Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2014 12:53
pavel6

XXX.XXX.243.231

Může mně prosím někdo vysvětlit,proč dochází k opětovnému zabíjení vylíhlích mládat.
Samice kakariki 2013 poprvé 8vajec(5mladých) podruhé 7vajec(3mladé),vždy po vylíhnutí mně je zabije.Snůžka byla v krátkém rozpětí po sobě(což jsem nechtěl) ale stalo se.Má někdo rozumnou odpověd?Díky.

13.2.2014 15:35
tomasdoksy

XXX.XXX.56.179

Mam dotaz a chováte je samotné?, nebo ještě z nějakýma papouškama?, Může to podle mého být i stravou .. něco ji chybí ..

13.2.2014 16:35
pavel6

XXX.XXX.243.231

Dostávají pestrou stravu- směs zrnin+ovoce zelenina,1x týdně drn trávy,mleté skořábky z domácích vajec .Voliéra zimoviště 200x190x150.Sousední voliéry p.červenokřídlí,p.královský.Nijak se neruší při snůžce.Poprvé jsem to přisuzoval mladosti samice ale ted na podruhé.Po odebrání budky se samice ihnet vrhla na samce a ten ji začal opět krmit,tak fakt nevím.

13.2.2014 20:34
kubrt11

XXX.XXX.53.50

pavel6 napsal(a):
Může mně prosím někdo vysvětlit,proč dochází k opětovnému zabíjení vylíhlích mládat.
Samice kakariki 2013 poprvé 8vajec(5mladých) podruhé 7vajec(3mladé),vždy po vylíhnutí mně je zabije.Snůžka byla v krátkém rozpětí po sobě(což jsem nechtěl) ale stalo se.Má někdo rozumnou odpověd?Díky.

Zdravím,může to být zlozvyk,zkuste ještě jedno"kontrolní hnízdění"a pokud se to bude opakovat vyřadit z chovu!Někdy pomůže radikální změna prostředí,ale není to jisté!K.

13.2.2014 22:07
eli22

XXX.XXX.248.34

pavel6 napsal(a):
Dostávají pestrou stravu- směs zrnin+ovoce zelenina,1x týdně drn trávy,mleté skořábky z domácích vajec .Voliéra zimoviště 200x190x150.Sousední voliéry p.červenokřídlí,p.královský.Nijak se neruší při snůžce.Poprvé jsem to přisuzoval mladosti samice ale ted na podruhé.Po odebrání budky se samice ihnet vrhla na samce a ten ji začal opět krmit,tak fakt nevím.

Právě by to mohlo být i tou pestrou stravou. Zabije (případně někdy jen nekrmí) mladé, aby znovu zahnízdila! ALe zároveň to může být i zlozvyk. Určitě bych učinila ještě jeden pokus a zkusila dost "ochudit" tu stravu,

Přidejte reakci

Přidat smajlík