Ucvaklý zobák Rosela penantova

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2013 16:33
petrzmerina

XXX.XXX.177.152

Dnes odpoledne jsem přišel z práce a takto vypadala samice rosely penantovy (alespoň by to měla být samice). Co s ní mám dělat? Bude schopná se nažrat? Žena říkala, že slyšela jak jí ráno samec honí. Už loni jí strašně moc honil, tak jsem to vyřešil zastřihnutím křídla aby mu mohla uletět a loetos tohle. Měl by to být 2 letý pár.

16.4.2013 19:18
aymara55

XXX.XXX.70.146

petrzmerina napsal(a):
Dnes odpoledne jsem přišel z práce a takto vypadala samice rosely penantovy (alespoň by to měla být samice). Co s ní mám dělat? Bude schopná se nažrat? Žena říkala, že slyšela jak jí ráno samec honí. Už loni jí strašně moc honil, tak jsem to vyřešil zastřihnutím křídla aby mu mohla uletět a loetos tohle. Měl by to být 2 letý pár.

Bohužiaľ tá samica uhynie hladom, nebude už nikdy sama žrať.Verte, píšem to nerád,ale... Je iba jedno riešenie - aby sa netrápila utratťe ju. Najhumánnejšie riešenie je pichnúť jej Succinil. smajlík

16.4.2013 19:26
kubba

XXX.XXX.122.34

dovolím si nesouhlasit, tato samice at to zní divně dopadla ještě dobře videl jsem samice které měli zobák uštíplý až u kořene a dostali se z toho je i docela možné že sám samec jí bude krmit než zobák doroste, bude dorůstat dlouho ale doroste, samozhřejmě je to individuální může se stát že padne, ještě bych počkal a uvidíte

16.4.2013 19:33
lepy1

XXX.XXX.210.254

Taky souhlasím tady o příspěvek výš. Sice s tím nemám žádnou zkušenost, ale už tady byl taky příspěvek snad o barnardu límcovém se stejným problémem. Já bych zkusil podávat měkkou stravu a uvidíte, neutrácel bych ji.

16.4.2013 19:45
alexandr2

XXX.XXX.248.243

Určitě neutrácet mě se to stalo taky samice to měla eště horší a dostala se s toho dávejte hodně ovoce a uvidíte.Držím palce smajlík

16.4.2013 20:14
petrzmerina

XXX.XXX.177.152

Dneska večer jsem pár rozdělil, protože samec zase samici honil.
Samice vypadá vitálně s chutí do života. Ještě jsem ji neviděl na krmítku, ale vodu pila. Hned ráno jí zkusím dát vaječnou míchanici a nějaké ovoce. Doporučili byste ještě někdo něco? Mám na mysli dezinfekci, krmení, mazání rány, vitamíny ...?
Díky a zdraví Peťa

16.4.2013 21:07
street

XXX.XXX.59.175

zdravím.. samec samici honil,jak píšete,jenže zastřížením křídla byste tím pomohl pokud by jste měl voliéru a né klícku o délce jeden metr smajlík., Jednak je to pro pennanty malé a jednak se ani samice nemá kam schovat. udělejte velkou voliéru alespoň 3 metry a už by se to nemělo opakovat.. Ať se daří.

17.4.2013 00:13
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
pokud samice pije, skuste ji dat v piti glukopur (hroznovy cukr). Bude to pro ni alespon nejaka energie pokud by prestala jist. Mozna by slo ji prikrmovat kasi pro rucni odchov. A mozna by i byla ochotna sama prijimat kasicky, treba pro lorie se daji koupit instantni.
Zobak by to urcite chtelo vydezinfikovat. Ale to bych nechal na veterinari. A do budoucna ho mozna bude potreba zabrusovat, aby dorostl spravne.
Rozhodne to nebude jednoduche, ale dejte ji sanci. A take mam pocit jako by ten prostor nebyla velka voliera, ale z fotky to neni jasne videt. Pokud samice nema kam utect pred samcem, tohle muze byt dusledek.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

17.4.2013 22:00
kouřak

XXX.XXX.245.73

Zdravím,žádný strach bude dobrá taky se mi to stalo,má to asi 14dní bere mi alspon proso.
Jabko ji krájim na kostečky a tvrdý rohlík rozmačkám v ruce na menší hrudky.voliéru mám 3x2x1
Myslím že šel samec brzo do toku a ještě nebyl připrvený.Horší co s mladýma? Nevím jestli
nakrmí malošky s tym pahýlemsmajlík

26.4.2013 19:52
aymara55

XXX.XXX.70.146

Dobrý deň. Napíšte ako sa má Penantka. Ď.

29.4.2013 08:37
ščugla

XXX.XXX.149.105

dobrý den hoďte info co dělá roselka smajlík

2.5.2013 19:43
aymara55

XXX.XXX.70.146

Prečo nepíšete ako sa má penantka ? Žije ešte ? Alebo už pošla hladom ? smajlík

31.7.2015 10:39
petrzmerina

XXX.XXX.73.140

Po 2 letech podávám zprávu jak to vypadá s roselou. Po ukousnutí zobáku samice žrala 2 měsíce pouze vaječnou míchanici. Nechtěla ani ovoce, asi jí kyseliny z něj pálily v ráně. Po dvou měsících začala rozlouskávat předkládané zrní. Za tu dobu jí přerostl spodní zobák. Až se dotkl horního tak teprve začala rozlouskávat semena. Po čase pak už žrala normálně jako před tím. Horní zobák ani po dvou letech nedorostl do původní podoby. Spíš zbytněl a přerostl spodní. Žraní jí v současnosti nedělá potíže. Nechal jsem jí s tímto samce i loňskou a letošní chovnou sezónu. Samice však o samce ani o budku nejevila žádný zájem. V budce jsem našel sem tam peří, ale to spíš kvůli tomu, že se jí tam samci podařilo zahnat. Většina chovatelů mi říkala, že s tímto hendikepem nedokáže krmit mláďata. Samotného mne to zajímá, proto jsem se rozhodli jí ponechat v chovu a zkusit to s jiným samcem. Letos v červenci, po stálém nezájmu páru jakkoliv se rozmnožovat, jsem si přivezl nového,6 letého, přírodně zbarveného samce. U vidíme jak se jí nový partner zalíbí. Prozatím je mám ještě všechny 3 spolu, ale ten původní modrý je na prodej.

31.7.2015 21:18
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Promiňte asi to sem nepatří, ale prosím o odpověď.Mám mládě penanta, brzy půjde do voliéry.Kdy mu mám pořídit samici?Teď aby spolu vyrůstali, nebo až bude dospělý?Píšete tady o předčasném toku, tak teď nevím...

1.8.2015 07:19
helena.

XXX.XXX.66.189

Samici mu dejte až příští jaro nebo vám zasednou a je to pro ně zbytečně vysilující.

1.8.2015 08:10
atobajus

XXX.XXX.195.189

olgasvarhova napsal(a):
Promiňte asi to sem nepatří, ale prosím o odpověď.Mám mládě penanta, brzy půjde do voliéry.Kdy mu mám pořídit samici?Teď aby spolu vyrůstali, nebo až bude dospělý?Píšete tady o předčasném toku, tak teď nevím...

Samici mu dejte hned, vždy je lepší seznamovat papoušky spolu již od mládí. Budku jim dejte do voliéry až na jaře.

1.8.2015 10:29
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Děkuji za odpověď.

1.8.2015 10:30
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík