Amazoňan začal nesnesitelně křičet, poradíte prosím, co s tím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2013 13:52
phoenix827

XXX.XXX.111.235

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.
Máme doma rok a půl starého amazoňana modročelého, do dnes krásně mluvil, prozpěvoval si, pískal melodie, sem tam zakřičel jen když se vztekal na hračku. Ovšem teď nedávno začal tak strašně křičet, že už je to i sousedům nepříjemné a musím říci, že už i my z toho šílíme.
Papoušek má volnost i po bytě, může si doma létat, hrajeme si s ním, má doma strom na prolézání, kde má své hračky. Když odcházíme zapínáme mu rádio, zatím bylo vše OK až do teď.
Papoušek je pouštěn vždy nepravidelně, není každý den venku, aby si nezvykl na pravidelnost, krmení má rozmanité, dostává i čerstvé ovoce a zeleninu.

Prosím někoho, kdo s tím má zkušenosti ať poradí, jak tento nesnesitelný křik co trvá i hodiny v kuse zastavit. Nechceme papouška kvůli toho dávat pryč, je to náš mazel a bylo by to vůči němu nefér, ale také nechceme mít problémy se sousedy a přeci jen je to dost obtěžující i pro nás.
Děkuji za každou radu.

11.10.2013 17:46
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.
Máme doma rok a půl starého amazoňana modročelého, do dnes krásně mluvil, prozpěvoval si, pískal melodie, sem tam zakřičel jen když se vztekal na hračku. Ovšem teď nedávno začal tak strašně křičet, že už je to i sousedům nepříjemné a musím říci, že už i my z toho šílíme.
Papoušek má volnost i po bytě, může si doma létat, hrajeme si s ním, má doma strom na prolézání, kde má své hračky. Když odcházíme zapínáme mu rádio, zatím bylo vše OK až do teď.
Papoušek je pouštěn vždy nepravidelně, není každý den venku, aby si nezvykl na pravidelnost, krmení má rozmanité, dostává i čerstvé ovoce a zeleninu.

Prosím někoho, kdo s tím má zkušenosti ať poradí, jak tento nesnesitelný křik co trvá i hodiny v kuse zastavit. Nechceme papouška kvůli toho dávat pryč, je to náš mazel a bylo by to vůči němu nefér, ale také nechceme mít problémy se sousedy a přeci jen je to dost obtěžující i pro nás.
Děkuji za každou radu.

Já si mysĺím, že by to mohlo mít něco společného s dospíváním.smajlík

12.10.2013 11:41
biker70

XXX.XXX.48.30

Zkuste se večer po 20-té hod. přihlásit na http://papousci.chovzvirat.com/chat.html chodívá tam Orina,která amazoňany chová,odchovává,dokrmuje a i s nimi bydlí smajlík Ta by mohla poradit.smajlík

12.10.2013 12:38
aymara55

XXX.XXX.70.146

biker70 napsal(a):
Zkuste se večer po 20-té hod. přihlásit na http://papousci.chovzvirat.com/chat.html chodívá tam Orina,která amazoňany chová,odchovává,dokrmuje a i s nimi bydlí smajlík Ta by mohla poradit.smajlík

Pán Biker nezavádzajte verejnosť, ona Amazoňany chová a býva s nimi /jeden pár surinamských/, Ale neodchováva !

12.10.2013 15:26
eli22

XXX.XXX.251.134

No ono je jedno, jestli je to amazoňan, žako , mníšek nebo senegalec. Je třeba zjistit příčinu. Nejprve vyloučit nemoc, může ho něco bolet. POkud se tohle vyloučí, tak pak je to psychický problém. Popřemýšlet, jeslti se nic nezměnilo v rodině, cokoli, může to být maličkost. Pokud je to sameček, může chtít samičku a naopak.. Zkuste se zamyslet, jestli se něco nezměnilo,

12.10.2013 16:33
phoenix827

XXX.XXX.111.34

Mě to příjde jako by si vyžadoval pozornost- když je na chvíli zavřený zase začne řvát jak pominutý, ale někdy tak řve i když je venku z klece, ale přísahám, že to přestávám dávat ten jeho křik :( a to jsme mu teď chtěli koupit novou velkou klec, jen nevím, či to pomůže koupit větší klec nebo ne :(

12.10.2013 16:40
phoenix827

XXX.XXX.111.34

Ale většinou i řve po tom, co volá jméno našeho psa, tak pak křičí. oni si spolu na začátku hráli sem tam, ale utla jsem to, protože začali dělat blbosti a papoušek pak i nalétávat na psa takže když je papoušek venku je pes zavřený. Jinak psa máme půl roku doma a bylo vše v klidu. Prvně začal křičet, když jsme odešli z pokoje a on tam byl sám. to ovšem přestalo a teď ječí kdykoliv se mu zachce. Když je ticho nebo mluví, tak jej odměníme banánem ( doufám, že si tu odměnu zafixuje s tímto chováním)

12.10.2013 16:58
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
Ale většinou i řve po tom, co volá jméno našeho psa, tak pak křičí. oni si spolu na začátku hráli sem tam, ale utla jsem to, protože začali dělat blbosti a papoušek pak i nalétávat na psa takže když je papoušek venku je pes zavřený. Jinak psa máme půl roku doma a bylo vše v klidu. Prvně začal křičet, když jsme odešli z pokoje a on tam byl sám. to ovšem přestalo a teď ječí kdykoliv se mu zachce. Když je ticho nebo mluví, tak jej odměníme banánem ( doufám, že si tu odměnu zafixuje s tímto chováním)

Může to být tím, že už si nesmí hrát se psem. Že se mu stýská, vzali jste mu kámoše. To úplně klidně. Každý papoušek se v případě stresu nebo když mu něco vadí, chová jinak. Některý řve, jiný se škube a oškube třeba dohola. Jak má velkou klec? Kde je ten pes zavřený, když je papoušek venku? Někde za dveřmi?

12.10.2013 17:30
phoenix827

XXX.XXX.111.34

klec má standardní podle doporučených měřítek na tohoto papouška, pes je zavřený v jiné místnosti jak nejsme doma. Jinak teď jsem měla papouška hodinu a půl venku, dala jsem jej teď do klece a začal zase řvát, zapla jsem mu rádio a naštěstí začal mluvit a pískat. Jinak bohužel se psem být nemohou, dělá na něj nálety. když je venku kouše mi uši a pořád na mě lítá... předtím také lítal, ale hrál si i sám na stromku, který je na úvodní fotce. teď mne pořád jen "otravuje"

12.10.2013 17:39
phoenix827

XXX.XXX.111.34

Jinak klec chceme hlavně z kvalitnějšího materiálu, tu starou nám začíná ničit- odštipává šprušle a při jednom i větší ať má více prostou :)

12.10.2013 18:04
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
klec má standardní podle doporučených měřítek na tohoto papouška, pes je zavřený v jiné místnosti jak nejsme doma. Jinak teď jsem měla papouška hodinu a půl venku, dala jsem jej teď do klece a začal zase řvát, zapla jsem mu rádio a naštěstí začal mluvit a pískat. Jinak bohužel se psem být nemohou, dělá na něj nálety. když je venku kouše mi uši a pořád na mě lítá... předtím také lítal, ale hrál si i sám na stromku, který je na úvodní fotce. teď mne pořád jen "otravuje"

Záleží, kdo rozměry doporučuje smajlík. Když byl pappušek malý, tak byl dítě, teď dospívá a potřebuje partnera, parťáka. Papoušci jsou párová zvířata, nejsou samotáři, jako třeba chameleoni. Takže si řevem vynucuje pozornost, chce mít více pozornosti od partnera. Jeho partner ,ve smyslu kámoš, byl asi pes. To jste mu vzali. Tak teď neví, co s tím, kdo bude dál jeho nej... Muíste ho nějak zabavit, dát mu spoustu hraček, předpokládám, že druhého asi chtít nebudete... Je ručně dokrmený?

12.10.2013 18:57
phoenix827

XXX.XXX.111.34

Ano je ručně dokrmený, a opravdu nechceme druhého. Nechci dělat voliéru a chci mít ochočeného papouška a aby pěkně mluvil. .....

12.10.2013 22:57
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
Ano je ručně dokrmený, a opravdu nechceme druhého. Nechci dělat voliéru a chci mít ochočeného papouška a aby pěkně mluvil. .....

Tak to je těžké! Chtít můžete, ale realita je často jiná. Já mám například prioritu tu,aby byli u nás papoušci spokojení a je mi úplně jedno jestli budou mluvit. Možná právě proto mi mluví i ti, co normálně nemluví,

13.10.2013 07:21
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Pri dobrých chovateľských podmienkach je automaticky poznať/vidieť talent zvierat v dobrej komunikácii s talentovaným chovateľom.

13.10.2013 08:59
phoenix827

XXX.XXX.111.34

to jste mi ted moc nepomohl, hlavně nevím jak to myslíte, a není to můj první papoušek je už 3., ale žáden z předešlých takhle neřval. Papoušek mluví od rána do večera, je strašně mazlivý a společenský, jen teď šíleně řve.

13.10.2013 09:02
phoenix827

XXX.XXX.111.34

Jenže pořídit si takové ptáky dva už něco stojí... ne jen především plno peněz, ale také místo. A bohužel potřebuji toto nějak vyřešit hlavně kvůli sousedům.... ale nebudu tvrdit, že mi už z toho netečou nervy také. A zase nemůžete tvrdit, že se můj papoušek nemá dobře.

Jinak teď pomalu začíná být pravidlem, že papoušek začíná řvát vždy když nás zaslechne.

13.10.2013 09:42
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
Jenže pořídit si takové ptáky dva už něco stojí... ne jen především plno peněz, ale také místo. A bohužel potřebuji toto nějak vyřešit hlavně kvůli sousedům.... ale nebudu tvrdit, že mi už z toho netečou nervy také. A zase nemůžete tvrdit, že se můj papoušek nemá dobře.

Jinak teď pomalu začíná být pravidlem, že papoušek začíná řvát vždy když nás zaslechne.

My nevíme, jak se u vás papoušek má. Naši taky občas zakřičí. Ráno jsou ticho a poslouchají. Pokud si chceme přispat, tak musíme být naprosto zticha, protože jakmile promluvíme, nebo více zašustí peřiny, tak nás volají, zdraví a chtěji nás prostě vidět. Nevím, jak poradit, nevím, v jaké mástnosti papoušek je, naši jsou například v obýváku,kde trávíme většinu času, ale vidí na nás i když jsme třeba v přídsíni atd. Samozřejmě, že když odcházím do práce, taky křičí (teda jen ten mazel). Ostatním je to jedno, jsou v páru. Základ je, aby věděl, že jdu pryč, ale vrátím se. Takže při každém odchodu se musím rizloučit, říci stejná slova a fráze, několikrát se vrátit a dát mu pusinku. Pro cizího pozorovatele bych byla zralá na blázinec, ale prostě to funguje. Papoušek neřve ani když odcházím. Pokud bych fázi rozloučení vynechala, tak pár minut po mém odchodu taky řve, ale spíš pár vteřin. A takto to je při spoustě čiností. Potřebuje být jistý tím co bude dál. Nevím, jestli to píšu srozumitelně.... Někdo si pořídí papouška, vezme si dovolenou, je s ním 24 hodin třeba týden, 14 dní. Pak ale musí často do práce. A papoušek je zdrcen, protože nemůže pochopit, co tak strašného provedl, že ho panička (maminka) opustila! V pozdějším věku už to neni maminka, ale partner... Je třeba se vžít do jeho myšlení. No co dál? Zkusila bych ho dát do jíné místnosti, zkusila bych mu den nedat jíst a pak když nekřičí ho nakrmit,.. Zkusila bych si o někoho na chvilku třeba půjči nějakého menšího ptáčka - andulku - a dát jí i s klecí do blízkosit jeho klece,...

