Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2013 07:38
budulíný

XXX.XXX.53.50

Co dáváte do vody papouškům?Někteří potřebují vodu několikrát za den,kakariky, jiní se nekoupou a vodu neušpiní. Co přidávat aby to zase nebylo moc drahé,denně vyměním 10 litů vody v patnácti miskách.

30.11.2013 08:54
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

nechci být za rýpala, ale nebyli by lepší nějací umělohmotní ptáci? Nepotřebují vodu ani krmení a nemusí se po nich uklízet. Probožku co to máte za otázky? To by nenapadlo snad žádného, kdo má jen trochu rád své ptáky nebo kočky nebo pejska.smajlík

30.11.2013 08:54
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

nechci být za rýpala, ale nebyli by lepší nějací umělohmotní ptáci? Nepotřebují vodu ani krmení a nemusí se po nich uklízet. Probožku co to máte za otázky? To by nenapadlo snad žádného, kdo má jen trochu rád své ptáky nebo kočky nebo pejska.smajlík

30.11.2013 12:34
budulíný

XXX.XXX.53.50

corvuscorax napsal(a):

Asi jsem se špatně vyjádřil a nebo Vy špatně pochopil.Tak přesněji,jaký přípravek dáváte do PITNÉ vody. SupervitD,Acidomit nebo něco jiného?Nebo nedáváte nic? Někdo dává česnek atd.
Tak jsem chtěl nějak toto probrat. Vy asi nedáváte nic ani do potravy,žádný vitamín nebo minerální látku. Ovoce,zeleninu? Jsou tací chovatelé-množitelé./ také nechci rýpat proto zde diskuze není/ Nebo ano? Co? Poradíte a podělíte se?
dík

30.11.2013 14:20
aymara55

XXX.XXX.70.146

budulíný napsal(a):
Asi jsem se špatně vyjádřil a nebo Vy špatně pochopil.Tak přesněji,jaký přípravek dáváte do PITNÉ vody. SupervitD,Acidomit nebo něco jiného?Nebo nedáváte nic? Někdo dává česnek atd.
Tak jsem chtěl nějak toto probrat. Vy asi nedáváte nic ani do potravy,žádný vitamín nebo minerální látku. Ovoce,zeleninu? Jsou tací chovatelé-množitelé./ také nechci rýpat proto zde diskuze není/ Nebo ano? Co? Poradíte a podělíte se?
dík

Pri takýchto otázkach, by ste mal byť konkrétnejší, pretože každý prípravok je na niečo iné !

30.11.2013 18:14
budulíný

XXX.XXX.53.50

aymara55 napsal(a):
Pri takýchto otázkach, by ste mal byť konkrétnejší, pretože každý prípravok je na niečo iné !

Tak to zkusím ještě jednou,naposledy:::::co dáváte během roku do PITNÉ vody.Nemyslím na odčervení,na léčení nebo mlsání,myslím na běžnou věc jako je běžné krmení.
Doplněk vitámínů v době zimy kdy nesvítí slunce a není nic ze zahrádky,myslím zase pampelišku,žabinec atd.Né jablka mrkev atd.které se dají skladovat.
Už je to trochu jasnější????
Králíkům třeba liji do konve panáka octa,tak nějak toto jsem myslel.Je to vyčerpávající dotaz???

Píši proto,že jsem zrovna poznal dva začínající chovatele a ti krmí jen slunečnicí a prosem,nic jiného neznají /li/ Teď jim vše vysvětluji,takových je zaručeně více a proto jsem tuto nit natáhl.

30.11.2013 18:38
bartrand

XXX.XXX.203.180

A co by měli denně dostávat do pitné vody? Dávám čistou vodu, ovoce a zeleninu na sólo, když jim chci dodat vitaminy, dostanou ovoce, když vápník, tak sepiovku (pravou i sádrovou). Neodčervuji a nemám s tím problém a to dávám i větve na okus. Bidla přeliju vařící vodou a vezmu kořínkáčem. Na podzim ptáky odchytu a postupně vyčistím voliéry vodou a následně chlornanem, smyju vodou, nechám 3 dny vyvětrat a ptáky pustím zpátky, budky to stejné (na podzim kořínkáč, voda, chlornan), jen je navíc nechávám přemrznout - mám voliéru která je prázdná takže tam nechodí ani myši, budky tam dám na pár dnů do mrazu, pak zabalím do igelitu, do kovových sudů aby se tam nedostaly myši a dám do dílny kde netopím. Za 10 let co chovám mi uhynuly dvě andulky, královačka na zápal plic a samec papouška nádherného na úraz. Já vím že jsem se minul tématem, ale třeba se něco začínajícím chovatelům bude hodit..

30.11.2013 19:30
bartosova1955

XXX.XXX.197.2

Když něco nevím, tak se zeptám. Co to je ten kořínkáč? To slyším poprvé.smajlík

30.11.2013 21:36
aymara55

XXX.XXX.70.146

budulíný napsal(a):
Tak to zkusím ještě jednou,naposledy:::::co dáváte během roku do PITNÉ vody.Nemyslím na odčervení,na léčení nebo mlsání,myslím na běžnou věc jako je běžné krmení.
Doplněk vitámínů v době zimy kdy nesvítí slunce a není nic ze zahrádky,myslím zase pampelišku,žabinec atd.Né jablka mrkev atd.které se dají skladovat.
Už je to trochu jasnější????
Králíkům třeba liji do konve panáka octa,tak nějak toto jsem myslel.Je to vyčerpávající dotaz???

Píši proto,že jsem zrovna poznal dva začínající chovatele a ti krmí jen slunečnicí a prosem,nic jiného neznají /li/ Teď jim vše vysvětluji,takových je zaručeně více a proto jsem tuto nit natáhl.

Tak napríklad: Pred hniezdnou sezónou podám AD3, potom pokračujem Amivitom a Optimínom.Ten obsahuje vápnik,pretože nie všetci berú sépiovku.Pri odchove podávam Karnivit, V letných horúčavách 3x týždenne Elektrolyt, ktorý je dobrý i proti stresu, hlavne u novozakúpených exemplároch a pred výstavami. Celoročne sporadicky pridávam Knoblamín - cesnakový prípravok.Neodčervujem,ale celé leto podávam chili papričky,bydlá horúcou vodou neprelievam, ale mením, používam jedine z čiernej bazy.Čo sa týka Acidomidu, tak môj názor je ten, že to je prípravok pre lenivých a nemajúcich čas denne meniť vodu !
Stačí ?

30.11.2013 21:38
aymara55

XXX.XXX.70.146

bartosova1955 napsal(a):
Když něco nevím, tak se zeptám. Co to je ten kořínkáč? To slyším poprvé.smajlík

Kořínkač je asi kartáč, takzvaný ryžák.

1.12.2013 00:42
bartrand

XXX.XXX.203.180

aymara55 napsal(a):
Tak napríklad: Pred hniezdnou sezónou podám AD3, potom pokračujem Amivitom a Optimínom.Ten obsahuje vápnik,pretože nie všetci berú sépiovku.Pri odchove podávam Karnivit, V letných horúčavách 3x týždenne Elektrolyt, ktorý je dobrý i proti stresu, hlavne u novozakúpených exemplároch a pred výstavami. Celoročne sporadicky pridávam Knoblamín - cesnakový prípravok.Neodčervujem,ale celé leto podávam chili papričky,bydlá horúcou vodou neprelievam, ale mením, používam jedine z čiernej bazy.Čo sa týka Acidomidu, tak môj názor je ten, že to je prípravok pre lenivých a nemajúcich čas denne meniť vodu !
Stačí ?

Dříve jsem dával podobně jako vy, ale neviděl jsem na svěřencích rozdíl oproti tomu když jim dávám ovoce a zeleninu (jinak dávám jen citrusy a věci z vlastní zahrady, kvůli postřikům). Jinak to přelívání bidel vařící vodou sem myslel když dávám nová bidla. Měním na jaře před sezonou, když odstavuju mladé a v průběhu zimy.

