Dobrý den.Konečně jsem si udělal náladu a začal jsem se zabývat stavbou voliér+zimoviště. I na stavebním byla dohoda a paní poradila. Jde mi o to, jestli by jste mohli poskytnout detailnější fota uchycení pletiva na hliník jekl ,v podstatě i jak máte řešeny čela voliér(jak máte poskládány jekly rámu vůči příčkám, atd). Chtěl bych pletivo(síť) přidělat zevnitř rámu, aby hned nebyli vidět nýty či šrouby. Ale zase mě napadá, že by musel mít každý(kotec) svůj přední rám, protože by mě zase nevycházelo uchycení pletiva na přední dělící příčku. Přiznám se ,že nějaké nápady mám, ale třeba máte lepší. Děkuji za příspěvky a rady. Martin
Dobrý den. Nemusíte dělat každé čelo zvlášť. Udělejte jeden díl pro všechny boxy, popřípadě pro tolik boxů, aby se vám s tím dobře manipulovalo. Poté na něj napnete pletivo a připevníte k vypleteným boxům. Jiná možnost, aby nebyly vidět vruty či nýty není. Pletivo stropu už pak můžete přichytit zezhora. Pouze, že byste třeba chtěl mít voliéry rozebíratelné (kdyby náhodou), zase byste udělal vlastní rám, napnul pletivo a připevnil zezhora na příčky boxů. V případě, že budete dělat dvojité pletivo se tomuto nevyhnete. Pak je ale potřeba mezery alespoň 4 cm, záleží na hustotě pletiva a kvalitě jeho vypnutí. Připevnit pletivo se dá buďto nýty anebo předvrtávacími šrouby. Ideální pak jsou ty co prodává například p. Zelinka (koupil jsme u něj na Přerově), mají plochou hlavu a zespoda drážky, takže pletivo opravdu dobře drží. Používal jsem je na hliník. Na hliník jdou i šroubky s křižovou dražkou, seženete v železářství, ale do oceli je nedoporučuji. Je to o nervy. Do oceli pak lepší šestihran, ten se nesmeká.
martin77
napsal(a):
Dobrý den.Konečně jsem si udělal náladu a začal jsem se zabývat stavbou voliér+zimoviště. I na stavebním byla dohoda a paní poradila. Jde mi o to, jestli by jste mohli poskytnout detailnější fota uchycení pletiva na hliník jekl ,v podstatě i jak máte řešeny čela voliér(jak máte poskládány jekly rámu vůči příčkám, atd). Chtěl bych pletivo(síť) přidělat zevnitř rámu, aby hned nebyli vidět nýty či šrouby. Ale zase mě napadá, že by musel mít každý(kotec) svůj přední rám, protože by mě zase nevycházelo uchycení pletiva na přední dělící příčku. Přiznám se ,že nějaké nápady mám, ale třeba máte lepší. Děkuji za příspěvky a rady. Martin
Sohlas s pánem/ní dole ve vyrobě klecí , ale na jaké papoušky to chcete 1 určitě již máte nějaké druhy ? , dále kolik parů napříkla vedle sebe, kolik boxu klecí a jak dlouhé kelce hcete stačí i 2m venkovní část a 2m zálet zdivo +zateplení , jekl. plastové spojky , pletivo ne čína , ptám se proto když budete met např.čínské a vele malé alexandy at už je rozdělíte dvojitém pletivem proti okusu prstů či zobák apd.
martin77
napsal(a):
Mě zaujala tato stránka volieryzelinka.cz
martin77
napsal(a):
A venkovní či vnitřní?? 1,5 metru aspon do země beton na to dle vaší fantazie obrubníčky apd. na to pak mužete rámy položit klecí venek , na střeše nešetřete na zatepení, a na pletivu Pozor na čínu není špatná do vnitřních částí prostor sklepů ,půd apd. venkovní síla drátu 2 i více i sítě . Někteé sítě se dají nabodovat tikem a takem metodou scaření hliníku i nerez dílů ,nebo spojky , i tato stránka mě zde na ifauně zaujala www.rychlyobklad.cz
martin77
napsal(a):
Asi neporadím mám obyč klece s roxoru a pletivo pletené ......ale uvažuji do budoucna o jeklu i hliníku ................
svaruj
napsal(a):
Asi neporadím mám obyč klece s roxoru a pletivo pletené ......ale uvažuji do budoucna o jeklu i hliníku ................
Pudor. a celek zimovište máte plánek určite od paní z uřadu no jak menší domek zimov. Z cihel, syporexu ,panelu ........?? základy čím hubší tím lépe i kvůli krtkům, hlodavcum vyhnout se tomu
svaruj
napsal(a):
Pudor. a celek zimovište máte plánek určite od paní z uřadu no jak menší domek zimov. Z cihel, syporexu ,panelu ........?? základy čím hubší tím lépe i kvůli krtkům, hlodavcum vyhnout se tomu
zhruba co se vám osobně líbí ?? představa ?? je super budete to mět venku zřejmě ?? vrchní část pletiva si ale nechte udělat výstuhu , kvůli sněhu , čtverate pletiva rády u netů praskají mrazem po určité době i rokama v kříži a u netů, a prohejbají se tlakem sněhu estet. to nevypaá ani dizajnově pak dobře , nýt je dobrá volba a lepší šroub ale když budete mět sítě to je super, nechte si je tikem nebo takem nabodovat vše ostatní nerez pevné nét nebo šroubky jak psal pán shora , dejme tomu že vech budete met 1m/,1m /1m/1m čtverec strop do jednoto metru je pulka 50cm mužete si to vystužit železem i po 25cm na pletivo bodově svařované at se střešní rám neprohejbá a hlavně nepraská pletivo ,sít je nej voba, dále mužete dát na venek v zimě na střechu polokarbonátové plotny nebo vlnky nebo dobré zálet ?? to je navás samozřejmě .Vnitřky mužete na stop osb desky, sklená vata ,para igelit tešnící látku ,i vypěnovat , příčky zdivo kvadr dnes je škála i lepidel usnadní práci ale cihla pálena je cihle žejo nebo panele zde v inzercích a dobrý nástřik a nátěr , podlaha a boky např. vykachličkovat i se vše lépe desinfikuje a čistí
svaruj
napsal(a):
Sohlas s pánem/ní dole ve vyrobě klecí , ale na jaké papoušky to chcete 1 určitě již máte nějaké druhy ? , dále kolik parů napříkla vedle sebe, kolik boxu klecí a jak dlouhé kelce hcete stačí i 2m venkovní část a 2m zálet zdivo +zateplení , jekl. plastové spojky , pletivo ne čína , ptám se proto když budete met např.čínské a vele malé alexandy at už je rozdělíte dvojitém pletivem proti okusu prstů či zobák apd.
Dobrý den. Tak na úřadě mi bylo zděleno, že do 25m2 nemusí být nic,ale musí to být nejméně 2metry od hranice souseda, jinak musím mít souhlas souseda.- To je tedy můj případ. Takže písemný souhlas souseda se situačním plánken, který si můžu namalovat sám a popsat, jaká bude střecha a co na ni, kde okna a vstup, jaké zdivo, podlaha a základy.A prý radši podpis i od obce, ale to doufám neni problém, starosta má taky papoušky.Jo, těch 25m2 je jen zimoviště asi 7x3nebo3,5, řekl jsem, že výlety s pletivem udělám až potom asi v délce 3m, až se k tomu zase dokopu a jen kývla, že dobrý.Asi to už nebere jako stavbu. 25 - 50m2 už musí být prý ohláška s územním rozhodnutím obce.
Tedy venkovní výlety si představuji tak 3metry. Ale stále bloumám jak mám udělat vnitřek, jak širokou chodbu a jak široké(dlouhé) zálety.V chodbě mám představu mít i vodovod a sud(sudy) s krmením. Nejsem nějaký profi chovatel,občas se mi taky něco nepovede(spíš po..ru). Moje představa o papoušcích Rozela-pestrá ,penant červený a modrý, možná králováci a sním o Amazoňan modročelí,tomu musím na zimu trochu přitápět. Materiál už mám od p.Zelinky tak 2roky, to mě hliník stál ještě 29kč. Samozřejmě musím ještě nějaký metr přikoupit, protože jsou stále jiné představy. Spojky také mám, ale nějaké drobnosti zkusím svařit hliníkem. Zatím děkuji za předešlé rady a zkušenosti. Martin
martin77
napsal(a):
Dobrý den. Tak na úřadě mi bylo zděleno, že do 25m2 nemusí být nic,ale musí to být nejméně 2metry od hranice souseda, jinak musím mít souhlas souseda.- To je tedy můj případ. Takže písemný souhlas souseda se situačním plánken, který si můžu namalovat sám a popsat, jaká bude střecha a co na ni, kde okna a vstup, jaké zdivo, podlaha a základy.A prý radši podpis i od obce, ale to doufám neni problém, starosta má taky papoušky.Jo, těch 25m2 je jen zimoviště asi 7x3nebo3,5, řekl jsem, že výlety s pletivem udělám až potom asi v délce 3m, až se k tomu zase dokopu a jen kývla, že dobrý.Asi to už nebere jako stavbu. 25 - 50m2 už musí být prý ohláška s územním rozhodnutím obce.
Tedy venkovní výlety si představuji tak 3metry. Ale stále bloumám jak mám udělat vnitřek, jak širokou chodbu a jak široké(dlouhé) zálety.V chodbě mám představu mít i vodovod a sud(sudy) s krmením. Nejsem nějaký profi chovatel,občas se mi taky něco nepovede(spíš po..ru). Moje představa o papoušcích Rozela-pestrá ,penant červený a modrý, možná králováci a sním o Amazoňan modročelí,tomu musím na zimu trochu přitápět. Materiál už mám od p.Zelinky tak 2roky, to mě hliník stál ještě 29kč. Samozřejmě musím ještě nějaký metr přikoupit, protože jsou stále jiné představy. Spojky také mám, ale nějaké drobnosti zkusím svařit hliníkem. Zatím děkuji za předešlé rady a zkušenosti. Martin
Venek 3 -4 m super bohatě stačí šířku venku 1m pro menší papošky , pro velké 2m dále vnitřní část šířka aspon 2-3m chodbu na vodu, sudy elekriku,police,skříně na uschování sudu s krmivama a směsí , potřeb apd. Ub.pro papoušky 2m délku plus místo na kemnové budky či nástěné dřevěné..... krmné pult můžete udělat na dveře otočný, šířka do Ub. pro papoušky 1m pro velke papoušky 2m délka 2m -3m .At se daří (Se sousedem vycházet dobře , nejlépe ho vzít do sklípku s vínem a tam to projednat ?? ) At se daří pak časem buchněte foto ................................
výlety mám dlouhé 2,8 m,,šířka1,25.Rámy z pozinkovaných profilů a svařované sítě.Čela výletů se dají otevřít celá.Sítě jsou přišroubované texama.
Dobry den,
v zadnem pripade vas nechi stasit nebo odrazovat, ale:
1) Pro chov zvirat muzete stavet pouze do 16m2. Vyresite to tak ze ohlasite kulnu a casem se vam to hodilo na papouchy.
2) Souhlas souseda pri stavbe do dvou metru od hranice parcely mit musite, ale soucasne potrebujete i vyjimku za ktarou zaplatite 5000,-
Je mi jasne ze spoustu veci clovek neresi. Jen je mejte na pameti. A nepomohlo mi ani to ze na stejnem miste driv hospodarska staveni byla.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
1) Pro chov zvirat muzete stavet pouze do 16m2. Vyresite to tak ze ohlasite kulnu a casem se vam to hodilo na papouchy.
2) Souhlas souseda pri stavbe do dvou metru od hranice parcely mit musite, ale soucasne potrebujete i vyjimku za ktarou zaplatite 5000,-
Je mi jasne ze spoustu veci clovek neresi. Jen je mejte na pameti. A nepomohlo mi ani to ze na stejnem miste driv hospodarska staveni byla.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
do 16m2 je to na územní souhlas nebo rozhodnutí, výše už to je na ohlášení:) vyjímka není potřeba, to je v husté zástavbě u baráků...
jirka1989
napsal(a):
dělám na stavebním úřadě, ptejte se kdo má zájem:)
Mám chuť rozšířit venovní volieru pro drobotinu o uložiště krbového drřeva pod přístřeškem u baráku. Někde musím ale to krbové dřevo přeložit a uskladnit. Jediné volné místečko, které na pozemku mám je podél plotu souseda. Udělal bych pěkný dřevěný přístřešek 7m dlouhý a 1,5 široký těšně vedle plotu. Jiné místo nemám. Přístřešek by měl boční a zadní stěnu takže dřevo by se plotu nedotýkalo. Udělal bych šest patek na zabetonování úchytů pro stojny. Namaloval bych to a šel s tím na stvební úřad. Kdo žádá souseda o souhlas ? Obávám se, že z mé strany by to neprošlo z důvodu averze. Když by žádal souseda o vyjádření ? Kdyby stavební úřad a ne já tak by reagoval pravděpodobně normálně. Kdo ho tedy žádá o vyjádření a šlo by o drobnou stavbu s oznamovacím povolením ?
otec_vojtika
napsal(a):
Mám chuť rozšířit venovní volieru pro drobotinu o uložiště krbového drřeva pod přístřeškem u baráku. Někde musím ale to krbové dřevo přeložit a uskladnit. Jediné volné místečko, které na pozemku mám je podél plotu souseda. Udělal bych pěkný dřevěný přístřešek 7m dlouhý a 1,5 široký těšně vedle plotu. Jiné místo nemám. Přístřešek by měl boční a zadní stěnu takže dřevo by se plotu nedotýkalo. Udělal bych šest patek na zabetonování úchytů pro stojny. Namaloval bych to a šel s tím na stvební úřad. Kdo žádá souseda o souhlas ? Obávám se, že z mé strany by to neprošlo z důvodu averze. Když by žádal souseda o vyjádření ? Kdyby stavební úřad a ne já tak by reagoval pravděpodobně normálně. Kdo ho tedy žádá o vyjádření a šlo by o drobnou stavbu s oznamovacím povolením ?
stavba tedy bude mít 10m2 ok? to znamená, že by to šlo na územní souhlas = soused by Vám musel podepsat souhlas....takže to říkáte že nejde...
------------------
Takže by to šlo cestou tzv. územního rozhodnutí, to je úplně stejné, akorát stavební úřad pošle sousedovi oznámení a má 15 dní na vyjádření námitek:) , pokud budou opodstatněné úřad to začne nějak řešit, ale podle mě prostě úřad jeho námitky zamítne a Vy pak můžete začít stavit.
Nejedná se o stavbu vyžadující stavební povolení ani ohlášení
Počkejite vy chcete dřevo jen dočasně umístit na nějaké místo? chápu to dobře? Vedle souseda? Nebo ta stavba bude už trvalá?
jirka1989
napsal(a):
stavba tedy bude mít 10m2 ok? to znamená, že by to šlo na územní souhlas = soused by Vám musel podepsat souhlas....takže to říkáte že nejde...
------------------
Takže by to šlo cestou tzv. územního rozhodnutí, to je úplně stejné, akorát stavební úřad pošle sousedovi oznámení a má 15 dní na vyjádření námitek:) , pokud budou opodstatněné úřad to začne nějak řešit, ale podle mě prostě úřad jeho námitky zamítne a Vy pak můžete začít stavit.
Nejedná se o stavbu vyžadující stavební povolení ani ohlášení
Počkejite vy chcete dřevo jen dočasně umístit na nějaké místo? chápu to dobře? Vedle souseda? Nebo ta stavba bude už trvalá?
Děkuji za odpověď. Ta stavba už bude trvalá a na původním místě dřeva bude druhá voliera.
jirka1989
napsal(a):
do 16m2 je to na územní souhlas nebo rozhodnutí, výše už to je na ohlášení:) vyjímka není potřeba, to je v husté zástavbě u baráků...
Dobry den,
jiny kraj jiny mrav dalo by se rici a u stavebnich uradu dvojnasob. Ty udaje co jsem popsal mam od urednika z naseho stavebaku. Co ja se tam nachodil kvuli domu....
Muzu Vas poprosit o konkretni zakon/vyhlasku nebo meco kde je to popsano? Se sousedem jsem dohodnuty ale nechci jit yilou proti urednikovi...
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
jiny kraj jiny mrav dalo by se rici a u stavebnich uradu dvojnasob. Ty udaje co jsem popsal mam od urednika z naseho stavebaku. Co ja se tam nachodil kvuli domu....
Muzu Vas poprosit o konkretni zakon/vyhlasku nebo meco kde je to popsano? Se sousedem jsem dohodnuty ale nechci jit yilou proti urednikovi...
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
toto je můj osobní názor, archivuji dokumenty...moc v tom praxi nemám.....
zákon hovoří takto:
(1) Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují
a) stavební záměry uvedené v § 79 odst. 2,
b) terénní úpravy upravené v § 80 odst. 3 písm. a) nebo úpravy pozemků uvedené v § 80
odst. 3 písm. e),
c) udržovací práce, jejichž provedení nemůže negativně ovlivnit zdraví osob, požární
bezpečnost, stabilitu, vzhled stavby, životní prostředí nebo bezpečnost při užívání a nejde
o udržovací práce na stavbě, která je kulturní památkou,
MMR 17.12.2012 pracovní úplné znění SZ 76
d) stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled
stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí11)
a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební
úpravy stavby, která je kulturní památkou,
e) stavby, a to
1. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky,
nepodsklepené, jestliže neobsahují obytné ani pobytové místnosti, hygienická
zařízení ani vytápění, neslouží k ustájení nebo chovu zvířat, neslouží k výrobě nebo
skladování hořlavých kapalin nebo hořlavých plynů a nejedná se o jaderná zařízení;
2. stavby pro zemědělství o jednom nadzemním podlaží do 300m2 zastavěné plochy
a 7 m výšky, nepodsklepené, s výjimkou staveb pro ustájení zvířat či chovatelství,
a zemědělských staveb, které mají sloužit pro skladování a zpracování hořlavých
látek (např. sušičky, sklady hořlavých kapalin, sklady chemických hnojiv)
3. stavby pro chovatelství o jednom nadzemním podlaží o zastavěné ploše do 16 m2 a
do 5 m výšky, podsklepené nejvýše do hloubky 3 m;
4. nadzemní a podzemní komunikační vedení sítí elektronických komunikací, jejich
antény a stožáry, včetně opěrných bodů nadzemního, nebo vytyčovacích bodů
podzemního komunikačního vedení, telefonní budky a přípojná komunikační vedení
sítě elektronických komunikací a související komunikační zařízení, včetně jejich
elektrických přípojek; s výjimkou budov;
5. podzemní a nadzemní vedení přenosové nebo distribuční soustavy elektřiny61) včetně
podpěrných bodů a systémů měřící, ochranné, řídící, zabezpečovací, informační a
telekomunikační techniky, s výjimkou budov;
6. vedení přepravní nebo distribuční soustavy plynu59) a související technologické
objekty, včetně systémů řídící, zabezpečovací, informační a telekomunikační
techniky, s výjimkou budov;
7. rozvody tepelné energie59) a související technologické objekty, včetně systémů řídící,
zabezpečovací, informační a telekomunikační techniky; s výjimkou budov;
8. vedení sítí veřejného osvětlení, včetně stožárů a systémů řídící, zabezpečovací,
informační a telekomunikační techniky;
9. stavby pro výrobu energie s celkovým instalovaným výkonem do 20 kW s výjimkou
stavby vodního díla;
10. vodovodní, kanalizační a energetické přípojky včetně připojení stavby a odběrných
zařízení vedených mimo budovu nebo připojení staveb plnících doplňkovou funkci
ke stavbě hlavní na rozvodné sítě a kanalizaci stavby hlavní;
11. zásobníky pro zkapalněné uhlovodíkové plyny do celkového objemu 5 m3 určené
výhradně pro odběr plynné fáze;
12. zásobníky na vodu nebo jiné nehořlavé kapaliny do objemu 50 m3 a do výšky 3 m;
13. nádrže na vodu do 100 m3 obsahu ve vzdálenosti nejméně 50 m od budov s obytnými
nebo pobytovými místnostmi, pokud nejde o vodní díla;
14. oplocení;
15. reklamní a informační zařízení;
16. výrobky plnící funkci stavby, včetně základových konstrukcí pro ně;
17. odstavné, manipulační, prodejní, skladové nebo výstavní plochy do 300 m2, které
neslouží pro skladování nebo manipulaci s hořlavými látkami nebo látkami, které
mohou způsobit znečištění životního prostředí.
