Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2013 14:35
ales97

XXX.XXX.198.170

Dobrý den. Vím, že to sem asi moc nepatří ale potřeboval bych pomoc.Chovu papousku se věnuju letos už 5let je to muj velky koníček a proto jsem se rozhodl o nem aji vytvorit svou závěrecnou absolventskou práci do skoly..Ale chtel bych tam uvest co vlastne pro ruzne chovatele znamená chov papousku..Jak dokazete odpovedet na to kdyz se vas nekdo zepta..: A co te na tom prosimte tak bavý?.. Nebo jak jste se k chovu papousku dostaly co vás na tom tak zaujalo..Prosím pokud by se někdo podělil o své začátky a pocity k chovu.Díky S pozdraven Nezval.

25.5.2013 17:21
jurci21

XXX.XXX.116.54

Tak najprv odpoviem na druhu otazku jak som sa k chovu dostal:
No prestahovali sme sa z paneláku do rodinného domu, a otec raz doniesol domov audulku, fialovú samičku ktorú chytil v poli keď bol v praci. Bola taká zoslabnutá, že sa dala chytit do ruky, ale dala sa doporiadku. Tak potom otec zbuchal doma drevennú volierku pre nu, zohnal k nej modrého samčeka. Potom k nim ešte jeden pár. Choval som ich len tak na okrasu. Jedného dňa zbuchal otec budky pre ne, ale k hniezdeniu sa nemali. No ale raz napokon asi po roku od pridaní budok zahniezdili. Práve tá fialová samička mala 3 mladé.
A teraz sa dostavam k prvej otázke čo mna tak na tom tak baví? Už keď som videl v búdke tie malé audulky bolo rozhodnuté. Mna to tak chytilo za sdrce, ze hned v tom roku na jesen som si zaobstaral par neofém, s ktorých sa vykluli dve samičky:). a to viedlo k rozsíreniu chovu, nemal som silu jednu samičku vymeniť za samca, tak som si obe oblubil.
Pri papagajoch presedím hodne času, sledujem ich spravanie, a moju starstlivosť oplacajú tým že vychovavjú mladé, Proste považujem za zázrak, že z takého malého vajička vyrastie taký nádherný a farebný vtáčik.
Mimochodom tu moju prvú fialovú andulku stale mám, este aj teraz hniezdi ma 2 mladé:)

25.5.2013 18:20
kkki

XXX.XXX.175.194

ales97 napsal(a):
Dobrý den. Vím, že to sem asi moc nepatří ale potřeboval bych pomoc.Chovu papousku se věnuju letos už 5let je to muj velky koníček a proto jsem se rozhodl o nem aji vytvorit svou závěrecnou absolventskou práci do skoly..Ale chtel bych tam uvest co vlastne pro ruzne chovatele znamená chov papousku..Jak dokazete odpovedet na to kdyz se vas nekdo zepta..: A co te na tom prosimte tak bavý?.. Nebo jak jste se k chovu papousku dostaly co vás na tom tak zaujalo..Prosím pokud by se někdo podělil o své začátky a pocity k chovu.Díky S pozdraven Nezval.

Pokud seženete ke své absolventské práci všechny informace,tak si dejte pozor na gramatiku,která ve Vašem případě by asi neprošla!!!K.

25.5.2013 19:54
lupus4

XXX.XXX.252.137

kkki napsal(a):
Pokud seženete ke své absolventské práci všechny informace,tak si dejte pozor na gramatiku,která ve Vašem případě by asi neprošla!!!K.

Zrovna jsem si říkal, copak asi zadavatel studuje, že " ten češtin" je tak žalostná smajlík...

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2013 09:43

Čeština ho prostě nebavýý..., a už se toho asi nezbaví.

26.5.2013 11:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čeština ho prostě nebavýý..., a už se toho asi nezbaví.

to ze si zadavatel plete y a i neni az tak jeho chyba nazyva se to dysgrafie bouzel tady nekteri omezeni jedinci to jeste nepochopili...no nic tak k tematu...k chovu papousku sem se vcelku dostal nahodou,jako maly kluk sem chtel mit vzdycky holuby jelikoz skoro vsichni moji sousedi byli holubari ale u nas doma pro to rodice a hlavne babicka ktere patril barak nemeli pochopeni prestoze tata byl jako kluk taky holubar...nicmene kazdy rok v osmem mesici sme jezdili na mistni vystavu do trince kde sem byl schopny stravit i cely densmajlíktehda se tam prodavala tzv.stesticka mam pocit ze za pet korun no a tehda sem tam vyhral svoji prvni andulku a tim to cele zacalo po case kdy se zacal angazovat i tata ktery od znameho privezl starsi volieru a jeste jednu takovou mensi vyrobil (ta byla na zazimovani) sme pomalu zacli koukat po nejakem chovnem materialu,pri kazde navsteve mesta sme zasli do zverimexu kde sme k nasi samicce andulky nasli krasneho modreho samecka to bylo v zime ale i tak sme zkusili dat budku jelikoz byli ptaci na chodbe v baraku no a do dvou tydnu sme se dockali pekneho odchovu z deviti vajec sedum mladych no a samozdrejme k nasim odchovum byly treba sehnat protejsky no a tak se tehda chov z jedne andulky vyhrane na vystave rozrostl chov na cca padesat jedincu od te doby sem samozdrejme zkusil vice druhu papousku i nejakou tu drobot samozdrejmne i holuby sem si nakonec prosadilsmajlíkale nakonec moje cesty vedly zase zpatky k andulkam,tet jelikoz bydlim ve meste na byte 2+1 tak ance byli jasnou volbou ja obyvam jeden pokoj a kuchyn a druhy pokoj patri cely andulkam. takze ptaci jakeho koliv druhu jsou moji celozivotni vasni tudiz se ridim vetou ze chovatelem se clovek nestava ale chovatelem se clovek musi narodit...u nekoho to propukne v ranem detstvi u nekoho v puberte no a u nekoho treba az v dospelosti.martin

26.5.2013 11:49
lupus4

XXX.XXX.252.137

az tak jeho chyba nazyva se to dysgrafie bouzel tady nekteri omezeni jedinci to jeste nepochopili.

Mno, bohužel tady to vypadá, že touto chorobou trpí 80% národa.Pokud to o sobě vím, o to víc
se věnuji kontrole napsaného , popř. si zadám kontrolu na PC.

V žádné písemné "absolventské" práci není brán na " hrubky z nemoci " zřetel.
Capišto?

26.5.2013 13:10
lavacca

XXX.XXX.1.3

lupus4 napsal(a):
az tak jeho chyba nazyva se to dysgrafie bouzel tady nekteri omezeni jedinci to jeste nepochopili.

Mno, bohužel tady to vypadá, že touto chorobou trpí 80% národa.Pokud to o sobě vím, o to víc
se věnuji kontrole napsaného , popř. si zadám kontrolu na PC.

V žádné písemné "absolventské" práci není brán na " hrubky z nemoci " zřetel.
Capišto?

Jo, taky už mám z těch diskuzí a inzerátu s hrubkami takový pocit.smajlík

Jinak u nás to bylo tak, že mamka jako malá měla párek andulek. Pak jsme měli asi 3 roky papouška nádherného (nekámošil s náma, byl ze zverimexu, tak si ho pak bral známý k samici) a v roce 2004 na výstavě v Olomouci jsem si vyprosila 2 páry andulek. Drží mě to do teď, sice se nám déle nedařilo odchovávat, ale jak říkal jeden starý chovatel " chovatelství je o tom vydržet i v době, kdy se ti nedaří". Měl sakra velkou pravdu. Ono to člověku totiž prostě nedá a pořád vylepšuje, atd. aby se konečně už zadařilo. smajlík

Momentálně tak mám 4 páry, plánuji ještě 1 pár. Krom toho máme ještě další zvířenu (uznávám, že je to teď spíš už taková malá minizoo), takže se nenudíme. :)

26.5.2013 13:49

to ze si zadavatel plete y a i neni az tak jeho chyba nazyva se to dysgrafie bouzel tady nekteri omezeni jedinci to jeste nepochopili...no nic tak k tematu...k chovu papousku sem se vcelku dostal nahodou,jako maly kluk sem chtel mit vzdycky holuby jelikoz skoro vsichni moji sousedi byli holubari ale u nas doma pro to rodice a hlavne babicka ktere patril barak nemeli pochopeni prestoze tata byl jako kluk taky holubar...nicmene kazdy rok v osmem mesici sme jezdili na mistni vystavu do trince kde sem byl schopny stravit i cely densmajlíktehda se tam prodavala tzv.stesticka mam pocit ze za pet korun no a tehda sem tam vyhral svoji prvni andulku a tim to cele zacalo po case kdy se zacal angazovat i tata ktery od znameho privezl starsi volieru a jeste jednu takovou mensi vyrobil (ta byla na zazimovani) sme pomalu zacli koukat po nejakem chovnem materialu,pri kazde navsteve mesta sme zasli do zverimexu kde sme k nasi samicce andulky nasli krasneho modreho samecka to bylo v zime ale i tak sme zkusili dat budku jelikoz byli ptaci na chodbe v baraku no a do dvou tydnu sme se dockali pekneho odchovu z deviti vajec sedum mladych no a samozdrejme k nasim odchovum byly treba sehnat protejsky no a tak se tehda chov z jedne andulky vyhrane na vystave rozrostl chov na cca padesat jedincu od te doby sem samozdrejme zkusil vice druhu papousku i nejakou tu drobot samozdrejmne i holuby sem si nakonec prosadilsmajlíkale nakonec moje cesty vedly zase zpatky k andulkam,tet jelikoz bydlim ve meste na byte 2+1 tak ance byli jasnou volbou ja obyvam jeden pokoj a kuchyn a druhy pokoj patri cely andulkam. takze ptaci jakeho koliv druhu jsou moji celozivotni vasni tudiz se ridim vetou ze chovatelem se clovek nestava ale chovatelem se clovek musi narodit...u nekoho to propukne v ranem detstvi u nekoho v puberte no a u nekoho treba az v dospelosti.martin

Reaguji na neomezeného jedince.
Pominu-li háčky, čárky, čárky ve větě, budiž, i to neustále opakované sme mi připadá jako úmysl, ale napsat, že jste v trinci zrejme partil mezi sedum statecnych, tomu se říká normálně hloupost!

26.5.2013 14:10
alex66

XXX.XXX.204.8

Tak u mě se to odehrálo asi trochu jinak než u ostatních. Zvířata a hlavně ptáci mě zajímali už od doby co jsem začal brát rozum, ale od rodičů jsem v tom žádnou podporu neměl. Spíš naopak, u nás kde byla odjakživa snad veškerá drůbež a prasata bylo zvíře které není na maso považováno za zbytečnost. Naštěstí ale moji zálibu tolerovali a tak jsem si v šesté třídě pořídil od spolužáka první párek andulek. Zakoupil jsem si knížku od p. Vegera o andulkách a první odchov na sebe nenechal dlouho čekat. Postupně mým chovem prošlo několi druhů převážně australských. Záhy po vojně přišla revoluce a možnosti v chovu se radikálně zlepšili takže teď chovám alexandry a mníšky. Teď už mi táhne na padesát a jelikož jsem se nikdy neoženil a nemám ani potomky tak chov naplňuje podstatnou část mého života a dokud budu moct tak se mu budu věnovat.

27.5.2013 08:11

Pominu-li háčky, čárky, čárky ve větě, budiž, i to neustále opakované sme mi připadá jako úmysl, ale napsat, že jste v trinci zrejme partil mezi sedum statecnych, tomu se říká normálně hloupost!

hacky carky atd. tam nejsou mozna ztoho duvodu ze je to psano z mobilu ale to je jedno...spis nechapu vasi narazku na vystavu v trinci???nicmene porad me fascinuje jak tady nekdo poucuje o cestine pokud vim je tohle chovatelske forum ne forum o pravopisu me osobne taky vadi prispevky kde v jedne vete nekdo udela i deset pravopisnych chyb ale bouzel nejsme vsichni dokonali ja ty chyby delam taky vim to ale neupozornuju na to porad dookola jako tady nekteri ostatni ale to je spis asi o povaze daneho cloveka ktery porad musi nekoho poucovat...jinac klidne se do me pustte me to nevadi sem od prirody flegmatik takze me jen tak neco nerozhazi.

27.5.2013 13:19
kizik

XXX.XXX.5.40

V minulom režime ,keď ste nevedeli kde dať tvrdé alebo mäkké i ste bol jednoducho blb ktorý sa neučí a museli ste sa to naučiť alebo ste išli jednoducho na učňovku,dneska je to pekne pomenované dysgrafik a ide na vysokú,buzeranti sú pomaly nadľudia a najväčšie sfetované kurvy majú najviac priestoru v komerčných televíziách a sú predhadzované našim deťom pomaly ako vzory,minule zasa bolo vyskúmané že keď ste lenivý nemôžete za to ale môže za to zdedený gén a nemáte sa obviňovať,takže ak nenakŕmite týždeň a chov zdochne vy za to nemôžete ale gén,z tých výhovoriek už je mi na blití,kam ten svět spěje.

27.5.2013 13:36

hacky carky atd. tam nejsou mozna ztoho duvodu ze je to psano z mobilu ale to je jedno...spis nechapu vasi narazku na vystavu v trinci???nicmene porad me fascinuje jak tady nekdo poucuje o cestine pokud vim je tohle chovatelske forum ne forum o pravopisu me osobne taky vadi prispevky kde v jedne vete nekdo udela i deset pravopisnych chyb ale bouzel nejsme vsichni dokonali ja ty chyby delam taky vim to ale neupozornuju na to porad dookola jako tady nekteri ostatni ale to je spis asi o povaze daneho cloveka ktery porad musi nekoho poucovat...jinac klidne se do me pustte me to nevadi sem od prirody flegmatik takze me jen tak neco nerozhazi.

Dobrý den,
proti výstavě v Třinci nic nemám, jaká byla v trinci, to nevím. Je to marné, ve škole jste asi mastil celou dobu flegmaticky karty. Nevadí, hlavu vzhůru a zpět do lavic!!!!

28.5.2013 09:49
saluki

XXX.XXX.6.82

"Chov okrasného ptactva je rybaření na vlastní zahradě".

Jsem hodně temperamentní baba, ale od té doby, co mám na zahradě voliery s papoušky, se držím mnohem víc doma. Je to už několik let. Baví mě opalovat se u volier, pít u nich kafe a pozorovat chování papoušků v páru i ve skupině. Manžel je díky tomu také spokojenější smajlík

Hodně to uklidňuje, a spoustě nervozním a uspěchaným cholerikům či naopak zakřiknutým labilním tichošlápkům a také osamělým lidičkám, třeba v důchodu či s nějakou vážnou nemocí a zdravotním postižením bych to rozhodně doporučila, i bez předpisu. Postavila bych volieru do každého blázince a domova důchodců. Hned by bylo víc úsměvů kolem.

Je to trochu jiný pohled na chovatelství, nejde mi o silné, zdravé, vzácné odchovy ..............a přitom každé nově vylétlé mládě mě potěší. A přibije zas na nějaký ten čas na lehátko, jejich pozorování mě fakt baví. smajlík

28.5.2013 10:04
saluki

XXX.XXX.6.82

Ahoj, a s Vámi v tomhle moc nesouhlasím. Umět česky není žádná výsada králů ani vysoká škola, je to základní vzdělání! A to, že jsme na chovatelském foru, nemusí znamenat, že se budeme projevovat hůř a ukazovat ostatním, že papoušky chovají zásadně nevzdělaní lidé.

A nepotřebuji se do Vás nijak pouštět. Jen je mi líto, jak podle statistik vzdělanost českého národa stoupá s počtem absolventů vysokých škol, a přitom je problém najít tady na chovatelské diskusi jedno "česky" čisté téma.

Navíc v každém PC je "kontrola pravopisu", která se dá v případě problému s češtinou využít tak, aby si nikdo z nikoho nemusel utahovat a dělat legraci z jeho negramotnosti či indispozice.

28.5.2013 12:38
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

nedivte se, že dnes na svůj mateřský jazyk každý prd..Dnes se nosí cizí jazyky, aby člověk vůbec sehnal nějakou práci a češtinu tolerují s vyměněným i y i šéfové. Sami mají třeba dvě vysoké školy a píší ve slově paprika nebo vichřice klidně tvrdé y.

Přidejte reakci

Přidat smajlík