Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2014 17:42
lucique

XXX.XXX.75.18

Dobrý večer, vím, že rosely mohou být celoročně venku. Ale chtěla bych se zeptat, do jakého počasí můžou být pořád venku? Myslím stupně...Nebo jak je co nejlépe zaopatřit, aby jim nebyla zima? Jsou ve venkovní voliéře bez záletu. Ze 3 stran je dřevěná a jen vepředu pletivo. Mám připravený polykarbonát na přikrytí plativa, aby tam nefoukalo. Bude jim to stačit? Teď je ještě přikrývat nemusíme? Toto počasí zatím snáší dobře? Mám je už 4 roky, ale na zimu jsme je vždy dali do sklepa, protože jsem o ně měla strach, ale všude píší, že venku být můžou...Na jaro plánuji novou voliéru i se záletem, tak jestli to vzvládneme přez zimu venku...Za odpovědi děkuji. :)

29.10.2014 07:05
helena.

XXX.XXX.66.189

No pokud přes noc neklesne teplota pod -20 mělo by to být v pohodě ale musíte jim zajistit místo kam nebude foukat vítr klidně jim do toho dejte nějakou menší krabici do který si zalezou když bude nejhůř
Pozor na vodu mě se koupaly v -10 je lepší dát menší misku

29.10.2014 10:10
lucique

XXX.XXX.75.18

Misku dáváme jen malou. A ty nerezové, co tam te´d mají, dám pryč a nebudou zavěšené na pletivu... Oni nenocují na bidlech, ale pod střechou. Pro inspiraci posílám foto voliéry. Jak už jsem již psala, na jaře dostanou novou voliéru, větší i s vnitřním záletem. Tak jestli je v tomto mohu nechat přes zimu. Až bude mrznout, tak je na noc budu přikrývat vepředu polykarbonátem...

29.10.2014 13:51
ščugla

XXX.XXX.149.105

lucique napsal(a):
Misku dáváme jen malou. A ty nerezové, co tam te´d mají, dám pryč a nebudou zavěšené na pletivu... Oni nenocují na bidlech, ale pod střechou. Pro inspiraci posílám foto voliéry. Jak už jsem již psala, na jaře dostanou novou voliéru, větší i s vnitřním záletem. Tak jestli je v tomto mohu nechat přes zimu. Až bude mrznout, tak je na noc budu přikrývat vepředu polykarbonátem...

Myslím si, že vydrží bez problémů. Já měl takhle venku slámožluté v 5ti metrové venkovní voliéře celou zimu. Misku měly dost velkou aby se koupali a to i v mrazech. Do krmiva více slunečnice a hlavně krmiva pořád dostatek. Voliéra byla celou zimu zakryta igelitem a vše bez problémů. Dokonce se mi ptáci zdáli v lepší kondici než zbytek zimující ve vnitřní ubikaci. Chovu zdarsmajlík

29.10.2014 20:36
lucique

XXX.XXX.75.18

Moc děkuji za odpovědi. :)

30.11.2014 11:36
zeitgeist

XXX.XXX.105.86

Moje rozely pestré keď im je zima tak na noc idú na búďku a tam je strašne malý priestor a okolo drevo takže sa zohrejú,a penanty?Tie paskudy skočia do buďky a ani neviete že ich máte smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík