Ojevily se u nás zase nějaké nové mutace rozel žlutolících.Jsou to opravdoví krasavci .Podívejte se.Pokud máte něco zajímavého v chovu Vašich rozel žlutolících pochlubte se,budu moc rád.To jsou moji opalíni skořice a červený.
Vážený pane,osvětlete mi ,co si představujete pod,, primárním,, znakem a jak to posuzujete u mladých ptáků?Rozela žlutolící je plně vybarvená až ve druhém roce života,toto jsou fotografie letošních mláďat.Chovám rozely žlutolící již nepřetržitě skoro 30 let.Je to moje srdeční záležitost.Mám tyto ptáky jak přírodní,tak i v mnoha mutacích ty a nepřipadají mi horší než přírodní.Postupně přidám další fota,jak z budek tak i dospělých ptáků.Pokud Vám to připadá smutné ,přijeďte se podívat,rád Vás u mne přivítám.Mám skoro 50 párů tak budete mít na co koukat.
Vaša reakcia ma veľmi potešila. Bez prehnanych emócií a urazok. Verte, že ani ja som sa vás nechcel dotknut. Cením si každu chovatelsku a šlachtitelsku prácu. Možno keby ste dal na úvod foto dospelých vtákov nevyvolalo by to vo mne tie zmiešané pocity. Ja zltolice nechovam ale v rodine ich mame a aj odchovavame. Mali sme samca s naznačenou opal kresbou u ktorého sa bohužiaľ žlté líca ani v treťom roku neobjavili. Mile rád by som sa s vami stretol, ďakujem srdečne za pozvanie. Prajem vám aby vás to bavilo i napriek reakciám môjho typu či celkovej situaci v chovoch austrálie. Kyselica
kape
napsal(a):
Ojevily se u nás zase nějaké nové mutace rozel žlutolících.Jsou to opravdoví krasavci .Podívejte se.Pokud máte něco zajímavého v chovu Vašich rozel žlutolících pochlubte se,budu moc rád.To jsou moji opalíni skořice a červený.
Zdravím.
Skořici-opalín jsem ještě jako samce neviděl, moc pěkné kusy. Fotku samice má na webu pan Beneš. Já bych se svými kusy pochlubil ale mám jen lutinku samici, albinku samici a samce štěpáka do modrých a opalínů a pár 1faktorových a normální modré modré. (a něco málo přírodního). Jinak můžete se mi prosím ozvat na email fibo@centrum.cz? Sháním samce štěpáka do lutin a samici opalínku.
Děkuji
Všechny obrázky jsou vítány,nebojte se prosím poslat vaše poklady.Dnes posílám něco z budek.
0,1Lutino,1,0tmavozelený /F1/ a 2,0 zelení /možná budou štěpit na lutino
A ještě něco z tmavých ptáků.Tmavozelený/F1/ Mauve/F2 modrý/ a olivový/F2 zelený/.Tmavozelený i olivový pták budou štěpáci na modrou.
A ještě 0,1 tmavozelená opalína/F1/ 1,1 tmavozelený/F1/ a 2,0 oliva/F2/
Dneska zase něco z vybarvených dospělých ptáků.1.0 tmavozelený/F1 zelený/ a 0,1 skořice
A ještě nejlepší mladý 1,0 v mutaci oliva/F2 zelený/.Z toho mám opravdu radost a dalo mi hodně přemýšlení než se povedl.
Taky přidám něco ze svého, "obyčejná" modrá, původně "jasná 0,1", nakonec se z ní pomale přebarvuje sameček Na fotce ještě v karanténní kleci.
bartrand
napsal(a):
Taky přidám něco ze svého, "obyčejná" modrá, původně "jasná 0,1", nakonec se z ní pomale přebarvuje sameček Na fotce ještě v karanténní kleci.
Tady už starší ve voliéře
Skupinová, v pozadí albino, vlevo lutino, v pravo samec z předchozích fotek a dole na miskách samec štěpák do opalínů
Na té fotografii s 0,1 lutino je 1,0 přírodní a 1,0 zelený pták/F1 tmavozelený/ oba budou možná štěpitelní na lutino a 0,1lutino bude též možná /F1 tmavozelená.Od stejného páru již mám v chovu potvrzenou 0,1 lutino s jedním tmavým faktorem./Ověřeno v chovu s tmavozeleným ptákem/Je to překrásný pták, a vzorná matka.Její letošní potomci.
