Co pro zlepšení opeření? Eclectus r. aruensis

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2014 21:08
martinero

XXX.XXX.116.252

Zdravím všechny chovatele,

koupil jsem od pána Eklektuse aurského, ručně dokrmeného 8-mi měsíčního, nejen proto že jsem si je vždy přál, ale i proto že mi jej bylo líto, v jakých byl podmínkách. Bydlel v malém bytě přímo na rohu rušné křižovatky velkoměsta Bratislava. Jeho klec byla z hustého pletiva určená spíše pro pár andulek. Papoušek žil v neustálém ruchu, bez klidu na spánek (noční provoz, klec u okna s nočním osvětlením) ale také málo péče majitele, kterého štípal a z ručně dokrmeného mazlíka se stal spíše nevrlý divoch. co se stravy týká, úplně naopak. převážně zrní a to hlavně slunečnice. Papoušek měl otlaky na nohou díky betonovým bidlům a hlavně peří v hrozném stavu vlivem špatné klece a jejího hustého a tenkého mřížování.
Nyní je Eklektus už měsíc v mé péči, značně spokojen, neštípe, bez otlaků, hravý a ukecaný, polokrotký a se správnou stravou, kterou tvoří ovocné granule ZuPreem FruitBlend nějaké to ovoce každý den byť i třeba kolečko okurky. zrniny dostává v menší míře a tvoří asi 10% z denní krmné dávky.
Mám ale starost o jeho peří. Je na některých místech dolámané a extrémně roztřepené. připadá mi docela neupravené a jakoby slabé, náchylné ke zlomení. Nevím jestli to je vlivem mladého věku eklektuse a tím že ještě nepřepeřil, nebo nedostatkem něčeho. Je jasné že zničené jej má z předchozí klece. Ale nemělo by se mu to v novém prostředí s kvalitní klecí zlepšit? mám také obavu aby peří po přepeření nebylo ve stejném stavu. Proto se chci zeptat, JESTLI EXISTUJE NĚCO, ČÍM PODPOŘÍM KVALITU JEHO OPEŘENÍ. Papoušek se neškube, jen se často probírá, docela neohrabaně a rád se koupe. Zde přikládám jednu fotku. Těžko se to fotí, ale má i pár polámaných pírek za krkem, na ocase a roztřepené jsou i letky. Může to být tím že se škrábal a měl extrémně ostré drápky? KDOŽ Z VÁS DOŠEL AŽ SEM TAK DÍKY ZA POZORNOST A SNAD I ZA RADU. MĚJTE SE, Martin

10.5.2014 13:30
cone

XXX.XXX.160.35

Budete muset pár měsíců počkat až na jeho úplné přepeření, změna jeho životních podmínek a hlavně změna stravy by měly být dostačující pro zlepšení jeho "nového" opeření.

12.5.2014 12:56
martinero

XXX.XXX.116.252

Díky za radu,
Jeden pán mi také poradil koupit v lékárně biotin, podrtit a sypávat s ním stravu. Tak přemýšlím, jestli vytrvat a počkat ruku v ruce s kvalitní stravou a podmínkami do přepeření, nebo k tomu posilnit papouška vitamíny (B7-Biotin). Co myslíte?

12.5.2014 14:08
cone

XXX.XXX.160.35

Biotinem nebo třeba Promotorem L nic nemůžete pokazit.

12.5.2014 14:47
eli22

XXX.XXX.181.33

martinero napsal(a):
Díky za radu,
Jeden pán mi také poradil koupit v lékárně biotin, podrtit a sypávat s ním stravu. Tak přemýšlím, jestli vytrvat a počkat ruku v ruce s kvalitní stravou a podmínkami do přepeření, nebo k tomu posilnit papouška vitamíny (B7-Biotin). Co myslíte?

Biotin jsem radil já. Používala jsem ho u našeho mníška, když se škubal. Baštila jsem ho zároveň i já.Je to vitamín H. Ale když budete podávat vyváženou stravu, bude to snad za pár měsíců Ok. Biotinem nemůžete ale nic pokazit. Samozřejmě v malém množství.

12.5.2014 15:11
martinero

XXX.XXX.116.252

smajlík dobrá vyzkouším Biotin. Uvidíme jestli bude nějaká změna. Trochu jsem si o něm dočetl a teď to chce i přítelkyně na vlasy smajlík. Tak snad budou pozitivní výsledky u obou dvou :-D

12.5.2014 16:47
eli22

XXX.XXX.181.33

martinero napsal(a):
smajlík dobrá vyzkouším Biotin. Uvidíme jestli bude nějaká změna. Trochu jsem si o něm dočetl a teď to chce i přítelkyně na vlasy smajlík. Tak snad budou pozitivní výsledky u obou dvou :-D

Přesně! Mně ho taky jedla celá rodina .Na pleť, na vlasy, na nehty,....

Přidejte reakci

Přidat smajlík