Zdravím, mohu se zeptat, zda mi někdo poradí co mám dělat? Mám Alexandra velkého, který se narodil 4/2013, je to samec. Mám jej devátý měsíc, alei přesto, že je měl původní majitel ve voliéře s ostatními alexandry, chová se trochu divně. Bude schopen se naučit brát si žrádlo z ruky, když byl dokrmován velmi málo původním majitelem? Poradí mi prosím někdo, jak na to mám jít? Je ve voliéře o rozměru74 x 56 x 96cm. Co mu může chybět když oklovává i bidlo ze dřeva? Když měl ve voliéře i kruh z lana, na kterém zezačátku sedával, okusoval jej a tak jsem mu jej sundal. Udělal jsem dobře? Případně prosim i o radu, zda je možné devítiměsíčního Alexandra ještě naučit i mluvit a jaké by měl mít nejlépe žrádlo? Kupuji mu žrádlo pro papoušky Ara apod, ale vyžere jen třetinu a zbytek nechá být. Více žere spíš burské ořechy. A jaké by měl mít hračky? Děkuji za radu.
mirecek1961
napsal(a):
Zdravím, mohu se zeptat, zda mi někdo poradí co mám dělat? Mám Alexandra velkého, který se narodil 4/2013, je to samec. Mám jej devátý měsíc, alei přesto, že je měl původní majitel ve voliéře s ostatními alexandry, chová se trochu divně. Bude schopen se naučit brát si žrádlo z ruky, když byl dokrmován velmi málo původním majitelem? Poradí mi prosím někdo, jak na to mám jít? Je ve voliéře o rozměru74 x 56 x 96cm. Co mu může chybět když oklovává i bidlo ze dřeva? Když měl ve voliéře i kruh z lana, na kterém zezačátku sedával, okusoval jej a tak jsem mu jej sundal. Udělal jsem dobře? Případně prosim i o radu, zda je možné devítiměsíčního Alexandra ještě naučit i mluvit a jaké by měl mít nejlépe žrádlo? Kupuji mu žrádlo pro papoušky Ara apod, ale vyžere jen třetinu a zbytek nechá být. Více žere spíš burské ořechy. A jaké by měl mít hračky? Děkuji za radu.
Je ve voliéře o rozměru74 x 56 x 96cm.
to není voliéra , ale MALÁ NEVHODNÁ KLEC, pokud nebude pouštěn k volnému proletu, tak to hraničí s týráním
Co mu může chybět když oklovává i bidlo ze dřeva?
potřebuje se něčím zabavit, to tam má v pidi kleci jen sedět a čučet jak tydýt ?
jaké by měl mít nejlépe žrádlo
starat si se měl UŽ DÁVNO před jeho pořízením
Jako základ krmení je vhodná směs pro velké papoušky, dále dostatek zeleného (např. smetánka lékařská, ptačinec žabinec a ovoce všeho druhu). Pták by také měl mít k dispozici okus, nejlépe vrbové nebo bezové větvičky. Musí mít taky grit nebo písek na trávení.
Voliéroví ptáci by měli mít k dispozici prostor na prolet o minimální délce čtyři nebo pět metrů, doma chovaní ochočení papoušci by měli mít možnost se denně prolétnout po bytě.
a preco ste mu ten kruh dal dolu? papagaj je zvedavy, vsetko skuma zobakom. pokial mate pevny kruh tak vydrzi. mam alexandra velkeho, kruh ma 5 rokov. je to na nom poznat, ked vytrcaju spagatiky tak ich odstrihnem. ale inak sa mu tam velmi paci, hojda sa nanom. zoberie si nan zradlo, po kupani sa on obtiera a hupe. kruh mu tam kludne dajte spat.
na hranie je najlepsie, ked konare (take akurat hrube- aby sa mu dobre hryzli ale aby ich skoro neznicil ), prevrtate a zavesite na snuru. bacha na snuru aby sa na nej neobesil, aby bola taka celistva, ako snurka do topanok. toho mojho to bavi, ten sa tesi uz ked pilkou kratim konare. ale najhorsie je ked to do max 1,5 hodiny rozhryzie. a mame drevka do grilu.