Dobrý den všem,
chtěl bych se s vámi poradit, zda se jedná o samičku této mladé korely. 8 měsíců stará. Bylo mi tvrzeno že je to samička, ale podle chování se toho trochu bojím, zpívá a tančí před samečkem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

henrich
napsal(a):
dobry den ten vlevo je na tuty samec tu v pravo bych typl na samici protože u korel přirodně zbarvenych je spodní strana ocasních per samice vlnkovana u samce je bez vlnkovaní je černa
Jsou to oba samci a to na 100%.
To co popisujete Vy (zbarvení ocasních per) se týká kompletně přepeřených ptáků.
Uživatel s deaktivovaným účtem

henrich
napsal(a):
v 8 měsícich je už kompletně přepeřena
To jste těch korel asi moc neodchoval
Člověče, pokud by jste byl korelář tak snad jesně vidíte, že je to samec a pokud do korel neděláte tak se k tomu ani nevyjadřujte. Zbytečně matete začátečníky.
milanplšek
napsal(a):
Jsou to dva samci. Vy nepouzivate odborne knizky rozeznat pohlavy u prirodnich korel sem se naucil uz v 10 letech mozna driv. Samice nemuze mit tak zlutou hlavu a oranz. licka
Dobry den, odborne knihy mam a nacteno z nich take. Jsem zacinajici chovatel, je mi 24 let a jsem rad, kdyz se mohu s nekym podelit o takovou radu, zvlast, kdyz mi byl papousek od puvodniho majitele stoprocentne hlasen jako samec, ve 4 mesicich. Jak pisu na zacatku, z chovani typuju samicku. Dekuji za info a blahopreji, ze jste uz v 10 letech byl zkusenejsi jak ja v mem veku.
Dobry den,
vubec nic si nedelejte z podrazdenych reci o nastudovane literature a podobne. Naopak je dobre ze se zeptate nez drzet nekolik sezon dva samce s nadeji na odchov. On to ostatne odpovidajici nemyslel ve zlem. Jen jaksi pri sve odbornosti zapomnel jak obtizne a hlavne nejiste byly jeho zacatky.
Ostatne ona neni tak uplne pravda ze ptak musi byt zcela prepereny. Odborna literatura uvadi ze nekteri chovatele vytrhavaji mladym ocasni pera aby jim drive narostla nova jiz dospelacka a mohli tak urcit pohlavi.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
vubec nic si nedelejte z podrazdenych reci o nastudovane literature a podobne. Naopak je dobre ze se zeptate nez drzet nekolik sezon dva samce s nadeji na odchov. On to ostatne odpovidajici nemyslel ve zlem. Jen jaksi pri sve odbornosti zapomnel jak obtizne a hlavne nejiste byly jeho zacatky.
Ostatne ona neni tak uplne pravda ze ptak musi byt zcela prepereny. Odborna literatura uvadi ze nekteri chovatele vytrhavaji mladym ocasni pera aby jim drive narostla nova jiz dospelacka a mohli tak urcit pohlavi.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Děkuji, taky už jsem to někde četl o tom vytrhávání. Ale já tomu raději nechávám volný průběh Tak to vypadá že si budu muset začít shánět samičku
Mimochodem máte velice pěkné webové stránky a vaše podkrovní voliéry jsou naprosto perfektní. Chovatelé jako vy, jsou pro začátečníky především inspirativní. Ať se vám daří !
Adam Krásný
toto sú dvaja samci na isto.. pán predomnou písal, že prírodná samica nemôže mať takú žltú hlavu, to je pravda. Mramorovanie chvostu u neho o chvílu zmizne a bude presne taký ako ten na ľavo.. Nech ťa to neodradí, tiež som na začiatku nevedel rozoznať pohlavie koriel , ale po čase to zistíš sám.. chovu zdar..