Dobrý den,
mám dva samečky a jednu samičku (neptejte se proč, je to delší příběh :) ), a ráda bych měla jeden pár. Jenomže samečci se samičky bojí, je jen o trochu mladší než oni (Mají cca 3 roky). Přisedne si k jednomu na bidýlko a on hned odskočí na jiné. Budku v kleci mám, dostatečně velkou. Co dělám špatně? :) Prosím o žádné nadávky či tak, každý nějak začíná. :)
flopsi
napsal(a):
Dobrý den,
mám dva samečky a jednu samičku (neptejte se proč, je to delší příběh :) ), a ráda bych měla jeden pár. Jenomže samečci se samičky bojí, je jen o trochu mladší než oni (Mají cca 3 roky). Přisedne si k jednomu na bidýlko a on hned odskočí na jiné. Budku v kleci mám, dostatečně velkou. Co dělám špatně? :) Prosím o žádné nadávky či tak, každý nějak začíná. :)
Dobrý den, jestli mohu říci svůj názor, tak bych tomu dal čas. Odebral bych jednoho samečka, se kterým nechcete aby se Vaše samička spářila a počkal bych do jara, vyvěsil budku. Oni se nějak dohodnou... Chce to jen čas... Venca
Zdá se mi, že samci si radši vybírají samičku, které má stejnou barvu jako jejich matka. Možná se pletu, ale zatím se mi tak párují, pokud si mohou vybrat. Možná, že samci si vytvořili pár, pokud by spolu dlouho sami a už jinou andulku nechtějí. Takže vyberte toho samce, který se vám zdá vhodnější, případně, pokud víte, takového, jehož matka se více podobala vaší samičce (není to nutné) a na pár dní ho nechte samotného v kleci, kde pak budou spolu. Pak přidejte samičku a na jaře budku a uvidíte.
Samec se nakonec začne dvořit jakékoliv samici, pokud nemá jinou možnost.