na různé druhy ptáků ve větší voliéře ze stejných geografických oblastí s co nejlépe napodobenými přírodními podmínkami. Mim snem je dopracovat se k čistě biotopnim voliérám. Přeji úspěch při společném chovu, ovšem pokud s chovem začínáte je nejlepší si jednotlivé druhy a individua odzkoušet v párovém chovu "nanečisto"

Přidejte reakci

Přidat smajlík