§ 79
(1) Rozhodnutí o umístění stavby vymezuje stavební pozemek, umisťuje navrhovanou
stavbu, stanoví její druh a účel, podmínky pro její umístění, pro zpracování projektové
dokumentace pro vydání stavebního povolení, pro ohlášení stavby a pro napojení na veřejnou
dopravní a technickou infrastrukturu.
(2) Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují
a) informační a reklamní zařízení o celkové ploše do 0,6 m2 umísťovaná mimo ochranná
pásma pozemních komunikací,
b) stožáry pro vlajky do výšky 8 m,
c) povrchové rozvody nebo odvody vody na zemědělské půdě nebo na pozemcích
určených k plnění funkcí lesa, nejde-li o vodní díla,
d) signální věže, signály a pyramidy pro zeměměřické účely,
e) podpěrné konstrukce dopravního značení a zařízení pro provozní informace na
pozemních komunikacích,
f) opěrné zdi do výšky 1 m, které nehraničí s veřejně přístupnými pozemními
komunikacemi nebo s veřejným prostranstvím1),
g) propustky na neveřejných účelových komunikacích,
h) cirkusové stany a scénické stavby pro film, televizi nebo divadlo,
i) sjezdy a nájezdy na pozemní komunikace sloužící k připojení sousední nemovitosti,
j) antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí a souvisejících elektronických
komunikačních zařízení umisťované samostatně na pozemku nebo na budovách,
k) oplocení lesních školek, oplocení zřízené k ochraně lesních porostů před zvěří
na lesních pozemcích a oplocení dřevin vysazených za účelem založení územního
systému ekologické stability, která jsou bez podezdívky, přičemž nesmí dojít
k omezení provozu na pozemní komunikaci nebo k přerušení turisticky značené trasy,
shrnuto ...
voliéra do 16m2 - územko
voliéra do 150 m2 - ohlášení+územko
voliéra nad 150m2 - stavebko-územko
2 metry od hranice, bez souhlasu souseda
2 metry a blíže - posuzuje stavební úřad:) vlastně souseda obešle a dámu právo vyjádřit své námitky, pak rozhodne, jestli jsou opodstatněné.
Vyjímka se řídi podle územního plánu:) a stojí opravdu 5000 tisíc,ale záleží na městě, kde budete stavit:)
je to srozumitelné?
Vždy je lepší zajít na svůj stavební úřad a zeptat se.....
jirka1989
napsal(a):
toto je můj osobní názor, archivuji dokumenty...moc v tom praxi nemám.....
zákon hovoří takto:
(1) Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují
a) stavební záměry uvedené v § 79 odst. 2,
b) terénní úpravy upravené v § 80 odst. 3 písm. a) nebo úpravy pozemků uvedené v § 80
odst. 3 písm. e),
c) udržovací práce, jejichž provedení nemůže negativně ovlivnit zdraví osob, požární
bezpečnost, stabilitu, vzhled stavby, životní prostředí nebo bezpečnost při užívání a nejde
o udržovací práce na stavbě, která je kulturní památkou,
MMR 17.12.2012 pracovní úplné znění SZ 76
d) stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled
stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí11)
a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební
úpravy stavby, která je kulturní památkou,
e) stavby, a to
1. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky,
nepodsklepené, jestliže neobsahují obytné ani pobytové místnosti, hygienická
zařízení ani vytápění, neslouží k ustájení nebo chovu zvířat, neslouží k výrobě nebo
skladování hořlavých kapalin nebo hořlavých plynů a nejedná se o jaderná zařízení;
2. stavby pro zemědělství o jednom nadzemním podlaží do 300m2 zastavěné plochy
a 7 m výšky, nepodsklepené, s výjimkou staveb pro ustájení zvířat či chovatelství,
a zemědělských staveb, které mají sloužit pro skladování a zpracování hořlavých
látek (např. sušičky, sklady hořlavých kapalin, sklady chemických hnojiv)
3. stavby pro chovatelství o jednom nadzemním podlaží o zastavěné ploše do 16 m2 a
do 5 m výšky, podsklepené nejvýše do hloubky 3 m;
4. nadzemní a podzemní komunikační vedení sítí elektronických komunikací, jejich
antény a stožáry, včetně opěrných bodů nadzemního, nebo vytyčovacích bodů
podzemního komunikačního vedení, telefonní budky a přípojná komunikační vedení
sítě elektronických komunikací a související komunikační zařízení, včetně jejich
elektrických přípojek; s výjimkou budov;
5. podzemní a nadzemní vedení přenosové nebo distribuční soustavy elektřiny61) včetně
podpěrných bodů a systémů měřící, ochranné, řídící, zabezpečovací, informační a
telekomunikační techniky, s výjimkou budov;
6. vedení přepravní nebo distribuční soustavy plynu59) a související technologické
objekty, včetně systémů řídící, zabezpečovací, informační a telekomunikační
techniky, s výjimkou budov;
7. rozvody tepelné energie59) a související technologické objekty, včetně systémů řídící,
zabezpečovací, informační a telekomunikační techniky; s výjimkou budov;
8. vedení sítí veřejného osvětlení, včetně stožárů a systémů řídící, zabezpečovací,
informační a telekomunikační techniky;
9. stavby pro výrobu energie s celkovým instalovaným výkonem do 20 kW s výjimkou
stavby vodního díla;
10. vodovodní, kanalizační a energetické přípojky včetně připojení stavby a odběrných
zařízení vedených mimo budovu nebo připojení staveb plnících doplňkovou funkci
ke stavbě hlavní na rozvodné sítě a kanalizaci stavby hlavní;
11. zásobníky pro zkapalněné uhlovodíkové plyny do celkového objemu 5 m3 určené
výhradně pro odběr plynné fáze;
12. zásobníky na vodu nebo jiné nehořlavé kapaliny do objemu 50 m3 a do výšky 3 m;
13. nádrže na vodu do 100 m3 obsahu ve vzdálenosti nejméně 50 m od budov s obytnými
nebo pobytovými místnostmi, pokud nejde o vodní díla;
14. oplocení;
15. reklamní a informační zařízení;
16. výrobky plnící funkci stavby, včetně základových konstrukcí pro ně;
17. odstavné, manipulační, prodejní, skladové nebo výstavní plochy do 300 m2, které
neslouží pro skladování nebo manipulaci s hořlavými látkami nebo látkami, které
mohou způsobit znečištění životního prostředí.
§ 79
(1) Rozhodnutí o umístění stavby vymezuje stavební pozemek, umisťuje navrhovanou
stavbu, stanoví její druh a účel, podmínky pro její umístění, pro zpracování projektové
dokumentace pro vydání stavebního povolení, pro ohlášení stavby a pro napojení na veřejnou
dopravní a technickou infrastrukturu.
(2) Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují
a) informační a reklamní zařízení o celkové ploše do 0,6 m2 umísťovaná mimo ochranná
pásma pozemních komunikací,
b) stožáry pro vlajky do výšky 8 m,
c) povrchové rozvody nebo odvody vody na zemědělské půdě nebo na pozemcích
určených k plnění funkcí lesa, nejde-li o vodní díla,
d) signální věže, signály a pyramidy pro zeměměřické účely,
e) podpěrné konstrukce dopravního značení a zařízení pro provozní informace na
pozemních komunikacích,
f) opěrné zdi do výšky 1 m, které nehraničí s veřejně přístupnými pozemními
komunikacemi nebo s veřejným prostranstvím1),
g) propustky na neveřejných účelových komunikacích,
h) cirkusové stany a scénické stavby pro film, televizi nebo divadlo,
i) sjezdy a nájezdy na pozemní komunikace sloužící k připojení sousední nemovitosti,
j) antény do výšky 8 m včetně jejich nosných konstrukcí a souvisejících elektronických
komunikačních zařízení umisťované samostatně na pozemku nebo na budovách,
k) oplocení lesních školek, oplocení zřízené k ochraně lesních porostů před zvěří
na lesních pozemcích a oplocení dřevin vysazených za účelem založení územního
systému ekologické stability, která jsou bez podezdívky, přičemž nesmí dojít
k omezení provozu na pozemní komunikaci nebo k přerušení turisticky značené trasy,
shrnuto ...
voliéra do 16m2 - územko
voliéra do 150 m2 - ohlášení+územko
voliéra nad 150m2 - stavebko-územko
2 metry od hranice, bez souhlasu souseda
2 metry a blíže - posuzuje stavební úřad:) vlastně souseda obešle a dámu právo vyjádřit své námitky, pak rozhodne, jestli jsou opodstatněné.
Vyjímka se řídi podle územního plánu:) a stojí opravdu 5000 tisíc,ale záleží na městě, kde budete stavit:)
je to srozumitelné?
Vždy je lepší zajít na svůj stavební úřad a zeptat se.....
celý stavební zákon je zde
http://www.mmr.cz/getmedia/3cb17b67-6bed-4141-b52d-e40de4ee267e/17_12_12_pracovni-UZ-SZ.pdf
Dobrý den. Jsem zakladatel tohoto tématu. Jak tu někdo nahoře zmiňujete metry, že pro chov zvířat je možné jen 16 m2, tak právě proto jsem byl osobně na stavebním, aby mě pani poradila, co si mužu dovolit. Už jen proto, že naše pani na stavebním je pěkný metr. Na rovinu jsem ji řekl,že jdu v rámci slušnosti a chci se zeptat, jak velké zděné ubykace pro papoušky si mohu postavit, abych memusel mít stavební povolení či ohlášku. Sama mi tedy řekla co a jak, i dle mého popisu nahrubo načrtla jaký si plánek ,jak si to asi představuje až ji to ponesu podepsané od sousedů a sama to nadepsala jako sklad. Jen doufám,že až ji to donesu, nebude si dál něco vymýšlet,že ještě tohle, nebo támle to. Ale děkuji i za další připomínky a názory a klidně jestě mužete posílat fota vašich voliér z hliníku pro moji inspiraci. Děkuji. Martin
A co jasné ustanovení písm. o, par. 79: stavba do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepená nejvýše do hloubky 3 m na pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci, která souvisí nebo podmiňuje bydlení nebo rodinnou rekreaci.
Stavbu voliéry lze bezesporu považovat za "stavbu související s rodinnou rekreací" a jako taková tedy rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžaduje. Tedy ani ohlášení.
Osobně se domnívám, že ustanovení platí pro zálet a na klece se nevztahuje, neboť stavební úřad má posuzovat stavby o 1 nadzemním podlaží a ve výletu podlaha často není. Ovšem je to věc k dohadu.
Samotnou voliéru by mohlo být de facto možno považovat dle par. 103 za oplocení; ale potom by zase (asi) vyžadovala územní souhlas.
Problém je jako v mnoha oblastech státní správy - absence jednotné metodiky a obecnost (což je správně) zákona.
Děkuji za pozornost.
martin77
napsal(a):
Dobrý den. Jsem zakladatel tohoto tématu. Jak tu někdo nahoře zmiňujete metry, že pro chov zvířat je možné jen 16 m2, tak právě proto jsem byl osobně na stavebním, aby mě pani poradila, co si mužu dovolit. Už jen proto, že naše pani na stavebním je pěkný metr. Na rovinu jsem ji řekl,že jdu v rámci slušnosti a chci se zeptat, jak velké zděné ubykace pro papoušky si mohu postavit, abych memusel mít stavební povolení či ohlášku. Sama mi tedy řekla co a jak, i dle mého popisu nahrubo načrtla jaký si plánek ,jak si to asi představuje až ji to ponesu podepsané od sousedů a sama to nadepsala jako sklad. Jen doufám,že až ji to donesu, nebude si dál něco vymýšlet,že ještě tohle, nebo támle to. Ale děkuji i za další připomínky a názory a klidně jestě mužete posílat fota vašich voliér z hliníku pro moji inspiraci. Děkuji. Martin
Dobry den,
a muzete byt prosim konkretni? Co presne Vam pani poradila? Pokud se jedna o sklad predpokladam ze muzete stavet do tech 25m2. Predpokladam ze zadny problem nenastane pokud nejaky soused nerekne. Plati zde pravidlo ze neni zalobce neni soudce.
Ja mam prozatim jen zakladovou desku a resim s dodavatelem zpusob stavby zdi co se budou dotykat stavajicich. nechci zdene ale chci zateplene a to je prozatim problem. Tak jsem tam dal deckam bazen at je to zatim vyuzite.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
U stavby do 25m2 bez územního rozhodnutí nezapomínejte na to, že musí být umístěna min. 2 m od hranice sousedního pozemku (dle nálezu Ústavního soudu se za sousední pozemek považuje pozemek jiného vlastníka, ne váš případný druhý navazující pozemek).
Stavba do menší vzdálenosti vždy podléhá schválení SÚ.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bolek76
napsal(a):
Dobrý den prosím vás mužete my napsat rozměry texu do al profilu na přichycení pletiva?Děkuji.
Rozměr texů prodávaných u prodejce materiálu na stavbu voliér: velikost hlavy je 13 mm, průměr 4,8 a délka celého šroubu je 18 mm (z toho délka závitu 8 mm).
smidla
napsal(a):
Dobry den,
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Dobry den, to asi mate špatne informace, ja letos stavím ma to 24m2 a bez problemu, na uřadě sem si vyřídil povoleni a nic sem neplatil ani korunu, mam to cca 50cm od sousedu, jen sem vyplnil papíry souhlas sousedu a vše ok, přímo sem to nahlasil jako zimoviště pro papoušky.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
a muzete byt prosim konkretni? Co presne Vam pani poradila? Pokud se jedna o sklad predpokladam ze muzete stavet do tech 25m2. Predpokladam ze zadny problem nenastane pokud nejaky soused nerekne. Plati zde pravidlo ze neni zalobce neni soudce.
Ja mam prozatim jen zakladovou desku a resim s dodavatelem zpusob stavby zdi co se budou dotykat stavajicich. nechci zdene ale chci zateplene a to je prozatim problem. Tak jsem tam dal deckam bazen at je to zatim vyuzite.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Kdyz nechcete zdene co pouzit PURpanely?
mam z nich zalety je to snadne na montaz a snadno omyvatelne,
zvenku sem nasrouboval palubky a hotovo.
kovicek
napsal(a):
Dobry den, to asi mate špatne informace, ja letos stavím ma to 24m2 a bez problemu, na uřadě sem si vyřídil povoleni a nic sem neplatil ani korunu, mam to cca 50cm od sousedu, jen sem vyplnil papíry souhlas sousedu a vše ok, přímo sem to nahlasil jako zimoviště pro papoušky.
Sice reagujete na rok stary prispevek, ale to by se muselo neco od tohoto roku zmenit a nebo mate hodnou pani na urade...
Chystam se na stavebni urad, ale nejdriv potrebuji poradit jak udelat vylety. Nemohu na pozemku betonovat. Prvni navrh byl udelat dreveny rost jak pod zimovistem tak pod vyletama na ktere bych umistil cetrisove desky jako podlahu. Pak tu byl navrh toto udelat jen pod zimovistem a vylety udelat spodek treba z podhrabovych desek na ktere se polozi konstrukce. Ty desky by se museli asi zakopat do zeme, jelikoz pri standardni montazi je potreba mit zabetonovane ocelove sloupky na ktere se ty desky uchyti, coz nelze, nemohu betonovat. Jak to mam vyresit? Dekuji.
Dobry den,
domek jiz stoji a zvolil jsem kombinaci kdy tri steny jsou panely a jedna je drevostavbova.
Co se tyce stavebniho uradu, zakon hovori velmi jasne. Dozajista jste nedostal stavebni povoleni, to by zadarmo nbylo. I uzemni rizeni bylo s poplatkem. Pravdepodobne to bude forma ohlasky. Chovatelske zarizeni nad 16m2 musi mit stavebni povoleni a jeho stavdu nemuzete delat svepomoci ale musi to delat firma.
Osobne byt ja vasem miste tak to moc nerozkrikuju a jsem rad ze t mam jak to mam.
Omlouvam se za preklepy pisu na mobilu.
S pozdravem Smidla.
Zdravím sice mám příčky udělané z QSB desek je to podobný materiál ale pokud bych vám mohl poradit tak udělat příčku z lamina a povrch bílý. Do toho se nedostanou je to hladký a pěkná práce na údržbu. Až budu je předělávat voliéry tak udělám příčky z bílého lamina síla 18mm. Toť můj názor.
Dobrý den, tak jsem dneska dělal přechodné zimoviště z CD a UD profilů a zinkovaného svařeného pletiva 19x19x1.4mm. Jak tu už několikrát padlo, mělo by to být jednoduché, rychlé a vzhledné. Nůžkama na plech to vše nastříháte, TEXama spojíte a přiděláte síť.
Tak a teď poznatky ode mě. Kdo není moc manuálně zručný tak ať se do toho ani nepouští. Je to náročnější než myslíte. Pokud chcete aby to vypadalo na úrovni, tak zdvojení profilů je nutností už jen kvůli pevnosti. Spoje nikdy nebudou vypadat pěkně. TEX šrouby nezajistí dobré spojení, navíc není problém ho protočit protože profil je prostě slabý. Při zdvojení profilu se dostanete na cenu daleko lepšího materiálu.
Jestli si to chce někdo vyzkoušet tak prosim, ale já to nedoporučuji. Nebudete s výsledkem spokojeni a bude Vás to štvát. Jsem rád, že jsem na to přišel dřív než jsem nakoupil materiál na venkovní voliéry.
Papoušky máme snad pro radost né?
Doktor z hôr

XXX.XXX.91.85
martin77
napsal(a):
Dobrý večer! Pokiaľ je bodované pletivo dostatočne silné a nemá veľké oká, v rohu ho môžete ohnúť do pravého uhla a kostra z hliníku bude slúžiť ako podporná konštrukcia, pričom vrch pletiva bude prinitovaný o horný rám.
Dobrý den, včera jsem byl na stavebním uřadě ohledně stavby voliery, bylo mi řečeno -stavba min.2m od sousedova pozemku, stavba nesmí přesahnout 16m2 včetně střechy-bez žádného ohlašení, povolení.Jinak nad 16m2 stavební povolení a projekt.Pokuď postavím vedle sebe několik volier do 16m2, musí byt mezi nima mezera min.0,5m a muže jich byt i několik(bez ohlašení atd.)Postavím je asi tahle 3,5d x 4,5š, tu rozdělím na 3 voliery po 1,5m, takto jich postavim 2 a nemusím nic řešit.