Zdravím ,
Tak přidám pár fotek z hejnového chovu mníšků šedých.Omluvte kvalitu fotek,do hnízd se nedá pořádně dostat...
Tak mladí zase trochu povyrostli, vypadá to u všech třech na zlatou olivu.
Tak už sa nam začínaju vyfarbovať lutino,1.0 modrý pallidino,0.1 modrý pallid.
Dobrý den , pánové prodám tento můj pár složený na konci loň. roku ze tříletých ptáků kdyby měl někdo zájem ozvěte se Michal 777 260 144 - důvod mám možnost pořídit jiné mutace a potřebuji uvolnit místo ...
tak dnes mám šťastný deň...a pridávam foto mojích nových mníškov
0.1 Lutino
david1984
napsal(a):
U mně dnes přišlo zklamání samec mi napadl samici se kterou ma mladé ale nevím proč je na to ted hodně zle neví někdo příčinu proč by to mohl dělat?
Dobrý den,já bych řekl,že se samec dostal znovu do toku,je potřeba samci omezit přísun bílkovin,samce na chvíli oddělit,ale tak aby na sebe viděli.Potom je potřeba samce pod dohledem znovu pouštět k samici.Myslím,jestli to samice přežije,že bude zase vše v pořádku.Držím palce!
S chovatelským pozdravem Jarda
tak a moje potešenie už po druhý krát tento rok... bolo 5 vajíčok a všetkých 5 oplodnených..a tu sú fešáci v plnej paráde
adamajko
napsal(a):
Dobrý den,já bych řekl,že se samec dostal znovu do toku,je potřeba samci omezit přísun bílkovin,samce na chvíli oddělit,ale tak aby na sebe viděli.Potom je potřeba samce pod dohledem znovu pouštět k samici.Myslím,jestli to samice přežije,že bude zase vše v pořádku.Držím palce!
S chovatelským pozdravem Jarda
\Zdravim tak samicka se pomalu uzdravuje uz vypada mnohem lepe dal jsem k ni na chvili samce jak se zachova a on ji zacal probirat peri tak to vypada ze bude vse ok akorát bych potreboval odstavit mlade v kolika dnech odstavujete?postaci 13 dni po opusteni budky?
david1984
napsal(a):
\Zdravim tak samicka se pomalu uzdravuje uz vypada mnohem lepe dal jsem k ni na chvili samce jak se zachova a on ji zacal probirat peri tak to vypada ze bude vse ok akorát bych potreboval odstavit mlade v kolika dnech odstavujete?postaci 13 dni po opusteni budky?
Dobrý den, je potřeba vypozorovat,jestli mládě samo přijímá pevnou stravu, ale já bych řekl,že 13dnů je ještě málo.
s pozdravem Jarda
adamajko
napsal(a):
Dobrý den, je potřeba vypozorovat,jestli mládě samo přijímá pevnou stravu, ale já bych řekl,že 13dnů je ještě málo.
s pozdravem Jarda
bohužel jsem byl nucen ho dat bokem ale budu ho hlidat kdyztak prikrmim ono i to mlade slo po samici tohle chovani nehapu zatím sem se s nicim podobnym nesetkal,ted samec sedi vedle samice a je všechno ok
Dobrý den, scháním chovatele mníšků modré mutace nebo štěpáky na modré, kraj Vysočina nejlépe okres Třebíč, ale není podmínkou. Ozvyte se mi na email smudlinkao@seznam.cz Děkuji
beruškaaa22
napsal(a):
Dobrý den, scháním chovatele mníšků modré mutace nebo štěpáky na modré, kraj Vysočina nejlépe okres Třebíč, ale není podmínkou. Ozvyte se mi na email smudlinkao@seznam.cz Děkuji
Priatelia a kolegovia pomôžte prosím mladej chovatelke z mníškami... viem že v jej okolí určite niekoho poznáte a pomôžete jej... Ďakujem Vám za každú radu a pomoc
Tak se pochlubím nová naděje mého chovu jsou dva páry zelených štěpáků na RECESIVNÍ LUTINO
michalkouba
napsal(a):
Tak se pochlubím nová naděje mého chovu jsou dva páry zelených štěpáků na RECESIVNÍ LUTINO
a druhý
eda46
napsal(a):
Krásny vtáci držím palce a želám krásne odchovy.. taktiež som si rozšíril svoje páry mníškov nedávno tak uvidíme ako bude... ale teším sa z nich každý deň
Modrý opalin
mik3002
napsal(a):
taky dva drobečci, přírodní...
a jejich nové budoucí ubikace, jedna 4x2 a 2,5x2,5 m. plus jeste musim promyslet zalety asi z PUR panelů.....
a s rodičema (jen by mě vlastně zajímalo co má mladé nyní za barvu nebo na co štěpí)
mwazowski
napsal(a):
a s rodičema (jen by mě vlastně zajímalo co má mladé nyní za barvu nebo na co štěpí)
Dobrý večer
Záleží čo je samica a čo samec..čo je aká farba a či boli čistý alebo štepiteľný...
Pokial je napríklad samec modrý a samica olivová a to mláďa je samec tak by mal byť zelený štepiteľný na modrú a olivu...pokial je to samička ...zelená na modrú ..ale to je len môj príklad..
Treba vedieť ktorá farba patrý ktorému pohlaviu a či rodičia štepia a na akú farbu ..potom sa to lahšie zistí... tolko moja rada... možno pomôžu aj druhý chovatelia svojími názormi...
eda46
napsal(a):
Dobrý večer
Záleží čo je samica a čo samec..čo je aká farba a či boli čistý alebo štepiteľný...
Pokial je napríklad samec modrý a samica olivová a to mláďa je samec tak by mal byť zelený štepiteľný na modrú a olivu...pokial je to samička ...zelená na modrú ..ale to je len môj príklad..
Treba vedieť ktorá farba patrý ktorému pohlaviu a či rodičia štepia a na akú farbu ..potom sa to lahšie zistí... tolko moja rada... možno pomôžu aj druhý chovatelia svojími názormi...
Samec je modrý a samice oliva,bohužel nevím zda jejich ročiče jsou čistí,přivezl mi je kamarád.Nemám ještě DNA na to mladé takže budu ho muset nechat udělat.Nevíte jaká cena se pohybuje za takového štěpáka?Přibližně.Děkuji
mwazowski
napsal(a):
Samec je modrý a samice oliva,bohužel nevím zda jejich ročiče jsou čistí,přivezl mi je kamarád.Nemám ještě DNA na to mladé takže budu ho muset nechat udělat.Nevíte jaká cena se pohybuje za takového štěpáka?Přibližně.Děkuji
Pokud rodiče na nic neštěpí, tak ten zelený jestli je to samec nebo samice,což u tohoto případu je jedno je zelený štěpitelný na modrou a cena je jak kde a za jaký kus od 600 do 1200kč.
adamajko
napsal(a):
Teprve teď jsem se díval na foto,ale podle něj samice vypadá na palida,takže samec by byl zelený na modrý palid a samice by byla zelená na modrou.Pokud foto neklame.
Díky za informace,tu samičku jsem koupil jako zlatou olivu (ale opravdu nejsem odborník přes tyto mutace) - nafotím ji zblízka a dám sem foto
Tak páni a dámi...príspevkov je tu už neúrekom a každú chvílu sa asi prestanú zobrazovať niektorým z nás ako naposledy..preto založím nové vlákno s názvom Moji mníšci...budky,hnízda a mláďata 2013 časť 3. a tam môžme pokračovať v diskusiách a kochaní sa s našimi odchovmi... ďakujem a teším sa na Vás Pavel