O víkendu jsem se zůčastnil vinného koštu v blízkosti Lednického zámku a v čase odpočinku jsem navštívil zámek a přilehlý park . Překvapilo mě, jak se zde hojně daří vodním ptákům a ptákům žijícím v blízkosti vodních ploch ( hlavně v části u minaretu ).
Tak se chci s vámi o pár snímků podělit :
Asi jste poznali husy, potápky roháče, volavky, čápa, poláky s kopřivkou a kormorány.
Bohužel, počasí nebylo úplně ok a na fotkách to je vidět. Černýho čápa a kvakoše
jsem vyfotit nestihl, ale množství ptáků a pohled na jejich hnízda z minaretu za to stál
a určitě na výlet mohu doporučit , Joska.
Byl jsem tam na dovolené a skvělý zážitek a důvod k zamyšlení. Ještě, že jsme měli aristokracii, která po staletí budování postupně tvořila bohatství a po sobě zanechala smysluplnou krajinu, kus promyšlené práce s výhledem do budoucna, ušlechtilé myšlenky a umění. Nedovedu si představit co zůstane po polistopadové bolševické lůze, která svoje majetky nakradla klausovou privatizací.
syrmaticus
napsal(a):
pěkné, husy jsem v přírodě ještě hnízdit neviděl. Co se Vám nelíbí na volavkách a kormoránech??
Z pohledu rybáře ta jejich hojnost a plodnost .( kdyby nám to tak šlo ve voliérách ) Jen pro zajímavost, v roce 1947 napočítali v parku 104 hnízd ! volavek ! Připadal jsem si tam jak na letišti, každou chvíli něco pořádného ve vzduchu a výletu na jižní Moravu určitě nelituji ! J.
agac
napsal(a):
Asi jste poznali husy, potápky roháče, volavky, čápa, poláky s kopřivkou a kormorány.
Bohužel, počasí nebylo úplně ok a na fotkách to je vidět. Černýho čápa a kvakoše
jsem vyfotit nestihl, ale množství ptáků a pohled na jejich hnízda z minaretu za to stál
a určitě na výlet mohu doporučit , Joska.
Dobry den,
je to nadhera videt takto ptaky ve volne prirode
Jen poznamka: ta fotka s polaky - jde o 2 samce polaka velkeho a o 1 samicku, ale take polaka velkeho, nikoli koprivky obecne
D.
davii
napsal(a):
Dobry den,
je to nadhera videt takto ptaky ve volne prirode
Jen poznamka: ta fotka s polaky - jde o 2 samce polaka velkeho a o 1 samicku, ale take polaka velkeho, nikoli koprivky obecne
D.
Tak to jsem pomotal, ještě tam byly vidět zrzohlávky, ale ty kačeny ( holky ) jsou si hodně podobný , takže sorry , ale líbilo se mi tam.
agac
napsal(a):
Tak to jsem pomotal, ještě tam byly vidět zrzohlávky, ale ty kačeny ( holky ) jsou si hodně podobný , takže sorry , ale líbilo se mi tam.
Jee, to fakt musi byt nadhera, zrzohlavku jsem ve volne prirode videl jen jednou, a to kacera a v Praze v zime na Vltave. Taky bych se tam jel nekdy podivat Kachnu koprivky si muzete splest s kachnou breznacky - ta je vetsi/delsi a ma modre zrcatko, koprivka ma bile
Tak jeste hodne takovych zazitku
D.
Zrzohlávky rudozobé a hoholy severní jste tam neviděl? Zámecký rybník je fakt super, koncentrace vodních ptáků je tam asi největší ze všech lednických rybníků. Ty další ale stojí také za to, včetně Hlohoveckého a Nesytu. Před lety jsem tam jezdil poměrně pravidelně, na Pálavských vrších jsem jednou zjara týden hlídal jako dobrovolník hnízdo raroha velkého.