Andulka - barevná mutace a pohlaví?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2014 21:21
martihan

XXX.XXX.207.33

Krásný den,
prosila bych o radu zkušené chovatele. Mám 2 nové andulinky (předky neznám, jsou zverimexové) a chtěla bych poprosit o barevnou mutaci a pohlaví - u těchto mutací nemám s ozobím mláďat zkušenost. Podle mě:

Modrá žlutolící australská samička - tu australskou soudím podle toho, že má po celém břichu jakoby na konci peříček nádech žluté???? Ozobí bledě modré s bílými kroužky kolem nosních dírek.

Australská straka samec - asi zelený , ale po celém těle (v zelených partiích) má modrý odstín znova jakoby na koncích peříček. Ozobí jednobarevné, výrazná růžová.

Moc děkuji všem!!!

8.8.2014 12:42
supik99

XXX.XXX.64.140

Dobrý den pohlaví si také myslím na samce a samičku, s mutací vám neporadím, byl by to je odhad.

8.8.2014 23:51
martihan

XXX.XXX.207.33

Zdravím a děkuji za odpověď. Snad ještě někdo odpoví s těmi mutacemi smajlík

10.8.2014 23:37
marketag

XXX.XXX.21.208

Vlevo je samec, dominantní straka modrá žlutolící s přelivem - II. typu, což znamená, že se postupně žlutá rozlévá přes modrou a tím se andulka přebarvuje částečně do zelena. Vpravo je samice modrá žlutolící I. typu - modrá se nemění - s rovnou, tedy normální kresbou, pokud mohu posoudit z tohoto pohledu.

10.8.2014 23:41
marketag

XXX.XXX.21.208

Australskou neboli dominantní straku poznáte podle skvrnky v týlu, která je bez vlnkování, bílých konců křídel a tmavě zbarvené hrudi. Rovná andulka je vlnkovaná kromě čela od hlavy přes záda až ke koncům křídel.

14.8.2014 21:14
zdenos

XXX.XXX.107.247

Úplně s vámi souhlasím,akorát si nejsem stoprocentně jistý s tím samcem-vlevo. takové andulky jsem také odchovávál a z podobné se mi nakonci vyloupla samice, takže za mě by to mohly být i dvě samice-na 70%. smajlík

14.8.2014 22:18
martihan

XXX.XXX.207.33

Jéééé, tak to jste mě moc nepotěšil - to bych měla 3 samice na 1 samce smajlík. Tak tedy prosím ještě nápovědu - jak vypadá u australské straky ozobí samce a jak u samice??? U dospělého jedince myslím - ať to správně rozliším, až se vybarví...

14.8.2014 22:35
marketag

XXX.XXX.21.208

Záleží na věku, takhle fialové ozobí mají samice jen krátce po vylétnutí, tak týden dva a to spíš u duhovek, kdežto u samců takové zůstává až do tří měsíců. Australské straky jdou obvykle rozlišit ještě v budkách. Ozobí strak je v dospělosti vybarveno stejně jako u divokého zbarvení - samci mají ozobí sytě modré a samice bílé až hnědé, podle hormonálního naladění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík