Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2014 20:27
borůvka11

XXX.XXX.168.15

Lidičky nevíte někdo či je to samec či samicesmajlík lépe se mi ho vyfotit nepodařilo.

20.8.2014 20:52
borůvka11

XXX.XXX.168.15

borůvka11 napsal(a):
Lidičky nevíte někdo či je to samec či samicesmajlík lépe se mi ho vyfotit nepodařilo.

ještě jedna fotečka

20.8.2014 21:53
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

borůvka11 napsal(a):
ještě jedna fotečka

No podle toho že na fotu nevidím červenou barvu na kostrči tak bych řekl že pěkná samička... Venca

20.8.2014 22:00
borůvka11

XXX.XXX.168.15

no má tam jen červenou skvrnku,ale fakt malinkou.

20.8.2014 22:18
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

borůvka11 napsal(a):
no má tam jen červenou skvrnku,ale fakt malinkou.

Já si myslím že samice... Třeba se mohu plést ale můj názor je jasná samice...

20.8.2014 22:49
borůvka11

XXX.XXX.168.15

děkuji za názor

21.8.2014 18:00
petrb

XXX.XXX.18.66

Venca Škvor napsal(a):
No podle toho že na fotu nevidím červenou barvu na kostrči tak bych řekl že pěkná samička... Venca

Vzhledem k tomu že se jedná o mutaci rubino,tak tam červenou barvu vůbec nemusí mít.Podle sytě žlutého zbarvení bych to spíš typnul na samce.Samičky rubino mají žlutou barvu podstatně světlejší.

21.8.2014 18:25
borůvka11

XXX.XXX.168.17

Hm tak teď nevim,chtěla jsem k němu do páru druhého a nevim jestli mám schánět samce či samičkusmajlík

21.8.2014 18:58
tomasmeloinek

XXX.XXX.30.13

Taky bych řekl že je to samice.smajlík

21.8.2014 20:08
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

petrb napsal(a):
Vzhledem k tomu že se jedná o mutaci rubino,tak tam červenou barvu vůbec nemusí mít.Podle sytě žlutého zbarvení bych to spíš typnul na samce.Samičky rubino mají žlutou barvu podstatně světlejší.

Jako rubinovou mutaci bych to už vůbec netypnul... Podle zašedlých konců křídel a ocasních per a hlavně podle černého oka to rubino určitě nebude a stále si myslím že je to samička... Mutaci si netroufnu ale určitě bych k tomuto jedinci do páru sháněl samce... Osobně bych na ni dal oranž rubinového samce nebo skořicového v oranžové řadě a za rok bych se nechal překvapit barvou odchovů... Venca...

21.8.2014 20:56
petrb

XXX.XXX.18.66

Venca Škvor napsal(a):
Jako rubinovou mutaci bych to už vůbec netypnul... Podle zašedlých konců křídel a ocasních per a hlavně podle černého oka to rubino určitě nebude a stále si myslím že je to samička... Mutaci si netroufnu ale určitě bych k tomuto jedinci do páru sháněl samce... Osobně bych na ni dal oranž rubinového samce nebo skořicového v oranžové řadě a za rok bych se nechal překvapit barvou odchovů... Venca...

Nechci se s vámi dohadovat,ale je podivné napsat že si mutaci netroufáte určit a hned na druhou stranu doporučujete jakou mutaci na daného ptáka dát.Jinak k té mutaci.Ano,na první fotce se jeví peří jakoby zašedlé což je způsobeno špatnou kvalitou fotky a ani červené oko focené ve stínu bez blesku a při téhle kvalitě fotky nebude červené./focení je můj druhý velký koníček tak vím o čem píši/.Na druhé fotce i když také není kvalitní je vidět jedno křídlo zašedlé a druhé čistě bílé.Myslíte že tak nějaký zpěvák ve skutečnosti vypadá?Pro zadavatele bych doporučil spíše osobní návštěvu zkušeného chovatele zpěváků protože určit pohlaví z takovéto fotky se určitě nedá na 100%.I tak se spíš přikláním k samci.

21.8.2014 21:50
jardda

XXX.XXX.90.147

Dobrý večer,
Abych do toho vnesl trochu zmatek. Je to samce a to v mutaci skořicový opalín. Ještě doplním, že je dobré uvádět i jaké mutace jsou rodiče. Na samici má hodně velký podíl červené barvy na zádech, taky jsem si všiml, že má pěkný líčka (červený) osobně bych počkal až přepeří. JP

21.8.2014 22:07
petrb

XXX.XXX.18.66

jardda napsal(a):
Dobrý večer,
Abych do toho vnesl trochu zmatek. Je to samce a to v mutaci skořicový opalín. Ještě doplním, že je dobré uvádět i jaké mutace jsou rodiče. Na samici má hodně velký podíl červené barvy na zádech, taky jsem si všiml, že má pěkný líčka (červený) osobně bych počkal až přepeří. JP

Na skořici nebo pallid jsem v první moment také pomýšlel,ale postrádám tam jakýkoliv náznak zeleného peří na hlavě a v ramenech křídel.Na vaší fotce je to zelené zbarvení na hlavě pěkně viditelné.

21.8.2014 23:16
machin

XXX.XXX.85.127

Dobrý večer!Pro srovnání přidám 1,0 skoř.opalína a když je ještě palid?

22.8.2014 06:50
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

petrb napsal(a):
Nechci se s vámi dohadovat,ale je podivné napsat že si mutaci netroufáte určit a hned na druhou stranu doporučujete jakou mutaci na daného ptáka dát.Jinak k té mutaci.Ano,na první fotce se jeví peří jakoby zašedlé což je způsobeno špatnou kvalitou fotky a ani červené oko focené ve stínu bez blesku a při téhle kvalitě fotky nebude červené./focení je můj druhý velký koníček tak vím o čem píši/.Na druhé fotce i když také není kvalitní je vidět jedno křídlo zašedlé a druhé čistě bílé.Myslíte že tak nějaký zpěvák ve skutečnosti vypadá?Pro zadavatele bych doporučil spíše osobní návštěvu zkušeného chovatele zpěváků protože určit pohlaví z takovéto fotky se určitě nedá na 100%.I tak se spíš přikláním k samci.

Na tom neni bic podivneho... vzhledem k ppodílu červené barvy, proč k ňí nedát takové protějšky?

22.8.2014 07:50
borůvka11

XXX.XXX.185.150

Moc vám všem děkuji za vaše názory, lépe se mi ho vyfotit nepodařilo. Když vlezu do voliéry tak začně lítat jako blázensmajlíkmožná ho vezmu na burzu v Č.B. třeba tam bude někdo kdo jim rozumí, vim že přes foto je to na prd.

22.8.2014 07:54
borůvka11

XXX.XXX.185.150

Nebo fakt počkám až přepeří, do té doby mu budou muset stačit jako parťáci andulky a neofény.smajlík

22.8.2014 12:54
petrb

XXX.XXX.18.66

borůvka11 napsal(a):
Moc vám všem děkuji za vaše názory, lépe se mi ho vyfotit nepodařilo. Když vlezu do voliéry tak začně lítat jako blázensmajlíkmožná ho vezmu na burzu v Č.B. třeba tam bude někdo kdo jim rozumí, vim že přes foto je to na prd.

Na burzu do ČB jezdí několik dobrých a zkušených chovatelů.Určitě tam najdete někoho kdo vám poradí.

22.8.2014 12:58
petrb

XXX.XXX.18.66

Pro doplnění-dobrých a zkušených chovatelů papoušků zpěvavých.Ať se daří.

22.8.2014 17:56
borůvka11

XXX.XXX.168.17

děkujismajlík

24.8.2014 07:22
ros

XXX.XXX.24.13

borůvka11 napsal(a):
Nebo fakt počkám až přepeří, do té doby mu budou muset stačit jako parťáci andulky a neofény.smajlík

Nemusíte na nic čekat ani ho nikde brát. Je to samec jak poleno.smajlík

24.8.2014 13:33
borůvka11

XXX.XXX.168.17

Jeden nejmenovaný chovatel papoušků zpěvavých mi také řekl,že je to samec, tak jsem mu včera přivezla samicismajlík

25.8.2014 09:35
lukburda

XXX.XXX.161.51

Já si mislím že to je samice protože máme uplně stejnou a měla 3 vejce. smajlík

28.8.2014 19:37
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

borůvka11 napsal(a):
Jeden nejmenovaný chovatel papoušků zpěvavých mi také řekl,že je to samec, tak jsem mu včera přivezla samicismajlík

Udělala jste dobře... Přeji aby si spolu sedli a pochlubte se za rok odchovy...smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík