Zdravím,
možná někde dělám chybu - mám 2 čínské alexandry,samice chodila do budky,pak páření, do budky chodí jen ve dne, v noci spí
na bidýlku.
Dneska ráno jsem našla rozbité vejce pod bidýlkem - je to její první, malinko krev, ale má větší břicho, čekám, že ještě něco snese, ale asi nechápe,
od čeho má budku. Možná kdybych tam dala slepičí vejce, aby ji to napadlo,
nebo se jim do toho nemám plést ? Předem děkuji za rady.
dobrý den,
udělal jste mi radost, že jste poradil. Už jsem je podestlala vysokou vrstvou,
uvidíme , co bude dál. Ještě nikdy jsem nezažila u svých ptáků mladé, ale moc bych to chtěla vidět a Adéla - samice - to je její první vejce - tak jsme se sešly dvě, co si neví rady. Myslím ale, že ještě bude snášet, protože samec ji krmí a má velké břicho. Ještě jednou díky a zdravím. Napíšu výsledek, ať už
to dopadne jakkoli.
Dobrý den, no to mě těší, viděl jsem i ostatní vaše příspěvky, gratuluji. Já mám ted 2 vajíčka u alexů malých, a taky mi nesedí, ale zase do budky lezou. Vetšina větších papoušků nasedá na 3. vajíčko (klidně až snese poslední teprve poté nasedne pevně.) No.. takže se nebojte, že tam nesedí, ona časem začne. Oni moc dobře ví, co dělají..
Dobry den,
pokud je to mlada nezkusena samicka, nijak bych ji ve voliere nerusil a ne hal vse na prirode. Ono pokud se chovatel snazi moc do hnizdeni zasahovat vetsinou to nedopadne do re a je to spis k horsimu. Chapu vasi snahu a touhu po odchovu, ale verte mi ze klid je to nejdulezitejsi co ted potrebuji.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
ladunka
napsal(a):
Zdravím,
možná někde dělám chybu - mám 2 čínské alexandry,samice chodila do budky,pak páření, do budky chodí jen ve dne, v noci spí
na bidýlku.
Dneska ráno jsem našla rozbité vejce pod bidýlkem - je to její první, malinko krev, ale má větší břicho, čekám, že ještě něco snese, ale asi nechápe,
od čeho má budku. Možná kdybych tam dala slepičí vejce, aby ji to napadlo,
nebo se jim do toho nemám plést ? Předem děkuji za rady.
Dobrý den, kolik bylo asi té krve ? Našel jsem na zemi jedno vejce a celkem dost krve, je to normální ? Je to dvouletá samice penanta a snesla poprvé. Teplota ve voliéře cca.7 stupňu Díky.