Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2014 10:55
ščugla

XXX.XXX.149.105

Dobrý den všem,
mám problém u rosel slámožlutých. Tímto prosím zkušenější o radu. Popíšu tedy celý můj případ. Rosely jsou 4roky staré. U mě zahnízdili prvně koupil jsem je již jako pár a prý mladé už měli. Samec je dost velký agresor. Hnízdění probíhalo dobře, samec krmil samici, ta poctivě seděla. Ovšem do doby léhnutí mladých. Večer jsem kontroloval budku a vejse už se klubaly. Ráno samice venku z budky což bylo podezřelé. Po kontrole budky jsem myslel, že mě trefí. Tři mladé zahrabané v podestýlce i s třemi vejci. Ovšem žili. Vyhrábl jsem je, ale samice za nimi nešla. Po práci a návratu domů jsem zjistil, že samice by za nimi i šla, ale samec jí to nedovolí vždy zaútočí a samici odžene a zůstane sedět na budce. Už mě fakt dožral, tak jsem ho dal do jiné voliéry. Samice hned sedla na mladé a po dvou dnech krásně prospívají. Moje otázka zní jak samce vrátit nazpět? Nerad bych tři mladé nechal jen na ní. Jak řešíte tyhle problémy? Díky za rady a přikládám foto agresora

Chovu zdar smajlík

ščugla

13.6.2014 15:15
mak17

XXX.XXX.218.18

Samice si v pohodě poradí, nebojte se, hlavně do té doby, kdy budou mláďata jinde, nebo je prodáte nechte samce jinde.

13.6.2014 16:21
ščugla

XXX.XXX.149.105

mak17 napsal(a):
Samice si v pohodě poradí, nebojte se, hlavně do té doby, kdy budou mláďata jinde, nebo je prodáte nechte samce jinde.

Děkuji za radu a jaké máte zkušenosti s tím, že by se tam samec vrátil po nějakém čase?smajlík

13.6.2014 17:08
milanplšek

XXX.XXX.18.68

ščugla napsal(a):
Děkuji za radu a jaké máte zkušenosti s tím, že by se tam samec vrátil po nějakém čase?smajlík

Samec je v toku lozil za samickou do budky a tim to vsechno vzniklo, Ty zahrabany mlady a vajicka. Musite ho nechat zvlast samice je dokrmi. Asi bych ho tam dal az mladata odstavite jinak by je mohl napadat. Chovu zdar. Plšek

23.7.2014 08:25
ščugla

XXX.XXX.149.105

Dobré ráno všem jen chci informovat ty co radili a poradili, že slámky už jsou na bidle a samice to zvládla sama. Ještě jednou díky smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík