cenitram117
napsal(a):
Dobrý den, nevíte po jaké době hnízdí korely, když je dáte do voliéry?
Předem děkuji za slušné odpovědi.
Doba je individuální, mě třeba letos ještě jeden pár ani nesedl a to od nich každý rok odchovávám. Změna prostředí je někdy negativní faktor. Buď trpělivý a úspěch se dostaví. Jinak z pravidla po prvním páření sednou do třech týdnů. Mám doma třeba slámožluté, které u předchozího majitele hnízdili a mě sedli až po dvou letech a mají 3 mladé. Takže trpělivost a ať se daří.
Pokud se budou hned pářit tak samice tak do 14 dnů snáší 1. vajíčko. Než si ale zvyknou na voliéru atd. tak to může být klidně i měsíc, nebo 2 než bude 1. vajíčko. Nechci tě zklamat, ale klidně to může být až příští rok. Když je dáš brzo na jaře (konec března - duben) do voliéry, dáš jim na výběr z 2 i více budek, budeš jim dávat ovoce, zeleninu + míchanici. Tak ti na 99% nasednou.
mak17
napsal(a):
Pokud se budou hned pářit tak samice tak do 14 dnů snáší 1. vajíčko. Než si ale zvyknou na voliéru atd. tak to může být klidně i měsíc, nebo 2 než bude 1. vajíčko. Nechci tě zklamat, ale klidně to může být až příští rok. Když je dáš brzo na jaře (konec března - duben) do voliéry, dáš jim na výběr z 2 i více budek, budeš jim dávat ovoce, zeleninu + míchanici. Tak ti na 99% nasednou.
já už je tam budu mít asi tak 3 měsíce