13.10.2013 11:43
phoenix827

XXX.XXX.111.34

O andulce jsme už také přemýšleli, a tak jak říkáte, takový režim máme také. Příjdeme, pozdravíme, odcházíme rozloučím se a dám mu mlsku. Papoušek byl také v obýváku, přestěhovali jsme jej teď, ale křik neustal ani s tím jídlem nám to nepomohlo. Když je venku je to v klidu, ale jakmile jej zavřeme zase vřeští jak pavián. co se týče práce, tak mám pravidelné směny a je už na ně přes rok zvyklý... takže tady není změna. Jinak je teď papoušek u nás v ložnici a příjde mi, že křičí více.....
Ale opravdu uvažuji o koupi andulky..... Uvidíme ještě jak to bude s tou klecí příští týden by měla přijít klec o velikosti 60*72*150 momentálně má klec velikosti 56*56*145 ( včera jsem měřila)

13.10.2013 11:48
phoenix827

XXX.XXX.111.34

A asi jej přestěhuji zase zpět do obýváku. A chce se zeptat, je lepší když křičí mluvit na něj nebo jej nechat tak a promluvit až je po křiku ?

13.10.2013 11:58
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
A asi jej přestěhuji zase zpět do obýváku. A chce se zeptat, je lepší když křičí mluvit na něj nebo jej nechat tak a promluvit až je po křiku ?

Mluvit když křičí na něj můžete, ale tak jako kdyby nekřičel, jako by vám ten křik nevadil. Když nekřičí, tak až potom ho velmi chválit a více se mu věnovat.Tu andulku nekupujte, nejdřív to jen vyzkoušejte, myslím, že to nemusí vůbec pomoci. Zkuste mu dávat nějaký čas chudší stravu, nedávejte naklíčené a všechno to, co podporuje zvýšený pohlavní pud.

13.10.2013 12:04
phoenix827

XXX.XXX.111.34

eli22 napsal(a):
Mluvit když křičí na něj můžete, ale tak jako kdyby nekřičel, jako by vám ten křik nevadil. Když nekřičí, tak až potom ho velmi chválit a více se mu věnovat.Tu andulku nekupujte, nejdřív to jen vyzkoušejte, myslím, že to nemusí vůbec pomoci. Zkuste mu dávat nějaký čas chudší stravu, nedávejte naklíčené a všechno to, co podporuje zvýšený pohlavní pud.

mohu se prosím zeptat, co vše tento pud podporuje? Jeho žrádlo je složené hlavně z ovoce, zeleniny dýňových semínek, a dalších doplňků, je zde minimum slunečnice a ořechů -kupuji přímo pro amazoňany krmivo a míchám jej s ovocnou směsí pro papoušky.
Jako přilepšení dostává jablko, mrkev, banán-jeho nejoblíbenější, salát hlávkový, papriku, okurek, rajče, vařený bílek

13.10.2013 12:14
phoenix827

XXX.XXX.111.34

Jinak eli22 moc děkuji za snahu nám pomoci !!! Moc si toho vážím

13.10.2013 12:16
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
mohu se prosím zeptat, co vše tento pud podporuje? Jeho žrádlo je složené hlavně z ovoce, zeleniny dýňových semínek, a dalších doplňků, je zde minimum slunečnice a ořechů -kupuji přímo pro amazoňany krmivo a míchám jej s ovocnou směsí pro papoušky.
Jako přilepšení dostává jablko, mrkev, banán-jeho nejoblíbenější, salát hlávkový, papriku, okurek, rajče, vařený bílek

Všechno, co se dává, když chcete podpořit páření. Bílkoviny, vaječná míchanice, naklíčené apod.
Potom je papopoušek nabuzený a touží po partnerovi, křičí, případně se škube, prostě .jeho absenci nějak řeší. Asi jste slyšela někdy kočku, když se mrouská! To jsou neskutečný zvuky... I papoušci mohou mít své dny!

13.10.2013 12:28
eli22

XXX.XXX.251.134

eli22 napsal(a):
Všechno, co se dává, když chcete podpořit páření. Bílkoviny, vaječná míchanice, naklíčené apod.
Potom je papopoušek nabuzený a touží po partnerovi, křičí, případně se škube, prostě .jeho absenci nějak řeší. Asi jste slyšela někdy kočku, když se mrouská! To jsou neskutečný zvuky... I papoušci mohou mít své dny!

Pokud tedy ten důvod je ten, že chce partnera druhého pohlaví.. ALe křik může mít i jiný důvod, třeba ten pes...

14.10.2013 11:06
mura1

XXX.XXX.62.209

sorry, to není klec, ale krabice od bot a ta nová není o nic lepší. pro papouška velikosti amazoňana byste měli začít někde na půdorysu 100 x 80 cm. v kleci, kterou máte (a to i v tý nový) nemá prakticky možnost pohybu, jak se tam má zabavit?

co se týče křiku, amazoňani JSOU prostě uřvaní. holt přestal být sladké mimino a začíná dospívat. podporujte každou chvíli, kdy je hodný a neřve. zkuste cliker training. nejprve ho naučte s clickerem pracovat, nacvičte nějaké jednoduché triky vhodné pro začátek, až pochopí, jak to funguje, zapracujte na omezení křiku.

14.10.2013 13:46
lupus4

XXX.XXX.252.137

má klec velikosti 56*56*145

tak to bych řval taky
to má sedět x hod na 1 bidle a tvářit se "happy" ?
neuvěřitelné smajlík

14.10.2013 14:25
eli22

XXX.XXX.251.134

Je pravda, že klec je velmi malá, ale úplně klecí to urputné řvaní nebude. Ale malá je, to souhlas.

14.10.2013 19:06
phoenix827

XXX.XXX.111.34

Zajímavé, že teď jsou všichni chytří, ale když si pořizuji papouška a ptám se chovatelů, jaké by měla mít klec rozměry, tak každý řekne něco jiného a pak mě tu linšujete. Já se snažím najít aspoň nějaké řešení.... taky mohu ptáka strčit do zveráku ať tam prožije zbytek života zavřený a bez nějakého pohlazení a možnosti si polétat po bytě a chodit ven na lozící strom...... a to udělat nechci a proto hledám nějaké řešení, navíc papoušek je velmi často venku, takže není jen v kleci....

14.10.2013 19:33
phoenix827

XXX.XXX.111.34

eli22 napsal(a):
Pokud tedy ten důvod je ten, že chce partnera druhého pohlaví.. ALe křik může mít i jiný důvod, třeba ten pes...

Tak psem to není, pustili jsme znova i pejska a papoušek na něj agresivně nalétává a když je s námi venku nalétává i na mě a začíná být docela drsný- kvůli pozornosti mě začíná i štípat, ale až do krve
a nechce si už ani tolik hrát na stromečku s hračkami a to tam má teď nové hračky....

14.10.2013 20:14
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
Tak psem to není, pustili jsme znova i pejska a papoušek na něj agresivně nalétává a když je s námi venku nalétává i na mě a začíná být docela drsný- kvůli pozornosti mě začíná i štípat, ale až do krve
a nechce si už ani tolik hrát na stromečku s hračkami a to tam má teď nové hračky....

Píšete, když je s námi venku.... Kdo je součástí celé rodiny? Je agresivní pouze k Vám nebo i dalším členům rodiny?

14.10.2013 20:22
phoenix827

XXX.XXX.111.34

eli22 napsal(a):
Píšete, když je s námi venku.... Kdo je součástí celé rodiny? Je agresivní pouze k Vám nebo i dalším členům rodiny?

ANo teďje venku a po hodině a půl si konečně začal hrát na stromečku a mluvit.
Jinak doma jsem já, můj přítel a pes. Ale papoušek je můj, měla jsem ho dříve než přítele. ALe papouškovi je rok a půl a s přitelem jsme spolu rok a papoušek s ním vychází dobře, ovšem nedovolí mu to co mě.( podrbání na zádech, na bříšku atd.) Ale pohladit se na hlavě nechá, lítá za ním atd. Ovšem jakmile je papoušek u mě, tak na sebe od přítele nenechá sáhnout a takhle štípe jen mě a hlavně do uší a do paží ( sedí mi na rameni) - myslím si, že si vynucuje pozornost a pak křiči, když jej zavřu do klece

14.10.2013 21:01
eli22

XXX.XXX.251.134

phoenix827 napsal(a):
ANo teďje venku a po hodině a půl si konečně začal hrát na stromečku a mluvit.
Jinak doma jsem já, můj přítel a pes. Ale papoušek je můj, měla jsem ho dříve než přítele. ALe papouškovi je rok a půl a s přitelem jsme spolu rok a papoušek s ním vychází dobře, ovšem nedovolí mu to co mě.( podrbání na zádech, na bříšku atd.) Ale pohladit se na hlavě nechá, lítá za ním atd. Ovšem jakmile je papoušek u mě, tak na sebe od přítele nenechá sáhnout a takhle štípe jen mě a hlavně do uší a do paží ( sedí mi na rameni) - myslím si, že si vynucuje pozornost a pak křiči, když jej zavřu do klece

Takže Vy jste si pořídila papouška, když jste byla sama. Papoušek s Vámi vyrůstal! Najednou se objevil přítel. Papoušek ho ještě jakž takž toleroval, když byl malý, ale jak dospíval, tak tím víc ho štve, že mu Vás někdo "přebírá". Chrání si Vás před přítelem a když neuchrání, tak je z toho agresivní i na Vás. Do toho ještě přišel ten pes, kterého jste si možná i všímali více než papouška. Tyhle všechny okonosit je třeba zohledňovat...

14.10.2013 21:37
phoenix827

XXX.XXX.111.34

papousek ma pritele rad, sam za nim lita, probira mu vlasy, povida si s nim, necha se hladit, vleze na ruku, na zavolani za nim prileti, pusinkuje ho. Jen sem chtela rici, ze hlavnim clovekem jsem pro nej doma ja a opravdu se doma nevenuji vice psovi nez papouskovi. Pes kdyz prijde domu tak lehne a spi, nebo odpociva. Ozij ejen kdyz je papousek venku. A papousek priteli neublizuje a me stipe i kdyz tu doma nikdo neni a je se mnou sam....

14.10.2013 21:37
phoenix827

XXX.XXX.111.34

papousek ma pritele rad, sam za nim lita, probira mu vlasy, povida si s nim, necha se hladit, vleze na ruku, na zavolani za nim prileti, pusinkuje ho. Jen sem chtela rici, ze hlavnim clovekem jsem pro nej doma ja a opravdu se doma nevenuji vice psovi nez papouskovi. Pes kdyz prijde domu tak lehne a spi, nebo odpociva. Ozij ejen kdyz je papousek venku. A papousek priteli neublizuje a me stipe i kdyz tu doma nikdo neni a je se mnou sam....

14.10.2013 21:41
phoenix827

XXX.XXX.111.34

jinak pritele odhani jen jak jejmam na rameni.Kdyz lezime na posteli divame se treba na film, tak papusek sedi priteli nebo me na noze a necha se drbat od kohokoliv i kdyz je na me a pritel jej drbka a u toho zavira ocicka a vrze zobackem a pak usne.

16.8.2015 10:10
zdeno555

XXX.XXX.180.47

Dobrý deň, celkom by ma zaujímalo, ako ste to s amazonanom nakoniec zvládli?

16.8.2015 16:51
aymy

XXX.XXX.32.85

Shrnuto:Dát větší klec alespoň120vx120šx 70h, kde se mu vejde víc hraček, a čerstvých větví na okus. Snížit premiru bílkovin ve stravě. Pozor je třeba dávat i na přemíru vitamín. doplňků. Pokud dáváte, načas je vysaďte. Jestli máte balkón, bylo by super ho tam dávat, pták se zabaví už jen tím, že má co pozorovat (jestli je co). Když křičí je nejhorší za ním hned letět. Takže by mě zajímalo co v tu chvíli děláte, když křičí. Nejlepšií je se na něj v tu chvíli ani nepodivat, odejít do jiné mistnosti, zavrit a počkat až to přestane, pokud ano, pak se vrátit a odměnit.Někdy stačí když se jen vrátíte a pochvalite slovem. Štípání na rameni řešte tím, že ho z ramene shodíte a odvratite se, mezitím se solidní. No chápu že to bude od vás vyžadovat jistěé manévry a disciplínu. Ale zvažte jestli se chcete nechat pap. dal terorizovat.Je to jako se psem, vy musíte převzít velení. Vyhněte se i tomu že budete pap. něco vycitat.Vaše reakce musí být jasné a pohotové.

16.8.2015 16:54
aymy

XXX.XXX.32.85

aymy napsal(a):
Shrnuto:Dát větší klec alespoň120vx120šx 70h, kde se mu vejde víc hraček, a čerstvých větví na okus. Snížit premiru bílkovin ve stravě. Pozor je třeba dávat i na přemíru vitamín. doplňků. Pokud dáváte, načas je vysaďte. Jestli máte balkón, bylo by super ho tam dávat, pták se zabaví už jen tím, že má co pozorovat (jestli je co). Když křičí je nejhorší za ním hned letět. Takže by mě zajímalo co v tu chvíli děláte, když křičí. Nejlepšií je se na něj v tu chvíli ani nepodivat, odejít do jiné mistnosti, zavrit a počkat až to přestane, pokud ano, pak se vrátit a odměnit.Někdy stačí když se jen vrátíte a pochvalite slovem. Štípání na rameni řešte tím, že ho z ramene shodíte a odvratite se, mezitím se solidní. No chápu že to bude od vás vyžadovat jistěé manévry a disciplínu. Ale zvažte jestli se chcete nechat pap. dal terorizovat.Je to jako se psem, vy musíte převzít velení. Vyhněte se i tomu že budete pap. něco vycitat.Vaše reakce musí být jasné a pohotové.

Sory za chyby, píšu z mobilu, chjó... mezitím se uklidní.

21.8.2015 20:56
marpal09

XXX.XXX.49.25

Taky to tady čtu jako román a zajímalo by mne, jak to dopadlo smajlík. Mám doma amazoňana a někdy mne bolestivě štípne, když se někdo přiblíží smajlík.

22.8.2015 06:54
simacek123

XXX.XXX.142.1

phoenix827 napsal(a):
Zajímavé, že teď jsou všichni chytří, ale když si pořizuji papouška a ptám se chovatelů, jaké by měla mít klec rozměry, tak každý řekne něco jiného a pak mě tu linšujete. Já se snažím najít aspoň nějaké řešení.... taky mohu ptáka strčit do zveráku ať tam prožije zbytek života zavřený a bez nějakého pohlazení a možnosti si polétat po bytě a chodit ven na lozící strom...... a to udělat nechci a proto hledám nějaké řešení, navíc papoušek je velmi často venku, takže není jen v kleci....

Vase chovani z prispevku je dosti podivne vuci snaživcům co chteli prispet, jelikoz papousek není clovek nebo pes, lze jen stezi dosáhnout u nektereho jedince předpokládanou schopnost, jini jsou klidni jini naopak ne a můžete delat cokoliv.Sprominutim nechapu takoveto jednani u lidi, kteří by měli mit trochu toho mysleni.Nejde bohužel vždy to co zrovna chci ja.Tak to je a bude i nadále.Jak se doticny k cele věci postavi on sam, takova bude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík