martin1 1
napsal(a):
Dobrý den, moc pěkná voliéra. Můžete prozradit velikost a jaké v ní máte osazenstvo?
Rozměry jsou: délka 2,5 m, šířka 2 m, výška 2 m
Osazenstvo: 4 páry zebřiček + 5 mladých, pár aymar pruhovaných, pár kanárků, pár holoubků diamantových, 4 mladé chůvičky, pár rýžovníků a na zemi pár křepelek čínských mutace harlekýn.
Je krásné pozorovat chování v takové skupině. Přestože mám ve voliéře spoustu různých budek a košíků, tak zebřičky zásadně staví hnízda ve větvích borovic, které doplňuji i kvůli aymarám- rádi oždibují jehličí. Jejich hnízda jsou stavebně dokonalá. Jen já mám problém dostat se k mladým na kroužkování.
Máte to hezké,můžete mi prozradit,o jaké velikosti máte ty hranolky,z kterých je to udělané a co se skrývá pod podestou?Jestli to máte pod tím celkově vybetonováno,nebo jen po obvodu pod konstrukcí a zda to máte i zazákladováno+jaké pletivo a typ a jak ho máte ukotveno do dřeva.To máte celoroční voliéru,nebo celou tu partu schováváte do vnitřních prostor?Děkuji,at se vám daří v chovu M.R.
Je velmi potěšující vidět, co všechno jsou chovatelé ochotni pro své svěřence vybudovat a do jak odvážných projektů se pouštějí. Jednou bych také chtěl něco velkolepého vybudovat. Je to takový můj sen, který se ani nemusí splnit. Všem přeji hodně chovatelských úspěchů a příjemné chvilky u pozorování exotů ve vašich voliérách.
mavik
napsal(a):
moje voliéra na drobotinu
Tiež mám v pláne vybudovať voliéru, zaujíma ma však, či reálne Vami chvané druhy môžu byť vonku celoročne,alebo na zimu musia mať nejaký vnútorný priestor. Konkrétne ja mám kanárov, zatial len v bežných klietkach a ešte by som si priala zebričky.
Naše voliéra o rozměrech jedné 4m x 2m x 1m (d x v x š). Chováme v ní od leva 1) Pára korel, pára výst. andulek, rýžovníci. 2)Pára horských a zebry. 3) 5páru andulek 4) Pára kakariku 5) 1,0 Amazoňan modročelý (scháníme mu samičku). V daších dvou klecích o roměrech 2m x 2m x 1m je pára zpěváků a dvě páry agáčů. Pořád je co vylepšovat :)
Ještě přikládám foto mé nejnovější volierky. Je to vlastně jen výlet k již vybudovanému zaletu. Zatím jsou zde rosely. Nicméně je to navrženo pro větší druhy, takže vše závisí na tom, jak se mi dále bude v chovu dařit.
Voliéra na drobotinu. Zebřičky,chůvičky,křepelky čínské a pára hrdliček.
Voliéra na drobotinu. Zebřičky,chůvičky,křepelky čínské a pára hrdliček.
a tato zo zatiahnutymi priesvitnymi vonkajsimi roletami - vyuzivane v zime alebo ked je prilis velka nepriazen pocasia
toto je moje voliéra, je rozdělená na dvě části ...v jedné jsou 4andulky různých barev a ve druhé části 2rýžovníci 4zebřičky a 2andulky prý přírodního zbarvení tak či tak jsou nádherné (tedy alespoň pro mě ) voliéra je 3x1,5x2 (šířka x hloubka x výška)
a tady "balkónky" nezastřešené výstupky kde papoušci můžou užívat deště
a tady zebřičky,rýžovníci a andulky (ty nejspíš přírodní) ...dostávají květináče se slunečnicí za týden to zdevastují a pak dostanou nový a pořád tak dokola, ale mají to rádi
a ještě si dovolím přidat jednu fotku z dneška (snad se nikdo nebude zlobit), ale máme ve voliéře teď přes léto i 2želvy s papouškama se navzájem ignorují a dneska jsem zjistila, že želvy jsou ve voliéře využívány jako TAXI na fotce sameček přírodní andulky Zdeněk a želva Rambo
polly265
napsal(a):
a ještě si dovolím přidat jednu fotku z dneška (snad se nikdo nebude zlobit), ale máme ve voliéře teď přes léto i 2želvy s papouškama se navzájem ignorují a dneska jsem zjistila, že želvy jsou ve voliéře využívány jako TAXI na fotce sameček přírodní andulky Zdeněk a želva Rambo
V čem tam ty chudáci želvy spí ? Dostanou se k vaječině ?
jinak zkuste popřemýšlet o
Zda je možný přenos plazích Endoparazitů (prvoků, bičíkovců, nálevníků, améb, kokcidií a gregarin) či parazitických červů, jako Nematoda (oblí červi), Cestoda (tasemnice), Trematoda (motolice) a Acanthocephala (vrtejši) na ptáky. Ale neriskoval bych to .
Oproti tomu u Jazyčnatek je to i prokázáno!
Jazyčnatky jsou speciální skupinou parazitů blízkých členovcům . Naprostá většina infikovaných zvířat pochází z přírody (mezihostitelem jsou bezobratlí nebo obratlovci), u odchovaných plazů se s nimi setkáme jen výjimečně. Parazitují v plicích hadů, ještěrů a želv, některé druhy dorůstají velikostí kolem 10 cm. Bývají příčinou respiračních obtíží. Vajíčka odcházející s hlenem přes vyústění trachey jsou spolknuta, a lze je tedy nalézt i v trusu (obr. 27). U některých druhů (Armillifer spp.) je prokázán i přenos na člověka (slouží jako mezihostitel).
To je takový problém udělat jinde výběh cca 2 x 2 m jen pro želvy ?
polly265
napsal(a):
želvy jsou tam jen teď přes léto jen letos, protože jejich výběh opravujeme jinak tam nejsou a k jídlu a vodě se dostanou spí v rohu kde mají spoustu slámy a sena do kterého se úplně celé zahrabou a vylezou až ráno
mno pokud jsou na betoně, spí v seně... tak je vcelku "úspěšně" týráte
prostudujte si
http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potreby-zelv---.html
pak hned
http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potrava.html
udělat výběh 2 x 2m může trvat i nekutilovi tak max jedno odpoledne
tož nechápu, co na něm celé léto "opravujete"
lupus4
napsal(a):
mno pokud jsou na betoně, spí v seně... tak je vcelku "úspěšně" týráte
prostudujte si
http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potreby-zelv---.html
pak hned
http://www.zelvy.wbs.cz/Zakladni-potrava.html
udělat výběh 2 x 2m může trvat i nekutilovi tak max jedno odpoledne
tož nechápu, co na něm celé léto "opravujete"
Co tak pročítám všechny vaše příspěvky z diskusí umíte jen kritizovat a dávat palec dolů .
Všichni jsme lidi a nikdo není dokonalý .
Bylo tu už několik komentářů, kde lidé píšou že nechtějí přidávat otázky protože
se bojí kritiky od zkušených chovatelů-každý jednou začínal a ať se vám to líbí nebo ne vy jistě také.
Pokud chcete být ifauně prospěšný, pokaždé když někdo udělá něco špatně vysvětlete mu co udělal
špatně a hlavně ho hned neodsuzujte.
Promiňte jestli jsem se vás dotkla to rozhodně nebyl záměr, jen se nad tím prosím zamyslete.
Chovu zdar!
Co se týče želv, tak na svém stanovisku trvám...
mj. jsem vám napsal odkazy, kde při troše dobré vůle můžete zjistit, jak by to pro ně mělo být
správně, není to nic složitého
Pokud čekáte jen plácání po rameni a kritiku berete jen jako osobní újmu...
tož "komu není rady, tomu není pomoci..."
Bohužel jsem už viděl příliš mnoho týraných zvířat a stále mne to ještě halt nenechává klidným.
Mrzí mne, že spousta lidí není ochotna (schopna?) si před pořízením čehokoli živého zjistit nároky daného chovance a pak je buď vytvořit, či pokud to nemohou, tak se rozhodnout dané zvíře nechovat.
(to myslím obecně...)