Papoušek do domácnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2013 17:53
jakub152

XXX.XXX.77.65

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat těch zkušenějších z nás, kterého z následujících papoušků si pořídit jako mazlíka domů. Nastudoval jsem mnoho článků na tomto, ale i na jiných webech, a věšinou se názory autorů dosti liší. Pokusím se tedy zformulovat svoje otázky do srozumitelné podoby a přednést je.

Moje prozatimní zkušenosti jsou dosti omezené, choval jsem dosud jen korelu, tak bych si chtěl pořídit něco jen trochu, ale opravdu jen trochu většího :D.

Uvažoval jsem nad následujícími druhy:
Papoušek senegalský
Mníšek šedý
Alexandr malý
Pyrura <- při sběru informací jsem narazil na vcelku kladné hodnocení tohoto druhu, rád bych tedy k němu směřoval pár svých otázek.

Můj první a základní dotaz je, který že pyrura je pro můj účel nejvhodnějsí (nalezl jsem dost druhů). Dále jsem se dočetl, že se tento papoušek dá poměrně snadno ochočit i pokud není ručně dokrmený, je to pravda? (pochopitelně nejspíš závisí na jedince ale pokud je to možno nějak generalizovat). Dále bych rád poprosil někoho informovaného aby mi napsal jaká je cena za dokrmenné i nedokrmenné mládě v roce 2013 (nenalezl jsem dostatek informací). Rád bych také kdyby mi někdo mohl doporučit nějakého chovate ze Středních čech.

Hlavní účel mého textu je ale následující, rád bych abyste mi napsali který z výše uvedených druhů je vhodný, případně který ne. Vím, že článků podobného ražení už tu asi bylo dost, přesto bych se znovu rád zeptal, protože polovina zdrojů prostě tvrdí něco jiného než ta druhá.
Děkuji vám za čas strávený nad čtením mého dotazu.

16.5.2013 18:13
Pappap

XXX.XXX.70.149

Dobrý den, já budu mluvit pouze z vlastní zkušenosti. Měl jsem Pyruru zelenolící, přirozený odchov, po odstavení byla ještě asi 2 měsíce ve voliéře. Pak jsem si ji dovezl domů, za týden už mi žrala z ruky a po 14 dnech vylezla na ruku. Časem se stále více otrkávala a zhruba po měsíci se chovala jak dokrmený papoušek( máme doma 2 dokrmené, takže to můžu porovnat).Přiletěla na zavolání atd... Je to opravdu velmi kontaktní papoušek a nemusíte se opravdu bát pořídit si mládě odchované pod rodiči. Cena byla 2500( je to cena vyšší, protože papoušek byl skořicové mutace). Nejlepší chov pyrur má v Čr. zřejmě pan Blažek z Tišnova. Chová mnoho druhů a pokud by jste se s ním domluvil na návštěvě, tak by jste mohl porovnat a hlavně probrat jejich povahy a tím se rozhodnout který druh si vyberete. Neodpověděl jsem na všechny vaše otázky, ale snad vám to trochu pomůže.

16.5.2013 18:41
biker70

XXX.XXX.48.30

Za mě pyruru. smajlík Mám s nimi dobrou zkušenost. http://www.youtube.com/watch?v=RDfhT2LZL5E a http://www.youtube.com/watch?v=Qlzn0m2YJto A jsou tam i další... Ale je to jen na Vás. Jsem ze Středních Čech,ale momentálně nemám mladé smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík