Určení barevné mutace andulek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2013 16:38
marketag

XXX.XXX.21.208

Prosím o určení mutace dvou mladých andulek, věk necelé 4 týdny po zelených rodičích.

6.10.2013 16:42
marketag

XXX.XXX.21.208

Druhé mládě, jsou podobná, ale křídla jako by byla zbarvená opačně, zde je světlejší okraj a tmavší střed a u předchozího je okraj tmavší.

6.10.2013 16:43
cervik

XXX.XXX.252.226

Modrá (možná fialová - barvy jsou někdy na fotce jiné než ve skutečnosti), žlutolící, šedokřídlá.

6.10.2013 16:46
cervik

XXX.XXX.252.226

marketag napsal(a):
Druhé mládě, jsou podobná, ale křídla jako by byla zbarvená opačně, zde je světlejší okraj a tmavší střed a u předchozího je okraj tmavší.

Obě jsou šedokřídlé s normálním vlnkováním. Perlová není ani jedna

6.10.2013 16:46
marketag

XXX.XXX.21.208

Rodiče
Další dvě mláďata budou kombinací žluté a zelené a poslední vypadá opět podobně jako předchozí, ale ještě nejsou pořádně opeřená.

6.10.2013 16:53
marketag

XXX.XXX.21.208

Poradíte mi, mohl by to být základ pro chov duhovek?

7.10.2013 19:17
cervik

XXX.XXX.252.226

marketag napsal(a):
Poradíte mi, mohl by to být základ pro chov duhovek?

jo mohl. Pořiďte jim opalínové protějšky

7.10.2013 20:26
marketag

XXX.XXX.21.208

Děkuji.

30.11.2013 18:46
lavacca

XXX.XXX.1.3

přidám se s otázkou, copak to mám doma já? Pořídila jsem si 2 nové andulky a nějak nevím, co jsou 100% zač.

sameček - rodiče světle fialový bělokřídlý žlutohlavý opalin x tmavě fialová perlová opalina

- ) fialový bělokřídlý opalín? fialový je určitě, blesk to zkreslil..

30.11.2013 18:47
lavacca

XXX.XXX.1.3

a samička - fialová perlová opalína ?

30.11.2013 23:25
marketag

XXX.XXX.21.208

Myslím, že jsou obě perlové fialové - samička na fotce tedy vypadá spíš modrá - opalinové světlekřídlé. Jsou krásné. Pokud je spojíte spolu, asi se dočkáte i nějaké čistě bílé tmavooké - to je perlová dvoufaktorová.

30.11.2013 23:27
marketag

XXX.XXX.21.208

omlouvám se, do modra vypadá sameček, ale určitě má fialový faktor podle perlení

1.12.2013 00:00
lavacca

XXX.XXX.1.3

marketag napsal(a):
Myslím, že jsou obě perlové fialové - samička na fotce tedy vypadá spíš modrá - opalinové světlekřídlé. Jsou krásné. Pokud je spojíte spolu, asi se dočkáte i nějaké čistě bílé tmavooké - to je perlová dvoufaktorová.

To je právě to, co mi vrtá hlavou - zda jsou oba perloví - ale proč potom má sameček ještě jinačí kresbu než samička? téměř nemá moc vidět nějakou "šedou vlnku". Mám tu i sv.modrého perlového samečka a na tom je to perlení vidět hezky (i když teda na jeho potomkovi to bylo vidět ještě lépe). I na té fialové samičce výše je vidět pěkná perlová kresba. Ale ten fialový sameček je mi nějak záhadou. :) Jinak vážně je fialový, ono ten blesk ho hrozně zesvětlal. :) Ale to mi dělá při některých úhlech foťák i u klasických fialových, takže na to už jsem zvyklá...

Jinak oba jsou ještě nespárovaní, tak uvidíme, zda si k sobě najdou cestu. :) Nechávám to vždy na ptáčcích samotných (kupodivu se mi vždy stejně splnil záměr, jak by se k sobě navzájem hodili barevně). :)

A teoreticky - s kým by pak bylo vhodné tu dvoufaktorovou perlu kombinovat? Myslím barevně. Zda to má nějaká svá úskalí či je to jedno, s jakou barvu by pak byla.

1.12.2013 06:57
marketag

XXX.XXX.21.208

Myslím, že tam zdravotní problém není, ale přesto si vzpomínám, že se nedoporučuje je spojovat spolu, tedy dvě bílé nebo žluté, případně žlutou a bílou. Pokud ji zkombinujete s perlovou andulkou modré řady, dostanete teoreticky polovinu bílých a polovinu normálních perlových podle barev rodičů bílé a druhého partnera. Pokud s perlovou zelené řady, která má jednoho rodiče modrého, mohla byste pak mít v jednom hnízdě žluté, bílé a dále i barevné perlové zelené i žluté řady.
S neperlovou andulkou budou všechna mláďata perlová jednofaktorová, tedy normálně vybarvená.

1.12.2013 13:44
lavacca

XXX.XXX.1.3

marketag napsal(a):
Myslím, že tam zdravotní problém není, ale přesto si vzpomínám, že se nedoporučuje je spojovat spolu, tedy dvě bílé nebo žluté, případně žlutou a bílou. Pokud ji zkombinujete s perlovou andulkou modré řady, dostanete teoreticky polovinu bílých a polovinu normálních perlových podle barev rodičů bílé a druhého partnera. Pokud s perlovou zelené řady, která má jednoho rodiče modrého, mohla byste pak mít v jednom hnízdě žluté, bílé a dále i barevné perlové zelené i žluté řady.
S neperlovou andulkou budou všechna mláďata perlová jednofaktorová, tedy normálně vybarvená.

Super, díky za info. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík