Dobrý den všem,
mám problém u rosel slámožlutých. Tímto prosím zkušenější o radu. Popíšu tedy celý můj případ. Rosely jsou 4roky staré. U mě zahnízdili prvně koupil jsem je již jako pár a prý mladé už měli. Samec je dost velký agresor. Hnízdění probíhalo dobře, samec krmil samici, ta poctivě seděla. Ovšem do doby léhnutí mladých. Večer jsem kontroloval budku a vejse už se klubaly. Ráno samice venku z budky což bylo podezřelé. Po kontrole budky jsem myslel, že mě trefí. Tři mladé zahrabané v podestýlce i s třemi vejci. Ovšem žili. Vyhrábl jsem je, ale samice za nimi nešla. Po práci a návratu domů jsem zjistil, že samice by za nimi i šla, ale samec jí to nedovolí vždy zaútočí a samici odžene a zůstane sedět na budce. Už mě fakt dožral, tak jsem ho dal do jiné voliéry. Samice hned sedla na mladé a po dvou dnech krásně prospívají. Moje otázka zní jak samce vrátit nazpět? Nerad bych tři mladé nechal jen na ní. Jak řešíte tyhle problémy? Díky za rady a přikládám foto agresora
Chovu zdar
ščugla
ščugla
napsal(a):
Děkuji za radu a jaké máte zkušenosti s tím, že by se tam samec vrátil po nějakém čase?
Samec je v toku lozil za samickou do budky a tim to vsechno vzniklo, Ty zahrabany mlady a vajicka. Musite ho nechat zvlast samice je dokrmi. Asi bych ho tam dal az mladata odstavite jinak by je mohl napadat. Chovu zdar. Plšek
Dobré ráno všem jen chci informovat ty co radili a poradili, že slámky už jsou na bidle a samice to zvládla sama. Ještě jednou díky