Dobrý večer, vím, že rosely mohou být celoročně venku. Ale chtěla bych se zeptat, do jakého počasí můžou být pořád venku? Myslím stupně...Nebo jak je co nejlépe zaopatřit, aby jim nebyla zima? Jsou ve venkovní voliéře bez záletu. Ze 3 stran je dřevěná a jen vepředu pletivo. Mám připravený polykarbonát na přikrytí plativa, aby tam nefoukalo. Bude jim to stačit? Teď je ještě přikrývat nemusíme? Toto počasí zatím snáší dobře? Mám je už 4 roky, ale na zimu jsme je vždy dali do sklepa, protože jsem o ně měla strach, ale všude píší, že venku být můžou...Na jaro plánuji novou voliéru i se záletem, tak jestli to vzvládneme přez zimu venku...Za odpovědi děkuji. :)
Misku dáváme jen malou. A ty nerezové, co tam te´d mají, dám pryč a nebudou zavěšené na pletivu... Oni nenocují na bidlech, ale pod střechou. Pro inspiraci posílám foto voliéry. Jak už jsem již psala, na jaře dostanou novou voliéru, větší i s vnitřním záletem. Tak jestli je v tomto mohu nechat přes zimu. Až bude mrznout, tak je na noc budu přikrývat vepředu polykarbonátem...
lucique
napsal(a):
Misku dáváme jen malou. A ty nerezové, co tam te´d mají, dám pryč a nebudou zavěšené na pletivu... Oni nenocují na bidlech, ale pod střechou. Pro inspiraci posílám foto voliéry. Jak už jsem již psala, na jaře dostanou novou voliéru, větší i s vnitřním záletem. Tak jestli je v tomto mohu nechat přes zimu. Až bude mrznout, tak je na noc budu přikrývat vepředu polykarbonátem...
Myslím si, že vydrží bez problémů. Já měl takhle venku slámožluté v 5ti metrové venkovní voliéře celou zimu. Misku měly dost velkou aby se koupali a to i v mrazech. Do krmiva více slunečnice a hlavně krmiva pořád dostatek. Voliéra byla celou zimu zakryta igelitem a vše bez problémů. Dokonce se mi ptáci zdáli v lepší kondici než zbytek zimující ve vnitřní ubikaci. Chovu zdar