Chování mezi korelami - samec vs. samice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2014 15:30
111muf

XXX.XXX.8.42

Dobrý den. Mám 2letého samce korely. Je přítulný, umí trochu mluvit a neustále si vyžaduje naši pozornost. Původně jsme ho měli ve voliéře ještě s jedním samcem na kterého útočil. Od začátku jsme mysleli, že máme pár. Nedávno jsme druhého samce dali do dobrých rukou paní chovatelce a Bertík zůstal sám (oba samci na sebe útočili). Rozhodli jsme se, že k Bertíkovi dáme samici. Tu jsme opravdu sehnali, je mladá, cca 3-4 měsíce a dokonce ho už začíná svádět jako správná samice :o) Jenže nás Bertík na ni útočí, seká po ní zobákem, utíká před ní, nespí vedle sebe. Ona dělá vše co dělá on, jí když jí Bertík, čechrá si peří, je moc milá a tak za ním láskyplně stále cupitá. On však stále nic :o( Jsou spolu 3 týdny a za celou tu dobu jí jen 3x velmi krátce prohrábl chocholku. Bude z toho pár? Přemýšlím, že kluka dáme zvlášť a bude prostě mazlík a už ho asi nepředěláme a holce pořídíme nového samečka. Poradí někdo? Nemůžu nikde nic najít o nějakých pravidlech chování mezi korelami. Naše bývalé korelky se milovali a tak je toto chování pro nás nepříjemné překvapení.

7.7.2014 21:21
vlastikol

XXX.XXX.208.46

Podle toho jak popisujete mi to spíše připadá jako,kdyby ta samička žadonila o občasné dokrmování.Jelikož na starého samce je hodně mladá. Hlavně jim nedávejte budku.Taky by se Vám mohlo stát,že jí ten samec uhoní.Jakmile začne jít do toku.

8.7.2014 12:51
111muf

XXX.XXX.8.42

Děkuji i to mě napadlo. Včera když jedl, zrovna u něj krákala a ťukala mu do zobáku a jako by žebrala. Mě jde teď hlavně o to, že si jí nevšímá, neprohrabují si peříčka nespí vedle sebe a seká po ní zobákem. Je to 100% samice. Možná až samička dospěje, stane se teprve pro něj zajímavou? Budku jim dám ale až tak příští rok na jaře.

12.7.2014 15:54
111muf

XXX.XXX.8.42

Je pravda, že tenhle akt se spustí většinou, když samec začne jíst. Nicméně on ji neustále odhání. Dnes u pampelišek, ji dokonce kousal do nohy a do křídla, když si chtěla taky dát do zobáčku. Ona se ale nedá. Jen doufám, že se ta jeho netečnost k ní časem odbourá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík