Dobrý den
Letos si pořizuju první mníšky. Už mám modrou samici a pojedu si pro samce přírodná na modré a nejistý na palid.
Už sem jim udělal i budku 30x30 a výsška 45... myslíte že se v ní bude mníškům líbit?
sahulalukas
napsal(a):
Dobrý den
Letos si pořizuju první mníšky. Už mám modrou samici a pojedu si pro samce přírodná na modré a nejistý na palid.
Už sem jim udělal i budku 30x30 a výsška 45... myslíte že se v ní bude mníškům líbit?
Dobrý deň
Myslím že sa im páčiť bude postavia hiezdo a potom uvidíte sám či je pre nich vhodná či nie ...potom pomeníte podla skúseností...
ale ten rozmer určite stačí...
Krásne prežitie vianočných sviatkov a do nového roka 2014 veľa chovateľských úspechov Vám všetkým želám....
Dobry den,
nechcem zakladat novu temu, tak to dam sem. Mam parik mnichov, su spolu cca rok. teraz sa zacali prvy krat parit, samcek zacal stavat hniezdo, dali sme mu podlozku. Samicka vsak hniezdo, aj budku ignoruje, a pokusa sa hniezdit na dne klietky, uz aj zniesla jedno vajce, no asi do hodiny ho aj zozrala. viete poradit?
kelpie lover
napsal(a):
Dobry den,
nechcem zakladat novu temu, tak to dam sem. Mam parik mnichov, su spolu cca rok. teraz sa zacali prvy krat parit, samcek zacal stavat hniezdo, dali sme mu podlozku. Samicka vsak hniezdo, aj budku ignoruje, a pokusa sa hniezdit na dne klietky, uz aj zniesla jedno vajce, no asi do hodiny ho aj zozrala. viete poradit?
Dobrý deň,
vlastnú skúsenosť nemám ale myslím že neurobíte nič..mladá samička si sama nájde vhodné miesto a keby náhodou zniesla ešte jedno vajíčko mimo hniezda skúste ho odobrať ak sa to podarí a dať ho do búdky či hniezda... inak Vám poradiť momentálne neviem... možno napíšu aj druhý chovatelia svoje skúsenosti... Mne stavajú hniezda v polootvorených búdkach ale viem že treba známemu nechali tak polootvorené búdky a aj hniezda a úspešne mu hniezdia v búdkach treba pre korely a rozely... treba skúsiť viac možností a oni si vyberú... prajem Vám nech sa Vám to podarí dotiahnuť do úspešného konca a nech máte radosť z odchovu... s pozdravom Pavel
odchov 2014 po druhé, jedno lutinko chýba utiekol pred fotením z budky
Zdravím,víte někdo přibližnou cenu mníšků šedých mutace - opalín ceny za 1.0 i 0.1 díky
Dobrý den nemohl byste mi poradit,chtěl bych si pořídit mníšky ,ted dodělávám voliéru 2/2/2 metry jestli to bude stačit pro 2 páry a ještě jak upevnit koš na hnízdění popřípadě nějakou desku aby si naní postavily hnízdo ,jestly byste měl nějakou fotku jak to máte tak mi ji prosím pošlete na mail
sigmundjarda@.seznam.cz mockrát děkuji a ještě jaké mám dát bydla ,moc zatím děkuji.
buco
napsal(a):
Dobrý den nemohl byste mi poradit,chtěl bych si pořídit mníšky ,ted dodělávám voliéru 2/2/2 metry jestli to bude stačit pro 2 páry a ještě jak upevnit koš na hnízdění popřípadě nějakou desku aby si naní postavily hnízdo ,jestly byste měl nějakou fotku jak to máte tak mi ji prosím pošlete na mail
sigmundjarda@.seznam.cz mockrát děkuji a ještě jaké mám dát bydla ,moc zatím děkuji.
máte email... s pozdravom Pavel
Tak dlouho jsem nic nepřidával ale dnes jsem přivezl nový pár .... jen zelenou samici nahradím zelenou/modré ...
Zdravém všechny chovatelé mníšků, a mám prosbu, pročítám denně inzerci a moc mníšků ve středních čechán není. Nevíte někdo o někom, nebo nemáte někdo ze středočechů odchovy?
potřeboval bych konkrétně samici pallid na modré k mému kobaltovému samci na pallidy. Nejlépe letoší nebo loňskou.
Vím že to sem asi nepatří tak se na mě prosím nezlobte
Moje nové dva páry:
Samice pallid na modré a samec je kobalt na pallidy... nevím ale jestli je šedomodrý, tmavomodrý a nebo kombinace... uvidím jaké budou příští rok odchovy...
Druhý pár:
Samice pallid nejistá na modré (šance 12:1 pro štěpitelnost) samec je modrá aqua na ino, jediný on je loňský jinak jsou všichni letošní odchovy.
Jak pak se vám daří letos mníšci? Mě po lonské smůle začali letos slibně, cěkal jsem tak jedno vajíčko a mám zatím 2x po třech u oliv na modré a v dalších dvou hnízdech je čekám každou cvílí... modří zatím užívají sluníčka ale do hnízdění se nehrnou :)
Budky sem kontroloval před 14 dny a ted tam radší nelezu abych je moc nerušil :) tak snad už jich je víc :).
ja

XXX.XXX.176.43
sahulalukas
napsal(a):
Jak pak se vám daří letos mníšci? Mě po lonské smůle začali letos slibně, cěkal jsem tak jedno vajíčko a mám zatím 2x po třech u oliv na modré a v dalších dvou hnízdech je čekám každou cvílí... modří zatím užívají sluníčka ale do hnízdění se nehrnou :)
Budky sem kontroloval před 14 dny a ted tam radší nelezu abych je moc nerušil :) tak snad už jich je víc :).
Kupil som minulorocne 2 nepribuzne kusy dal som im polobudku je to okolo nej obstavane no v budke je len ale 4cm vrstva uplne nadrobno naluskanych vetviciek može to byť pár ?
ja

XXX.XXX.176.43
ja
napsal(a):
Kupil som minulorocne 2 nepribuzne kusy dal som im polobudku je to okolo nej obstavane no v budke je len ale 4cm vrstva uplne nadrobno naluskanych vetviciek može to byť pár ?
Tým som myslel že či si to samica tak nalúskala alebo to mohol spraviť aj samec.
Já mám 4 hnízda, tři sou krásně upletené a jedno to je jen pár klacků na zemi a u nich 3 vejce ale samice sedí. Jednou mi ale podobně sedli i dvě samice, vajíčka ale přibývaly denně takže sem musel celé hejno přepárovat a rozdělit. Nakonec sem koupil osm oliv (4 páry) a sem maximálně spokojený :).