Andulky - chování samičky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2014 22:35
flopsi

XXX.XXX.185.73

Dobrý den,
dlouho jsem měla 2 samečky a rok zpět jsem dostala drobnou, mladičkou samičku. Ze začátku byla tichá a za kluky neustále chodila, následovala je a sedala si k nim. Jenže ti se jí báli a vždy si odsedli někam jinam. V poslední době začala být samička dominantní. Když rozmístím různě po kleci kousky stejného ovoce, tak ta samička, ačkoliv má své dva kousky, si vždy najde čas, aby přišla k samečkům a odehnala je od jejich kousků ovoce, a pak se zase spokojeně vrátí ke svému. Když se jí nelíbí, že si jeden ze samečků sedl na větev, přiletí k němu a odežene ho. Druhý si hraje se zrcátkem, samička zase přiletí, odežene ho od něj, donutí ho z místa odletět a je zase spokojená. Na zrcátko ani nesáhne, ale hlavně, že kluky odehnala. Není nijak agresivní, jediný problém je to její chování vůči klukům, chudáci už musí mít té ženské po krk. :)
Prosím Vás tedy o radu, jak se zachovat. Mám samičku dát na chvíli do oddělené klece, pozměnit prostředí v kleci současné a pak ji tam zase vrátit? Vítám každou radu. Prosím, žádné nadávky či tak, nejsem v chovu profesionál. :)
P. S. Andulky mám doma a klec je dostatečně prostorná.

10.2.2014 06:33
bloodandruth

XXX.XXX.216.104

Mě to dělaj andulky zase vuči Koreám. Nejsou agresivní jen tak trochu zloběj jak malí děti. Nechla bych to být. Oni si musej v hejně utvořit Hierarchii.

10.2.2014 07:04
rapotacka11

XXX.XXX.35.150

flopsi:
- proč tedy nevyzkoušíte, co Vás napadlo?

Přidejte reakci

Přidat smajlík