Zdravím!
Pátým dnem mám doma Pyruru zelenolící. Bez problémů bere v kleci z ruky piškot, nastoupí za ním na prst. Pokud ale zkusím dát prst samostatně aby pouze nastoupila, docela bolestivě se do něj zakousne. Jak jí mám dát najevo, že tohle není to co po ní chci? Nebo je na samotný prst příliš brzy? Děkuji za odpověď.
Poradím len trpezlivosť.Mal som v byte samicu a samca alexandra velkého.Samec v pohode tem ma necvakol ani raz.Samica bola kludná ale keď som ich zobudil keď už spali a dával som do voliery ruku cvakala.Skúste dávať na prst mimo klietky keď volne lieta.Vtedy nieje taká istá ako v klietke čo považuje za svoje teritorium.
Dobrý deň.
Podobný problém som mal aj ja. Mal som pyruru zelenolícu (3 mesiace, samec) doma asi 5 dní. Keď som jej dal maškrtu v klietke z ruky tak ju vzala v pohode. No keď som dal iba prst tak hrýzla (a bola to fakt bolesť :) ). Dal som na radu jednej chovateľky a začal som ju púšťať na prelet po izbe bez toho, aby bola naučená vysadnúť na prst.
Od tej doby prešli cca 2 týždne. Pyruru pustím na prelet vždy keď je to možné. Do klietky sa vráti buď sama alebo mi nasadne na paličku a tak ju dám do klietky. Z ruky si vezme dobrotu (piškótu, slnečnicu a pod.) - vtedy sa nechá aj pohladkať po brušku alebo po hlave. No keď nemám žiadnu dobrotu tak pred prstom uteká... Počas toho ako poletuje občas priletí aj ku mne (momentálne mi okusuje notebook :) ) Dal som na rady skúsených chovateľov a som trpezlivý. Inak sa to asi ani nedá... V poslednej dobe začal Rudy (moja pyrura) viac skúmať okolie - priletí častejšie ku mne, už mi sadol aj na hlavu alebo rameno, no vždy po chvíli uletí. Nechávam tomu čas, verím že sa umúdri a budeme tvoriť nerozlučnú dvojku :D
Takže ak Vám môžem poradiť, netlačte na pílu a buďte trpezlivý.
Držím palce a nech sa pyrurke darí ;)
Daniel
lluccikk
napsal(a):
Zdravím!
Pátým dnem mám doma Pyruru zelenolící. Bez problémů bere v kleci z ruky piškot, nastoupí za ním na prst. Pokud ale zkusím dát prst samostatně aby pouze nastoupila, docela bolestivě se do něj zakousne. Jak jí mám dát najevo, že tohle není to co po ní chci? Nebo je na samotný prst příliš brzy? Děkuji za odpověď.
Zdravím,
pokud je to mládě a bylo dokrmováno s více pyrurkama tak většinou koušou všechny. Ale jakmile se oddělí,tak se většinou ukidní a kousat přestane. Takže vydržte a vše bude ok.