Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2014 19:54
psotitko

XXX.XXX.16.18

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat chovatelů těchto nádherných ptáků na jednu otázku. Samička mi začala klást vajíčka do budky a už jsou tam 4 a zatím na ně nenasedla ani ona a ani sameček, snůšku mají poprvé. Chtěl bych se zeptat od kterého vajíčka nasednou natvrdo. Případně, co mám dělat v případě, že nenasednou. Bohužel mi v této době zatím nic nesedí. Děkuji Stana smajlík

13.4.2014 20:45
kačiii

XXX.XXX.81.166

Dobrý večer, pokud máte chůvičky, zkuste jim vajíčka dát, ikdyž nesedí. Pokud ne, tak jedinou variantou je umělá líheň.

14.4.2014 18:34
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
zadne unahlene ciny. Nektere pary zasednou az na kompletni snusku. Osobne doporucim vajicka jim nechat ikdyz o ne nebudou jevit zajem. Pokud budou chtit zazhnizdit znovu zacnou je zastylat a to je znameni pro Vas je odebrat. Pokud vsak nezasednou do ctrnacti dnu tak je odeberte.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

14.4.2014 18:39
eli22

XXX.XXX.181.33

psotitko napsal(a):
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat chovatelů těchto nádherných ptáků na jednu otázku. Samička mi začala klást vajíčka do budky a už jsou tam 4 a zatím na ně nenasedla ani ona a ani sameček, snůšku mají poprvé. Chtěl bych se zeptat od kterého vajíčka nasednou natvrdo. Případně, co mám dělat v případě, že nenasednou. Bohužel mi v této době zatím nic nesedí. Děkuji Stana smajlík

Mně zasedli, až když snesli všechna vajíčka. Bylo to myslím 5 vajíček.

14.4.2014 23:42
jrykr

XXX.XXX.196.7

Zdravím, v loni jsem si táké pořídil jeden párek a nemusíte se bát. Jak už tu bylo napsáno. Měl jsem stejný problém a samička nakonec zasedla až při čtvrtém sneseném vajíčku a vše vypadalo normálně. Teď řeším, ale jiný problém. Odumřely mě všechny tři zárodky těsně před vylíhnutím. Jirkasmajlík PS. Ať vám to dopadne lépe nežli mě.

15.4.2014 07:56
eli22

XXX.XXX.181.33

jrykr napsal(a):
Zdravím, v loni jsem si táké pořídil jeden párek a nemusíte se bát. Jak už tu bylo napsáno. Měl jsem stejný problém a samička nakonec zasedla až při čtvrtém sneseném vajíčku a vše vypadalo normálně. Teď řeším, ale jiný problém. Odumřely mě všechny tři zárodky těsně před vylíhnutím. Jirkasmajlík PS. Ať vám to dopadne lépe nežli mě.

Máte dost vysokou vlhkost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2014 08:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

jrykr napsal(a):

S tímhle mám za dlouhá léta chovu zkušenosti u papopušků. Většinou to každý háže na špatnou vlhkost, ale často jsout to bakterie.
Teď když se mi něco podobného stane u některého páru, tak okamžitě celé vajíčko i se zárodky na pitvu do Brna. Zjistí co je příčina úhynu zárodků a dají Vám vhodný lék.

15.4.2014 15:04
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
ta poznamka o vlhkosti je temer bezpredmetna, osobne se priklanim k nazoru ze pujde o nejake bakterie. Ostatne to je posledni dobou velmi rozsireny problem a jiz jsem mel sam tu cest se s nim potkat. Sekundarnim projevem pak byvaji kvasinky. Oslabeny organismus je nachylny na virove infekce. Pokud mate moznost zajdete si na veterinarni fakultu do ambulance ptaku. Udelaji vam rozbor trusu a pokud mate vajicko muzete nechat vyserit i to. K verohodnemu vysledku vsak musi byt zarodek jeste zivy. Pokud odumre velmi rychle se zacne kazit a vysetreni bude neprulazne.
Jen doplnim ze nema moc smysl nasazovat antibiotika pokud neni znama bakterie. Pokud se netrefite jen ptaka zatizite podavanim ATB a na kultivaci pak stejne budete muset jit.
Preju rycle nalezeni problemu a dobrou lecbu.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

15.4.2014 21:34
eli22

XXX.XXX.181.33

smidla napsal(a):
Dobry den,
ta poznamka o vlhkosti je temer bezpredmetna, osobne se priklanim k nazoru ze pujde o nejake bakterie. Ostatne to je posledni dobou velmi rozsireny problem a jiz jsem mel sam tu cest se s nim potkat. Sekundarnim projevem pak byvaji kvasinky. Oslabeny organismus je nachylny na virove infekce. Pokud mate moznost zajdete si na veterinarni fakultu do ambulance ptaku. Udelaji vam rozbor trusu a pokud mate vajicko muzete nechat vyserit i to. K verohodnemu vysledku vsak musi byt zarodek jeste zivy. Pokud odumre velmi rychle se zacne kazit a vysetreni bude neprulazne.
Jen doplnim ze nema moc smysl nasazovat antibiotika pokud neni znama bakterie. Pokud se netrefite jen ptaka zatizite podavanim ATB a na kultivaci pak stejne budete muset jit.
Preju rycle nalezeni problemu a dobrou lecbu.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Ne vždycky je poznámka bezpředmětná. Guldy chtějí dvě základní věci: teplo a relativně vlhko. Měla jsem pár, který bývalý majitel choval v paneláku. Teplo měli 23 st, ale vlhkost tam byla cca 35 procent. Měli 2 snůšky, a nikdy se nevyklubali. Když jsem si je vzala do baráku, tak u nás měli teplotu 20 st max, ale vlhkost od 55 do 60 procent. Měli dvě snůšky a všechny ok. Proto to píšu. Dodatek: bohužel rodiče pak nekrmili, ale to je druhá věc.

15.4.2014 21:53
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry vecer,
nemyslim si ze to bylo vlhkosti, ale to neni dulezite. Muzete popsat jak probihalo to nekrmeni ze strany rodicu? Predpokladam ze mladata se lihla ale druhy maximalne treti den hynula. Pozorovala jste vstrebany zloutkovy vacek? Nejaka napadna znameni? Cerna skvrna na brise pripadne neco jineho?
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

16.4.2014 12:25
eli22

XXX.XXX.181.96

smidla napsal(a):
Dobry vecer,
nemyslim si ze to bylo vlhkosti, ale to neni dulezite. Muzete popsat jak probihalo to nekrmeni ze strany rodicu? Predpokladam ze mladata se lihla ale druhy maximalne treti den hynula. Pozorovala jste vstrebany zloutkovy vacek? Nejaka napadna znameni? Cerna skvrna na brise pripadne neco jineho?
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Ano, mláďata se vylíhla v podstatě všechna najednou. Samička u nich občas byla, ale třetí den uhynula. Rodiče okamžitě začali hnízdění znovu, pářili se několikrát denně a vše stejné. Nakonec sameček z ničeho nic uhynul, vypadalo to, že ho kleplo z té aktivity. Možná měli moc pestrou stravu, nevím, tenkrát jsem s drobotinou začínala, možná byla někde chyba jinde. Samičku jsem prodala s tím, že jsme kupci vše toto sdělila. Dál nevím.

16.4.2014 13:17
on marek

XXX.XXX.116.82

eli22 napsal(a):
Ano, mláďata se vylíhla v podstatě všechna najednou. Samička u nich občas byla, ale třetí den uhynula. Rodiče okamžitě začali hnízdění znovu, pářili se několikrát denně a vše stejné. Nakonec sameček z ničeho nic uhynul, vypadalo to, že ho kleplo z té aktivity. Možná měli moc pestrou stravu, nevím, tenkrát jsem s drobotinou začínala, možná byla někde chyba jinde. Samičku jsem prodala s tím, že jsme kupci vše toto sdělila. Dál nevím.

jo tak to je to o com pisal pan nad vami, kokcidioza megabaciloza a plesne, rodicia by aj krmily ale mlade si nepitaly boly oslabene bakteriou tak uhynuly

16.4.2014 16:29
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
v pripade megabakteriove infekce ptavi na prvni pohled nevykazuji zadne znamky onemocneni, ale rapidne jim ubyva svalovina. Konec je pak velmi rychly behem dvou dnu a v prubehu hnizdeni i nekolika hodin. Sekundarnim ptoblemem byvaji pak kvasi kove infekce ktere jdou s bakteriemi ruku v ruce.
Proto si stele myslim ze problem neni ve vlhkosti a to i ve vasem pripade. Nahly uhyn samce to cele podtrhuje. Pokud muzete informujte novou majitelku one samicky at si necha udelat vysetreni.
Chovy exotu jsou stale vice promoreny ruznymi nemocemi. Je nejvyzsi cas zacit s tim neco delat.
Pritom lecba nemusi byt zase tak draha. Cele baleni Amoxigalu stoji nejakych 500 a napriklad stredni baleni Doxigalu nejakych 200. Kvasinky se daji zvladnout v cene 65 kotun na deset litru napajeci vody tedy litr na den.
Dulezite ale i nakladnejsi je nechat si zjistit jaka bakterie a na jake ATB je citliva. Jinak to nrma cenu.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

16.4.2014 17:22
eli22

XXX.XXX.181.33

smidla napsal(a):
Dobry den,
v pripade megabakteriove infekce ptavi na prvni pohled nevykazuji zadne znamky onemocneni, ale rapidne jim ubyva svalovina. Konec je pak velmi rychly behem dvou dnu a v prubehu hnizdeni i nekolika hodin. Sekundarnim ptoblemem byvaji pak kvasi kove infekce ktere jdou s bakteriemi ruku v ruce.
Proto si stele myslim ze problem neni ve vlhkosti a to i ve vasem pripade. Nahly uhyn samce to cele podtrhuje. Pokud muzete informujte novou majitelku one samicky at si necha udelat vysetreni.
Chovy exotu jsou stale vice promoreny ruznymi nemocemi. Je nejvyzsi cas zacit s tim neco delat.
Pritom lecba nemusi byt zase tak draha. Cele baleni Amoxigalu stoji nejakych 500 a napriklad stredni baleni Doxigalu nejakych 200. Kvasinky se daji zvladnout v cene 65 kotun na deset litru napajeci vody tedy litr na den.
Dulezite ale i nakladnejsi je nechat si zjistit jaka bakterie a na jake ATB je citliva. Jinak to nrma cenu.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Tak je to možné. Mláďata ale žadonila hodně... Bohužel je to už 3 roky, takže jak dopadla samička, to fakt nevím, ani nemám kontakt na pána, který pro ni přijel. Od té doby se neozval, tak snad byla ok. Docela mě to od chovu AG odradilo, přešla jsem na astrildy a ty mi dělají naštěstí jen radost.

17.4.2014 16:55
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý den,
Můžu mít dotaz k AG chovám 2 páry. Oboum jsem dal budky ve stejný čas jedné páře přisvětluji samec do budky lezl ale podestýlku co jsem dal tak vyhodil ale samičku tam nějaký den lákal ale nic do budky nevlezl tak hnízdo vyhodil. Mám mu vyměnit samičku nebo třeba nemůže to být tím světlem? Druhá pára světlo nemá a už zasedli na 4 vajíčka. Děkuji za rady

17.4.2014 19:35
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
jestli to je svetlem nebo ne je tezko rict. Ale co je dobre udelat je jednoduzsi poradit. Pohledejte si informace o hnizdnim chovani, sestavovani paru a hlavne pripravu na hnizdeni.
Zakladem uspechu jsou zdravi, dospeli ptaci v dobre kondici. U AG nebyva takovy problem v prijmuti partnera, ale v pripade potizi je dobre i na tohle pamatovat. Rekl bych ze Vase samicka neni pripravena na hnizdeni.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Přidejte reakci

Přidat smajlík