Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2013 23:12
psotitko

XXX.XXX.22.5

Dobrý večer, slepička má nakladených 5 vajíček. Dal jsem jí je do rohu k sobě, aby nebyly rozházená po voliere. Je ještě šance, že na ně zasedne, nebo ne?Díky za odpovědi

10.9.2013 15:41
clown

XXX.XXX.134.226

ja se bojim, ze tezko ..

ja to vydrzel do 18 vajec .. vzdy ji kohout udelal v koute dulek, ten naplnila, sedla na 5 - 20minut a pak sla delat neco jineho :( takze jsem ji vejce po te sebral a dal do lihne .. , bohuzel jsem myslel, ze cinska krepelka snese uvadenych 4 - 18 vajec a bude klid .., klid byl po 25 vejcich .. na dva dny a pak se rozjela zase .. dalsich cca 25 vajec. Kolikrat jsem si rikal, ze kohout na tech vejcich se nadrel vic nez ona .. , protoze ona se zvedla a on si sedl a sedel i hodinu, pak chtel vystridat, ale slepice uz nejevila zajem.

A prubehu toho zacala snaset i druha slepicka, bohuzel presne to same ..

obe slepice vylihle pod slepici, kohouti taktez (kazdy kus zvlast) .., kazdy par ma pro sebe bohuzel malo mista .. cca 60x50cm, coz musim napravit, ale to az pristi rok.

10.9.2013 18:07
Radovan1975

XXX.XXX.40.112

clown napsal(a):
ja se bojim, ze tezko ..

ja to vydrzel do 18 vajec .. vzdy ji kohout udelal v koute dulek, ten naplnila, sedla na 5 - 20minut a pak sla delat neco jineho :( takze jsem ji vejce po te sebral a dal do lihne .. , bohuzel jsem myslel, ze cinska krepelka snese uvadenych 4 - 18 vajec a bude klid .., klid byl po 25 vejcich .. na dva dny a pak se rozjela zase .. dalsich cca 25 vajec. Kolikrat jsem si rikal, ze kohout na tech vejcich se nadrel vic nez ona .. , protoze ona se zvedla a on si sedl a sedel i hodinu, pak chtel vystridat, ale slepice uz nejevila zajem.

A prubehu toho zacala snaset i druha slepicka, bohuzel presne to same ..

obe slepice vylihle pod slepici, kohouti taktez (kazdy kus zvlast) .., kazdy par ma pro sebe bohuzel malo mista .. cca 60x50cm, coz musim napravit, ale to az pristi rok.

To bude tím prostorem.Moje slepička i kohoutek jsou z líhně,včera se vyklubalo 8 mladých.Loni tři hnízda a všechno odvodila.Voliera cca 2x3metry.

10.9.2013 21:56
kouřak

XXX.XXX.245.73

Zdravím je to místem,měl jsem je kleci 60x80 a taky jen snášeli mám 2 páry.
Dal jsem je ven pod papoušky a obě páry 5 vajec,1.pára 2.mladé,druhá 4.
Mě to na poprvé stačí #tleskam #smajlík

11.9.2013 10:09
clown

XXX.XXX.134.226

jj .. tomu verim, ze to je proste prostorem,
bohuzel musi vydrzet do jara .. , jinak je mame doma tak jako lidi maj rybycky, proste pro radost.
i kdyz bych jim dokazal udelat misto behem tydne, nalepene na barak, bojim se, ze bych je stejne behem par dni stehoval kvuli zime domu .. , preci jen, neni to kocka, co si nekam zaleze.

budu to muset vymyslet, protoze v okoli bydli kuny a kazdy rok maji mlade, takze bych spis radeji videl klec treba o pudorysu 3x1m, coz nevim, zda by jim stacilo, ale zkusim vymyslet :)
navic bych chtel zkusit i vetsi krepelky, resp. krepely. .. , papousci jsou na mne uz moc, navic litaj :))
a ranni volani volne zijicich ptaku si uzivam denne .. .

11.9.2013 22:01
kouřak

XXX.XXX.245.73

Nevím jak je máte dlouho doma,ale prý jdou docela cítit a sameček se občas pěkně ozve slyším
ho i z venkusmajlíkKlidně můžou být v zimě venku stačí si o nich víc přečíst i tady jsou články.
Jestly je dáte ted ven krásně přepeří jako ostatní ptáci,jen pozor at se vám k nim něco nepodhrabe.
Moje 1.slepička ještě ted zasedla na 6vajec,tak ju nechám sedětsmajlík

12.9.2013 09:37
clown

XXX.XXX.134.226

Jojo .. jeden kohoutek rano piska .. :) prvni tyden, kdy zacal to bylo pomerne zakerne, pak uz v klidu, i kdyz jsem se samo nejdrive lekl, jak "kokrhal" a pak zacal volat .. :) Pro me to byla zmena, protoze krepelky jsem dostal jako kuratka a k nim pozdeji i dospeleho kohouta, co mu zasla slepicka. Nejvetsi legrace byla, kdyz se mlady kohout snazil napodobovat velkeho slepiciho kohouta a chtel kokrhat .. , nevim jak to dokazal, ale v tech 5 rano mne desne rozesmal ..

Citit doma nejsou, to je spis citit to zaschle zradlo, proste jednou tydne vrchni vrstvu sena s trusem a zbytky komplet vyhazu a je klid. I kdyz ted je v kleci 13 kurat (5x mesic a 8x 3 tydny) a tam to chce 2x tydne vycistit, resp po tydnu vyhazet vse. Samo, ze jim zbytky od salatovek, mrkve, rajskych beru hned, ty jsou citit nejvic. Ale rozsypane zrni mne nerozhazi, stejne tak jako voda. Takze jsem vcera mel naklicene proso skrz seno :)) Zkusim se nad tim zamyslet, pripadne jim udelam, vetsi domaci vybeh ve stare koupelne, tam nemrzne, jsou tam okna a muzem si tam delat, co chceme.

12.9.2013 09:59
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

čínské křepelky snáší naši zimu dobře.potřebují suchí závětří a suchou podestýlku např ze sena nebo z pilin.Pokud je dáte na zimu do tepla, je nebezpečí, že nepřestanou snášet až se vynesou a uhynou. Mám je ve venkovní voliéře společně s papoušky několik let a jsou v pohodě.Na jaře odchovávají bez problémů jako ostatní ptáci, až se umoudří počasí.

12.9.2013 09:59
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

čínské křepelky snáší naši zimu dobře.potřebují suchí závětří a suchou podestýlku např ze sena nebo z pilin.Pokud je dáte na zimu do tepla, je nebezpečí, že nepřestanou snášet až se vynesou a uhynou. Mám je ve venkovní voliéře společně s papoušky několik let a jsou v pohodě.Na jaře odchovávají bez problémů jako ostatní ptáci, až se umoudří počasí.

13.9.2013 09:44
clown

XXX.XXX.134.226

tak asi vymysleno,
na zimu dostane kazdy par 120x60cm ve verande, ktera je jen temperovana, tak kolem 10 - 15 Celsia. Je tam velke okno, takze budou mit svetlo a nic je tam nebude moc rusit. Na jare budou mit vlastni venkovni vybeh :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík