Dobrý den, prosím o identifikaci pohlaví Rosely pestré. Kupoval jsem jí jako samce (2013) a pořád nemám jistotu. Chci jí koupit partnera do páru. Předem děkuji za pomoc s určením.
Přikládám foto. Sice je to červená mutace, ale na břiše to lze trochu vidět. Taktéž rok staré. Nahoře je samec dole samice. jedinou starost mi dělá, že samec má divně sklopený ocas. Nevím co s tím.
to bych taky řekl, je trochu podobný mému samcovi a tomu je též 1 rok. zdá se že je mladší.
řekl bych že to je samec možná je tak světlý, protože je to jiná variace a je světlý takhle je pohlavně dospělý podle šedého zobáku a tudíž je možná vybarvený, moje samice je taky nějáká jiná variace rosely pestré, viz foto
SkorpyLP
napsal(a):
řekl bych že to je samec možná je tak světlý, protože je to jiná variace a je světlý takhle je pohlavně dospělý podle šedého zobáku a tudíž je možná vybarvený, moje samice je taky nějáká jiná variace rosely pestré, viz foto
Nevím co myslíte pod pojmem VARIACE, ale myslím že mutace je to tak? Jinak vaše samice je úplně stejné mutace jako je Váš samce, jen je světlejší a matnější prostě protože je to samice. U pestrých tak to je prostě. Jinak spíše než barvy, bych se držel velikosti zobáku. Nikdy jsem si toho tedy nevšiml ale řekl bych že jak mláďata tak dospělí jedinci mají stejně barevný zobák. Myslím že zakladatel má samici a spíše bych sháněl samce... Venca
Uživatel s deaktivovaným účtem

oldjuhy
napsal(a):
foto 4
Dle zbarvení, "myšiny" kolem oka a velikosti a tvaru hlavy je to samice.
Uživatel s deaktivovaným účtem

SkorpyLP
napsal(a):
U Vašeho páru žádná mutace není, oba jsou přírodně zbarvení. Samec má vždy jasnější barvy.