Zdravím Vás kolegové chovatelé
Měl bych na Vás dotaz, nemáte náhodou někdo z Vás na prodej samici žlutolící štěpitelnou na pastel, popřípadě pastelovou. Sám jsme si je dovezl v 2008, ale pastelová samička mi padla a zůstal mi samec štěpák na pastel a modré. Nechci ho nechta jen tak a ni prodat, tak proto se ptám Děkuji Jirka lakamsilver@gmail.com
macin
napsal(a):
Zdravím Vás kolegové chovatelé
Měl bych na Vás dotaz, nemáte náhodou někdo z Vás na prodej samici žlutolící štěpitelnou na pastel, popřípadě pastelovou. Sám jsme si je dovezl v 2008, ale pastelová samička mi padla a zůstal mi samec štěpák na pastel a modré. Nechci ho nechta jen tak a ni prodat, tak proto se ptám Děkuji Jirka lakamsilver@gmail.com
Dobrý den příteli.
O chovateli pastelů sice nevím, ale pán tady https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2181963/rozela-zlutolici/ prodává štěpáky do pastelů, tuším že jsem mu psal cca 3 měsíce nazpět a měl tam i něco v barvě.
Přeju ať dobře pořídíte
0,1 opalín kr.13. nejistá štěpačka do modrých. Půjde do páru se samcem štěpákem do modrých a nejistý do opalínů. V karanténní kleci, teď už lítá ve voliéře i s mužem
1,0 přírodní nejistý do modrých, opalínů a lutin, půjde do páru s modrou samičkou
bartrand
napsal(a):
1,0 přírodní nejistý do modrých, opalínů a lutin, půjde do páru s modrou samičkou
oprava: Je v páru s modrou samičkou, též ve voliéře Na foto s opalínkou v karanténní klícce.
bartrand
napsal(a):
1,0 modrý opalín kr.13, půjde do páru s opalínkou.
bartrand
napsal(a):
Nechová někdo zeměpisnou formu xanthogenys (red backed?)
?
Tak po nějaké době oživuju téma.
Samec nejistý do rubin i jeho modrá samice uhynuli na začervení. Především u samice je to průser, protože sem ji týden před úhynem odčervoval Concuratem.Nikde jinde sem phyn nezaznamenal, voliéra je teď prázdná a půjde kompletně předesinfikovat chlornanem sodným a pro jistotu to vezmu i plynovým hořákem. Zůstane na odchovy. Modrý opalínový samec se z DNA ukázal jako samice, takže jsem včera přivezl modrého samce a druhou opalínku (dovoz od Marka) sem dal do páru s přírodním ptákem. Všichni ptáci jsou momentálně spolu, většina už má budky ale zatím nic. Času dost. Na fotkách opallínka od Marka.
Zdravim dostala sa mi do ruk takato rozelka. Mam len otazku ci je to obycajna modra alebo neaka ina mutacia. Fotka nieje moc kvalitna ale hadam je rozelku dobre vidiet. Za pomoc a odpoved vopred dakujem.
S pozdravom Adam
Zdravim dostal sa mi do ruk takato rozelka. Mam len otazku ci je to obycajna modra alebo neaka ina mutacia. Fotka nieje moc kvalitna ale hadam je rozelku dobre vidiet. Za pomoc a odpoved vopred dakujem.
S pozdravom Adam
Zdravím,foto opravdu není moc kvalitní.Mohl byste napsat z jakých pochází rodičů a jak je stará?
Pokud je to dospělý pták,řekl bych normální modrá.U této mutace je veliká škála odstínů od úplně světlé až po hodně morou zrovna tak jako u přírodních ptáků.Někteří jsou skoro zelení,jiní hodně červení.To ovšem ještě neznamená,že je to mutace.Pokud chcete něco bližšího ohledně kobaltů či mauve ozvěte se mi je to na podrobnější vysvětlení.
0,1 opalín
potvora nechce sedět, nanesla už 8 vajec ve dvou snůškách a ne a ne zasednout..
bartrand
napsal(a):
0,1 lutino. Pořád hrabe a nic.
Nebudu jmenovat chovatele od kterýho pochází, ale potkat ho někde, něco bych mu od plic řekl, musel vědět že nenese.
bartrand
napsal(a):
0,1 opalín. Prvnička, letos jedno mládě (druhé jsem našel nenakrmené hned po vylíhnutí, bohužel už jsem mu nestihl pomoct)
fotka
0,1 modrý opalín. Měla modrého samce a pořád si nesedli. Začala snášet a zjistil sem že 3 vejce byla plná, chodil ji krmit do boudy a konečně pěkně harmonizovali. Týden před líhnutím padl a ona z vajec slezla..
Chovatelská smůla se mi lepí na paty už léta, takže nepředpokládám že s novým samcem zharmonizují a ještě letos stihnou hnízdit, dostane obyč štěpáka do modrých..
Taky kapitola sama o sobě. Kříženec forem xanthogenys a icterotis, 1f tmavý štěpák do modrých, 3 snůšky, vše prázdné, i se samicí půjdou do světa, každý zvlášť.
bartrand
napsal(a):
Nebudu jmenovat chovatele od kterýho pochází, ale potkat ho někde, něco bych mu od plic řekl, musel vědět že nenese.
To já si už před 3 roky koupil starší samici přírodní štěpitelnou na modrou jemu prý odchovávala pravidelně a u mě jen hrabala v budce. Letos jsem je dal do boxu a před 14 dny konečně zasedly tak snad se konečně usměje štěstí
bartrand
napsal(a):
Se samcem, nejistý štěpák...
tak teď už vím že samec je jistý štěpák
Po delší době bych zase přidal nějaká nová fota odchovů 2014.Tohle je 0,1 rozela žlutolící v mutaci skořicový opalín
1,0 štěpitelný na lutino 2013 asi dominantní straka.TIto strakatí ptáci mají extréně veliké lícní skvrny a žluté skvrny po hlavě i těle /tento pták má tři na hlavě asi jako nehet na palci a světlý drápek/sehnal jsem mu pěknou samici, tak se těším na chovnou sezonu co se ukáže.Jedná se o můj ochov,takže znám jeho rodiče 5 generací zpět.
1,0 tmavozelený opalín/F1/rok2013 a 0,1 lutino stmavým faktorem/F1/ rok 2012.Letos se mi od nich podařilo odchovat 1,0 olivového /F2/ ptáka štěpitelného na lutino,opalín tudíž je to pták štěpitelný na rubino,které bude mít tmavý faktor /F1/
Uživatel s deaktivovaným účtem

S přírodnim štěpákem do opalína nejistim do skořice foto mám v jiném PC jsou od zakladatele tématu dneska sem je přistihl jak po sobě hopsaj

Ok když se zadaří, mám ještě jeden pár přírodní do opalína a modrých a modrá opalína od Mělníka
Nekdo nejaky typ co to je za mutaci? Rodice prirodni (xanthogenys)/modra + opalin x modra. Prachove peri bylo narozdil od opalinu sede (vsichni opalini co sem letos odchoval meli bile) ale na prirodnich kusech neni v hnizde tolik cervene a hlavne nemaji cerveno zelenou hlavu.. Jeho sourozencem je modry a opalin.
bartrand
napsal(a):
Nekdo nejaky typ co to je za mutaci? Rodice prirodni (xanthogenys)/modra + opalin x modra. Prachove peri bylo narozdil od opalinu sede (vsichni opalini co sem letos odchoval meli bile) ale na prirodnich kusech neni v hnizde tolik cervene a hlavne nemaji cerveno zelenou hlavu.. Jeho sourozencem je modry a opalin.
Dobrý den, pokud máte zájem zavolejte mně na 606 629 990 a bylo by dobré, kdyby se Vám povedlo před tím poslat mě do e-mailu parrot.s@seznam.cz nějaké foto rodičů, se zaměřením na partie ramen křídel a ocasního zabarvení. PL.
parrotss
napsal(a):
Dobrý den, pokud máte zájem zavolejte mně na 606 629 990 a bylo by dobré, kdyby se Vám povedlo před tím poslat mě do e-mailu parrot.s@seznam.cz nějaké foto rodičů, se zaměřením na partie ramen křídel a ocasního zabarvení. PL.
Samec tady, samicka klasicka modra. Nafotim a poslu.