Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2013 19:44
alsielle

XXX.XXX.71.253

Chtěla bych si pořídit nějakého malého ptáčka. Jen tak pro radost, odchov mladých mě bude zajímat, až se dozvím něco o chovu dospělých.
Musím mít ale ptáčka (resp. ptáčky) v místnosti, kde spím. Proto bych chtěla co nejtišší druh. Poraďte mi prosím, který druh by pro mě byl nejvhodnější. Budu ráda za všechny zaše postřhy a zkušenosti. Děkuji :)

12.12.2013 23:17
jurosik

XXX.XXX.111.58

Ćo tak párik amadin gouldových ? Ak ich chcete držať v izbe kde aj prespaváte ,tak by som odporúčal klietku vitrínovú,číže mriežky alebo pletivo len na vrchnej časti a predná časť zo skla.

12.12.2013 23:28
jurosik

XXX.XXX.111.58

Pardon,ušlo mi že to má byť papuch. Tých malých a tichých je viac druhov, no to vám už porádi niekto iný.S tou vitrínovou klietkou to ale platí.

chiqito

12.12.2013 23:27
chiqito

XXX.XXX.237.194

Sama je nechovám, ale když se podíváte na jiné podobné diskuze, jako nejvhodnější vypadne milé malé ptáče: Forpus coelestis – papoušíček šedokřídlý. Osobně Vám radím, sežeňte si buď ručně dokrmeného nebo těsně po vyletění z budky a hlavně zpočátku se mu dost věnujte... když bude krotký, přítulný, budete mít z něho větší radost. A on nebude mít tak tísnivý pocit osamocení, bude mít Vás.
Také to lze zkusit s krotkou andulkou - samečkem. U nich je hlučnost individuální, některé jsou hlučnější, jiné si celé hodiny jenom tiše a velmi mile švitoří, případně, když se naučí mluvit, tak povídají - opět, zejména ty, které si člověk od mala ochočí. Ale dvě andulky již nadělají rambajz. Jestli ale kolem Vašich oken poletují vrabčáci, andulka na ně často hlasitě "volá". Mají velice podobný hlasový projev, andulka intenzivnější.
papoušíček (parottlet): http://www.youtube.com/watch?v=pO0xwNf-he4
http://www.youtube.com/watch?v=iTdD36TR9GM

13.12.2013 10:58
daniela59

XXX.XXX.247.110

Celkom tichúčke sú aj neofémy.

13.12.2013 11:31
hicks

XXX.XXX.183.35

Souhlasím, Neofémy jsou pěkné a vhodné. Dále by to mohla být například aymara pruhovaná, alexandr rudohlavý, nebo samička korely. Dříve bych Vám doporučil i například kakarikiho, ale teď již ne. Je to papoušek se specifickými potřebami. Jinak počítejte, že každý papoušek se nějak projevuje a ze začátku to bude chtít hodně trpělivosti, ale pak si na jeho projevy zvyknete. Vybírejte srdíčkem a hlavně to co se Vám libí nenechte si nic vnutit, protože mnozí chovatelé řeknou cokoliv aby prodali. Pořiďte si ptáčka přímo od chovatele, zverimex nedoporučuji a nastudujte si informace v knize, nebo na internetu o daném druhu. Je jedno zda budete, nebo nebudete odchovávat informace potřebujete i tak.

Jinak já když začínal. tak jsem měl v pokoji kde jsem spával dva senegalce a taky to šlo, ale musel jsem se naučit spávat s polštářem na hlavě.smajlík
Přeji hodně štěstí.

13.12.2013 19:06
lubosk

XXX.XXX.36.76

Mohu doporučit aymary pruhované. Doporučoval bych však pár (případně dva jedince stejného pohlaví). Je pak daleko zajímavější je pozorovat, aymarové v páru jsou velmi roztomilí. A nejsou nijak hluční. Jakmile byste jich však chtěla více, dokáží být hlasití až běda! smajlík. Moje zkušenost je taková, že jsou tišší a méně agresivní než již zmiňovaní papoušíčci a oproti neofémám (které jsou zase ale na oko hezčí, pestřejš, barevnější), mají podstatně menší nároky na prostor.
Já sám chovám aymary v bednových klecích již několik let a na rozdíl od řady dalších papoušků, které jsem v chovu vystřídal, jim pro jejich povahu zůstávám věrný.
Přeji dobrou volbu při výběru. L.K.

13.12.2013 19:50
eli22

XXX.XXX.248.34

Ale pozor na jejich řidčí trus. Já bych volila papoušíčky nebo neofémy, spíš neofémy, a nebo papouška hnědohlavého, který mě ted napadl. Takže určitě bych si pořádila toho hnědohlavého.

13.12.2013 22:35
zlobber21

XXX.XXX.175.210

neofemy,pokud máte ráda přírodní barvy,tak bourky,pokud pestřejší,tak tyrkysové.jejich nekontrolovatelný let je nezaměnitelný,jako u vlaštovky.jsou to milí ptáci s dobrou povahou a občasným štěbetáním,mám je fakt rád

14.12.2013 13:13
biker70

XXX.XXX.48.30

alsielle napsal(a):
Chtěla bych si pořídit nějakého malého ptáčka. Jen tak pro radost, odchov mladých mě bude zajímat, až se dozvím něco o chovu dospělých.
Musím mít ale ptáčka (resp. ptáčky) v místnosti, kde spím. Proto bych chtěla co nejtišší druh. Poraďte mi prosím, který druh by pro mě byl nejvhodnější. Budu ráda za všechny zaše postřhy a zkušenosti. Děkuji :)

Co se týče spaní. Pokud spíte po tmě a to předpokládám ano, tak bude papoušek potichu-spí taky. Problém může být až po rozednění-to se většinou ozve každý. Jinak k doporučovaným druhům. Osobně chovám Aymary pruhované a souhlasím s předešlým hodnocením. Tišší papoušci s velkým řidkým trusem. Pokud jim,ale něco nevyhovuje dokáží neskutečně řvát-většinou při odchovu mladých. Jinak bych doporučil i nějakou Pyruru. Ty dokáží být hlučné ve skupinách. Já je ochočuji a musím říct,že pokud jsou samy,tak prakticky nevydají hlásku. Tedy konkrétně druh Pyrura Picta Roseifrons. Přikládám foto ochočeného a neskutečně kontaktního Rokyho. Momentálně "pracuji na dalším smajlík Další otázka je kolik chcete investovat. Aymarové začínaji na 400 Kč-1000 Kč.. Pyrury cca 700 Kč-4000 Kč Podle druhu. http://fogl-king-biker70.webnode.cz/pyrury-mazlici-na-prodej/ K ostatním druhům se nejsem schopen vyjádřit. Klec pro všechny druhy může být v podstatě stejně velká. Předpokládám volný prolet po místnosti Biker70

14.12.2013 15:47
alsielle

XXX.XXX.71.253

Všem moc děkuji za rady! Zkusím papoušíčka šedokřídlého, je pěkný, mnoha lidmi doporučovaný a zdá se být docela nenáročný. Teď budu asi sedm týdnů sedět doma, tak si na sebe snad i zvykneme :) Ještě jednou díky!

chiqito

19.12.2013 16:15
chiqito

XXX.XXX.237.194

Dobrý den, vím, že již nečekáte v této diskuzi žádnou zprávu, nicméně pro jistotu Vám jen chci poradit, že pokud nebudete vědět sehnat někoho, kdo chová papoušíky ve Vašem okolí, zkuste vyhledat nejbližšího chovatele v seznamu členů Forpus klubu:
http://www.forpus-klub.cz/clenove-forpus-klubu/
Já jsem také o tomto druhu uvažovala, vím, že tento druh zatím nechová mnoho lidí. Ve FK jistě budou chovatelé se srdcem pro tyto drobné milé papoušky. Jistě Vám případně i poradí.
Krásné svátky, ať Vám nejen volba opeřeného kamaráda vyjde podle představ! smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík