V knize jsem se dočetla,že perlové zbarvení mají pouze samičky,trochu mě to zmátlo??Dokrmuji malou koreku,jak hodně se změní po přepeření??Děkuji a je možné teď poznat pohlaví
Jéé děkuji za odpověď.Matka je lutýnka a tatínek je straka,tak děkuji :)))Musím víc studovat
Môj perlový samček sa po preperení celkom zmenil, stratili sa mu všetky perličky.Na prvej fotke mlaďatko a na druhej po preperení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

olgasvarhova
napsal(a):
V knize jsem se dočetla,že perlové zbarvení mají pouze samičky,trochu mě to zmátlo??Dokrmuji malou koreku,jak hodně se změní po přepeření??Děkuji a je možné teď poznat pohlaví
Všechna mláďata jsou perlová, po přepeření se samcům perlování vytratí a to i u strakatých perel.
Vaše mládě je samička protože je ze spojení otec straka x matka lutino. Podle výsledku odchovu otec štěpí do perel.
Tak děkuji za foto,proto v téknize píší-Perlové zbarvení-ženská záležitostPočkám až moje perlostraka přepeří a také pošlu foto:)))Dnes vypadá takto:)))
Uživatel s deaktivovaným účtem

olgasvarhova
napsal(a):
Tak děkuji za foto,proto v téknize píší-Perlové zbarvení-ženská záležitostPočkám až moje perlostraka přepeří a také pošlu foto:)))Dnes vypadá takto:)))
Pokud jsou rodiče opravdu tak jak jste psala výše, tak máte samici a ta o perlování nepřijde. I po přepeření zůstane stejná.
Děkuji za odpověď moc.Teď ji učím na zrní,no to je oříšek....Pomáhá mi jedna z "domácích"andulek:)
A tady je se samcem(on je straka).Já také nechápu,proč by Kačenka nemohl být samec,ale to asi proto, že nerozumím tomu "štěpení"
1.0 přírodní straka(ADM) /opalinová(perlová)
x 0.1 ino opalinová(perlová) /straka(ADM)
% ze všech 1.0
25.0% 1.0 přírodní opalinová(perlová) straka(ADM) /ino
25.0% 1.0 přírodní opalinová(perlová) /ino straka(ADM)
25.0% 1.0 přírodní straka(ADM) /opalinová(perlová)-ino
25.0% 1.0 přírodní /opalinová(perlová)-ino straka(ADM)
% ze všech 0.1
25.0% 0.1 přírodní straka(ADM)
25.0% 0.1 přírodní /straka(ADM)
25.0% 0.1 přírodní opalinová(perlová) straka(ADM)
25.0% 0.1 přírodní opalinová(perlová) /straka(ADM)
Podle mne je to takto!A nelze určit pohlaví po mutacích rodičů,ale z fotek se mi zdá,že se perlování slévá a bude to kluk,do půl roku by měl začít prozpěvovat.
S pozdravem VM
no z tyhc 3 u 1 som si isty ze to je samec urcite, jebo mu kridla aj chrbat zbledli apekne sa vyfarbil ale u dalsich 2 som si neni isty...jedna je kremovo zlta cela a druha je nieoc medzi citron akrem zlta taky odtien ale nieje uplne cela...asi by to chcelo prilozit foto nech mi viete poradit viac.
Skuste poradit ci tam mam len tu jednu lutino samičku alebo sa tam este volaka najde.Ďakujem.