Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2013 14:44
polly265

XXX.XXX.201.197

Dobrý den, chtěla bych se zeptat za jak dlouho od doby co dám andulkám budku by měly začít hnízdit? Moje mají budky vyvěšené už skoro měsíc a ani si jich nevšímají...mám je ve voliéře 2páry a už 2x jsem viděla jak si samička sedla na větev a chtěla se pářit a ani jeden samec si jí nevšímal. Stravu mají pestrou dostávají proso, větve z jehličnanů i ovocných stromů, listy z pampelišky, vaječnou míchanici a občas kousek jablka nebo mrkve...je to nová voliéra jsou v ní cca měsíc stejně tak dlouho jako mají budky tak nevím jestli si třeba nepotřebují ještě zvyknout na nové prostředí ...? děkuji za odpovědi

9.5.2013 15:56
aymara55

XXX.XXX.70.146

polly265 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat za jak dlouho od doby co dám andulkám budku by měly začít hnízdit? Moje mají budky vyvěšené už skoro měsíc a ani si jich nevšímají...mám je ve voliéře 2páry a už 2x jsem viděla jak si samička sedla na větev a chtěla se pářit a ani jeden samec si jí nevšímal. Stravu mají pestrou dostávají proso, větve z jehličnanů i ovocných stromů, listy z pampelišky, vaječnou míchanici a občas kousek jablka nebo mrkve...je to nová voliéra jsou v ní cca měsíc stejně tak dlouho jako mají budky tak nevím jestli si třeba nepotřebují ještě zvyknout na nové prostředí ...? děkuji za odpovědi

A čo tak pridať im senegal v klasoch, lesknicu, nahý ovos a trošku semenca ?

10.5.2013 18:41
polly265

XXX.XXX.70.178

senegal v klasech jim dávám a oves občas taky ...u známé mají jen proso a vodu a hnízdí u mě pestrou stravu a nehnízdí, samozřejmě je nechci hnát do hnízdění jenže jsem jim dala budky ve stejný den jako roselám a ty už sedí na vejcích a andulky jsem neviděla se ani pářit

11.5.2013 23:14
goose

XXX.XXX.60.62

Zdravím. Předně zkontrolujte jestli máte skutečně páry. To nemyslím v zlém, z vlastní začátečnické "zkušenosti" vím, že je někdy zvláště u maldých andulek zpočátku těžké určit co to vlastně je. Ze ZARUČENÉ samičky se mi následně "vyklubal" pěkný sameček smajlík.
A dále ono taky pár nemusí nutně znamenat pár. Jsou mezi nimi alespoň nějaké projevy harmonizování, náklonosti atd.? Krmí se navzájem? To je takový "předstupeň", nebo spíše signál k tomu, že z toho dál něco bude.
A ohledně stravy jen proso a voda je skutečně málo. Tím nechci říct, že lepší strava je nutně musí "dohnat" k hnízdění, ale určitě by měla být rozmanitější. Podávejte - jak píše kolega nade mnou - i lesknici, oves (ten mají velmi rády) a i trochu toho semence.

12.5.2013 11:46
polly265

XXX.XXX.70.178

Ano párkrát jsem je už viděla jak se krmí... smajlík

12.5.2013 13:25
lavacca

XXX.XXX.1.3

Já se s dovolením přidám s dotazem - mám 100% pár, vloni vyvedli krásná mláďata - vždy krásně krmili, apod. Letos se mi už někdy od února páří, samička leze do budky, ale ne a ne snést vajíčko... teď už cca 3 týdny ani do budky nechodí, co jsem ji viděla..samička je líhnutá r.2011, takže nyní 2 letá. Sameček také tak. Máte nějaký nápad čím to je?

Přitom mám další 3 páry, kde odchovy jsou (1 pár má poprvé, další dva už to mají svoje 2.hnízdo). Krmíme klasiku - 3x proso + oves, semenec, lněné semínko + denně vařené vajíčko + zelené a ovoce. Plus větvičky na okus. Samička obsadila jinou budku než vloni... ale v té mi vloni samice vyváděla v pohodě, takže budkou to myslím nebude (navíc ta její byla volná, ale prostě chtěla letos tu druhou).

Přidejte reakci

Přidat smajlík