Lutino andulka,samec nebo samička?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2014 15:00
mika

XXX.XXX.206.48

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak se pozná pohlaví u lutino andulky s černýma očima?Mám jednu doma , ale ozobí má modré a kosti mezi nožkama celkem daleko od sebe.Má zájem o samičky i samečky.Je to roční kus.O budku žadný zajem nejeví.Děkuji předem za odpovědi smajlík

22.7.2014 15:47
ščugla

XXX.XXX.149.105

odpověděla jste si sama smajlík

22.7.2014 17:04
atobajus

XXX.XXX.192.99

mika napsal(a):
Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak se pozná pohlaví u lutino andulky s černýma očima?Mám jednu doma , ale ozobí má modré a kosti mezi nožkama celkem daleko od sebe.Má zájem o samičky i samečky.Je to roční kus.O budku žadný zajem nejeví.Děkuji předem za odpovědi smajlík

Andulka s černýma očima není lutino. Pokud má modré ozobí tak je to samec a s největší pravděpodobností 2F perla.

22.7.2014 19:52
mika

XXX.XXX.206.48

Tak tedy děkuji,a je jedno jak barevná přítelkyně k němu bude??

22.7.2014 23:07
marketag

XXX.XXX.21.208

Ano

23.7.2014 10:11
vulkanickaperla

XXX.XXX.98.18

Dobrý den,
prosím o pomoc při určení pohlaví lutino andulky. Je od páru, kde samička je albín a samec přírodní. Díky.

23.7.2014 10:14
vulkanickaperla

XXX.XXX.98.18

omlouvám se fotka se nevložila ...

23.7.2014 19:33
lupus4

XXX.XXX.81.7

mika napsal(a):
Tak tedy děkuji,a je jedno jak barevná přítelkyně k němu bude??

záleží jen na tom , jaké barvy chcete odchovat,(pak je dobré znát alespoň barvy rodičů 0,1) ale je-li vám to fuk, tak je to jedno smajlík

31.7.2014 15:15
martihan

XXX.XXX.207.33

Dobrý den,
omlouvám se, že tento dotaz vkládám sem, ale na nové vlákno mi nikdo neodpověděl. Prosím zkušenější chovatele o radu:

vím, že když je samička andulky připravená k páření, zhnědne jí ozobí. Nikde se však nemohu dočíst, zda jí ozobí nejdříve zhnědne a to je signálek, abych dala budku nebo musím dát budku a pak čekat až zhnědne smajlík. Poradí mi s tímto prosím někdo?smajlík

Moc děkuji...

31.7.2014 15:58
ščugla

XXX.XXX.149.105

martihan napsal(a):
Dobrý den,
omlouvám se, že tento dotaz vkládám sem, ale na nové vlákno mi nikdo neodpověděl. Prosím zkušenější chovatele o radu:

vím, že když je samička andulky připravená k páření, zhnědne jí ozobí. Nikde se však nemohu dočíst, zda jí ozobí nejdříve zhnědne a to je signálek, abych dala budku nebo musím dát budku a pak čekat až zhnědne smajlík. Poradí mi s tímto prosím někdo?smajlík

Moc děkuji...

smajlík no já bych se určitě neřídil ani tak ozobím jak věkem andulky. Ozobí andulce zhnědne cca po čtyřech až pěti měsících. Měla by být stará alespoň jeden rok, aby byla vhodná do chovu. Pak bych dal budku a čekal co se bude dít. Pokud máte jen jeden pár stejně se nemusí úspěch dostavit, protože andulka je hejnový pták a tudíž jeden pár nemusí být dost stimulovaný k hnízdění. smajlík

31.7.2014 17:06
martihan

XXX.XXX.207.33

Děkuji děkuji. Ano, zatím mám jen jeden pár "mazlíků", ale už buduju voliérku a chci 3 páry. Myslela jsem si ale, že pokud má jít o trošku cílený chov, tak do první snůšky musí být ten zvolený pár zvlášť. Po první snůšce můžou být všichni dohromady...

1.8.2014 08:57
ščugla

XXX.XXX.149.105

martihan napsal(a):
Děkuji děkuji. Ano, zatím mám jen jeden pár "mazlíků", ale už buduju voliérku a chci 3 páry. Myslela jsem si ale, že pokud má jít o trošku cílený chov, tak do první snůšky musí být ten zvolený pár zvlášť. Po první snůšce můžou být všichni dohromady...

Jo pokud chcete cílený chov ať už na mutace nebo stavbu těla, pak musíte mít každý pár oddělený. Každopádně nestačí jen na první snůšku. Andulky jsou přelétavé a skáčou po sobě jak se jim zamane. Nestačí, že se spárují, ale vždy rychlejší samec páří. Pokud je dáte dohromady, tak do dalšího chovu bych vždy dokoupil jedince od jiných chovatelů, protože nebude jistota, že nejsou všechna mláďata příbuzná. smajlík

1.8.2014 10:26
martihan

XXX.XXX.207.33

Aha, tak to je pro mě novinka děkuji. Já někde četla, že když andulka najde druha do páru tak jsou spolu po celý život a že v zajetí stačí první společné páření a pak už si jsou věrní - pokud jsou v chovu všechno páry, bez lichého samce apod. smajlík

1.8.2014 10:30
ščugla

XXX.XXX.149.105

martihan napsal(a):
Aha, tak to je pro mě novinka děkuji. Já někde četla, že když andulka najde druha do páru tak jsou spolu po celý život a že v zajetí stačí první společné páření a pak už si jsou věrní - pokud jsou v chovu všechno páry, bez lichého samce apod. smajlík

Tak to nevím kde jste četla a pokud to bylo na netu, tak se ničemu nedivím. Lidé dokáží psát hrozné blbiny. Já mám například v jedné voliéře 3 páry a v dalších dvou po dvou párech a mladé skládám vždy z jiných voliér jinak se nemůžu na nic spolehnout.

1.8.2014 11:10
martihan

XXX.XXX.207.33

Chápu. A tak pokud budete mít trpělivost, ještě jeden doplňující dotaz. Když budu tedy mít ve voliéře 3 páry a nechám volbu na nich smajlík, platí že samec, který se se samicí spářil ji pak krmí v hnízdě??? Myslím tím, abych poznala, kdo je u aktuální snůšky otcem. Nebo je možné, že jeden oplodní a jiný krmí v hnízdě?

1.8.2014 11:21
ščugla

XXX.XXX.149.105

martihan napsal(a):
Chápu. A tak pokud budete mít trpělivost, ještě jeden doplňující dotaz. Když budu tedy mít ve voliéře 3 páry a nechám volbu na nich smajlík, platí že samec, který se se samicí spářil ji pak krmí v hnízdě??? Myslím tím, abych poznala, kdo je u aktuální snůšky otcem. Nebo je možné, že jeden oplodní a jiný krmí v hnízdě?

No nezlobte se na mě, ale to jsou opravdu otázky. Čili pokud dám do voliéry 3.3 andulek, tak za chvíli uvidím jak se spárovali (budou si jednotlivé páry probírat peří atd.). Pokud dám budky, tak andule začnou budky prolézat, pářit se, krmit se. Samozřejmě samci si budou krmit své samice. Ovšem nemám nikde zaručené, že se samice pářila jen se svým samcem. Jsou to prostě záletnice. smajlík

1.8.2014 11:28
lupus4

XXX.XXX.49.8

martihan napsal(a):

Tak páry spolu drží, jen prostě, když to na samici "přijde" - tak pokud její samec ji důkladně nehlídá, tak jak psal kolega - rychlejší ji také může odpářit. V jednom hnízdě pak můžou být potomci klidně všech samců ve voliéře. Loni se mě také od modrého páru objevilo 1 SZ mládě, tudíž se 0,1 musela spustit se SZ fešákem.smajlík

4.8.2014 23:31
marketag

XXX.XXX.21.208

Někteří samci jsou prostě aktivnější a páří více samic, jiní jsou věrní té své. Musíte to sledovat, mě samec posedává i před vedlejší budkou, je jasné, že má mladé v obou, ale hlavní péči o mladé má původní sameček z páru. Další tři páry jsou si věrné. Něco poznáte podle genetiky, dvě recesivní andulky nemohou skrývat dominantní vlastnost, ale u dominantně dědičných vlastností nemáte moc šanci poznat, kdo je otcem. Zjednodušeně řečeno - pokud mají dvě modré andulky zelenou, samička si odskočila. Dvě zelené klidně mohou mít polovinu snůšky modrou a bude to po zeleném samci. Jinak jsou si věrné a pečují o sebe celý život, ale to páření to nějak nezahrnuje...

Přidejte reakci

Přidat smajlík