1.12.2013 00:44
bartrand

XXX.XXX.203.180

Kořínkáč = Rýžák. Od mala žiju na vesnici a kořínkáč se prý říká kartáči na koně, a protože naše rodina dřív měla krávy i koně, tak nějak se výraz pro rýžák vžil jako kořínkáč smajlík

1.12.2013 05:49
aymara55

XXX.XXX.70.146

bartrand napsal(a):
Dříve jsem dával podobně jako vy, ale neviděl jsem na svěřencích rozdíl oproti tomu když jim dávám ovoce a zeleninu (jinak dávám jen citrusy a věci z vlastní zahrady, kvůli postřikům). Jinak to přelívání bidel vařící vodou sem myslel když dávám nová bidla. Měním na jaře před sezonou, když odstavuju mladé a v průběhu zimy.

Zeleninu a ovocie podávam denne i ja. Ja tiež nie som si istý účinkom prípravkov, ale ktovie aký by boli, keby tie prípravky nedostávali.
Príklad:pred dvoma týždňami som predal mladú kráľovskú za 4000 Kč, hoci na burze ich bolo dosť lacnejších.Dokonca zopár ľudí sa pýtalo ako je stará, nechceli veriť, že je tohoročná.Ešte jeden príklad - nepodarilo sa mi okrúžkovať 14-denné mláďa autumnalis jedenástkou krúžkom, šiel mu iba na 2 prsty. Vták je očipovaný.

1.12.2013 07:18
bartosova1955

XXX.XXX.197.2

bartrand napsal(a):
Kořínkáč = Rýžák. Od mala žiju na vesnici a kořínkáč se prý říká kartáči na koně, a protože naše rodina dřív měla krávy i koně, tak nějak se výraz pro rýžák vžil jako kořínkáč smajlík

Děkuji za vysvětlení. Tak nějak jsem to i předpokládala, ale o koně ani krávy jsem se nikdy nestarala a ani jsem ten výraz nikdy neslyšela. Asi krajový název. Rejžák je asi vžitější. Ať se v chovu vede!smajlík

1.12.2013 12:43
usak

XXX.XXX.89.193

Dobrý den, podávám promotor 10 ml / 10 l dlouhodobě v návodu 90 dní, nebo jablečný ocet. Pak už jen čistá voda.

1.12.2013 17:54
drobotina

XXX.XXX.248.246

budulíný napsal(a):
Co dáváte do vody papouškům?Někteří potřebují vodu několikrát za den,kakariky, jiní se nekoupou a vodu neušpiní. Co přidávat aby to zase nebylo moc drahé,denně vyměním 10 litů vody v patnácti miskách.

dobrý večer Já chovám drobotinu podávání vitamínů řeším tak že nedávám vitamíny do misek na pití či koupání ale dám vitamíny do misky (omni-vit) zaliju vodou a v tom nechám nachvíli nasáknout piškoty pak zkrmuji

3.12.2013 10:30
karelben

XXX.XXX.87.60

Zdravím,koupil jsem na fauna trzích přiravek do vody pro ex.ptactvo EMa Fauna Exotic,používám ho od začatku roku a nemám s tím problém,info na www.biogrunt.cz.KB

3.12.2013 13:41
z jarda

XXX.XXX.139.178

budulíný napsal(a):
dík

Zdravím, tak já jednoznačně uznávám a preferuji jen vodorozpustný SUPERVIT D...je to osvědčený a kvalitní přípravek,který plně stačí při dodržení dávkování! Jasně,že pak je moc důležité ovoce,zelenina,minerály,naklíčené,kvalit.zrní,okusy,zelené... Zappe
PS: česnek,tak to je taky výborná věc jak ve vodě,tak i normálně!

3.12.2013 15:07
aymara55

XXX.XXX.70.146

karelben napsal(a):
Zdravím,koupil jsem na fauna trzích přiravek do vody pro ex.ptactvo EMa Fauna Exotic,používám ho od začatku roku a nemám s tím problém,info na www.biogrunt.cz.KB

Je to probiotikum, výborná vec, ale nesmie ísť do chlórovanej vody,alebo sa musí nechať 24 hodín odstáť.

2.11.2014 17:52
bittis

XXX.XXX.189.221

Já sem dnes zakoupiil Ema faun jak ste sným spokojeny jsou vidět náké výsledky po podaváný kondyce opeřený atd chlápek na vystavje to vichvaloval jak to je dobrésmajlík

2.11.2014 21:52
martina.

XXX.XXX.96.4

bartrand napsal(a):
A co by měli denně dostávat do pitné vody? Dávám čistou vodu, ovoce a zeleninu na sólo, když jim chci dodat vitaminy, dostanou ovoce, když vápník, tak sepiovku (pravou i sádrovou). Neodčervuji a nemám s tím problém a to dávám i větve na okus. Bidla přeliju vařící vodou a vezmu kořínkáčem. Na podzim ptáky odchytu a postupně vyčistím voliéry vodou a následně chlornanem, smyju vodou, nechám 3 dny vyvětrat a ptáky pustím zpátky, budky to stejné (na podzim kořínkáč, voda, chlornan), jen je navíc nechávám přemrznout - mám voliéru která je prázdná takže tam nechodí ani myši, budky tam dám na pár dnů do mrazu, pak zabalím do igelitu, do kovových sudů aby se tam nedostaly myši a dám do dílny kde netopím. Za 10 let co chovám mi uhynuly dvě andulky, královačka na zápal plic a samec papouška nádherného na úraz. Já vím že jsem se minul tématem, ale třeba se něco začínajícím chovatelům bude hodit..

Chci se zeptat ohledně toho odčervování. Letos jsem neodčervovala a ted nad tím uvažuju že bych měla. Jak moc je to důležité? je to spíš prevence si myslím. Tak nevím jestli mám nebo nemám :)

2.11.2014 23:39
jann.zz

XXX.XXX.168.83

Proc zbytecne zatezovat ptaky praskama na odcerveni??Vemte smesny trus,nechte na veterine vysetrit a mate jasno,jak na tom jste.smajlík

3.11.2014 06:53
radekchovpapousku

XXX.XXX.31.43

bittis napsal(a):
Já sem dnes zakoupiil Ema faun jak ste sným spokojeny jsou vidět náké výsledky po podaváný kondyce opeřený atd chlápek na vystavje to vichvaloval jak to je dobrésmajlík

Dobrý den,

jestli jste kupoval tato probiotika na burze na Kladně, tak to jsem zřejmě vychvaloval tento přípravek já. Používám je již velmi dlouho a k velké spokojenosti. Je to samozřejmě běh na dlouhou trať, nepočítejte s tím, že jim to jeden dáte a druhý den budou jako vyměnění. Paní Piskovská, která tento produkt prodává není jenom "prodejcem".Sama se podílela při jeho vývoji a neustále kontroluje jeho kvalitu. Jedná se ryze o český výrobek za rozumné peníze. Tato probiotika fungují na společné symbióze 20 živých kultůr, které žijí ve společné harmonii. Jak zde již bylo uvedeno, je nutné nechat vodu do které to budete přidávat přes noc nechat odstát, aby vyprchal chlór. Vodu s probiotiky kterou budete měnit za novou, tak rozstříkněte po voliéře, tím dosáhnete toho, že se to dostane i do prostředí kde papoušci žiji. Startovací cyklus je na dobu 3 - 4 týdnů, kdy se tato probiotika podávají denně. V průběhu tohoto cyklu si budete všímat různého zabarvení trusu. Potom stačí v pohodě podávat jednou v týdnu. Uvádím zde kontakt na paní která ho prodává, ta Vám toho k tomu řekne nejvíc 777 330 980

PS: Neberte to kolegové tak, že chci dělat prodejci reklamu, ale píší to zde pro to abych se s Vámi podělil o dobrou zkušenost.

3.11.2014 08:30
cone

XXX.XXX.160.35

Dobrý den, tento produkt neznám, můžete mi napsat velikost balení a přibližnou cenu Ema faun?
děkuji cone

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2014 08:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud produkt Ema Faun obsahuje živá probiotika tak je tento produkt náročný na uskladnění. V případě, že se převáží z burzu na burzu za jakýchkoliv teplot tak pochybuji, že tam těch aktivních probiotik bude ještě nějak moc.

3.11.2014 10:35
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

aymara55 napsal(a):
Stačí ?

Dobrý den. Postupuji stejně, jen přidávám do vody pravidelně koloidní stříbro 16 - ppm.
M.Z. smajlík

5.11.2014 21:34
jana.taubrova

XXX.XXX.37.23

dobrý večer.já přidávám do vody optimim...

11.11.2014 19:20
ambroz

XXX.XXX.10.81

A co takhle sul.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík