Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.10.2014 19:10
olgasvarhova

XXX.XXX.213.74

20dní dokrmuji korelu a vypadá takhle,poraďte , co s ní je....

31.10.2014 19:41
zbosace

XXX.XXX.14.134

Až mi mráz prešiel po chrbte. To nemyslíte vážne že toto chuďa má 20 dní???

31.10.2014 19:53
olgasvarhova

XXX.XXX.213.74

A co s nííí?Já to nevzdám.

31.10.2014 21:01
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

olgasvarhova napsal(a):

A čím mládě vlastně krmíte? A jak často? Ani se mi nechce v věřit, že vydrželo 20 dní v takovémto stavu. Takto vypadá mládě ve věku cca 12 dní. 3 týdenní mládě má mít již dobře znatelná pírka před otevřením. smajlík

31.10.2014 21:53
zbosace

XXX.XXX.14.134

Tá ,,boule" na hlavičke sa objavila kedy? Predpokladám že to čo má vo volatku tam ma už dlhšie. Alebo krmite riedkou zmesou? Napíšte priebeh odchovu.

31.10.2014 22:15
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Myslím že ta boule je důsledkem špatného vývinu lebečních kostí, vezmeme-li v úvahu že má korela 3 týdny, pak je jasné, že se nebudou kosti a celkově tělesná stavba vyvíjet správně. Existuje zde i možnost trvalého poškození a deformace, neboť mláděti krom živin zcela jistě chybí vápník a další vitamíny a minerály

31.10.2014 22:33
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Jinak podle fotografie to vypadá, že mládě dostává příliš řídkou stravu (takováto konzistence stravy postačí cca týdennímu mláděti ale ne staršímu), Mládě by mělo dostávat i v tomto věku bez ohledu na to kolik mu je minimálně po 3 - 4 hodinách jíst a v tomto případě podvýživy bych doporučila i jedno krmení v noci, dokud mu nezačnou růst pírka. Jinak ve věku 3 týdnů stačí krmit po 5 - 6 hodinách a v noci není již třeba, ale v tomto případě to není možné. Nenapsala jste čím krmíte zda dokrmovací směsí, nebo jinou náhražkou, možná je i chyba ve výběru stravy pro mládě. Ještě by mne zajímalo, jak se mládě chová při krmení? Netrpí nechutenstvím? Jaký má trus? Nemá jej příliš vodnatý? Mláďata mohou mít maličko vodnatější trus při dokrmování, ale měla by přibývat na váze. Ve věku 3 týdnů by měla přibývat nejvíce. Pokud je na Vaší straně ohledně péče vše, jak má být pak může mládě trpět nějakým závažným onemocněním a měla byste se obrátit spíš na veterináře, ale spíš mám pocit, že krmíte opravdu nedostatečně. Korely občas dokrmuji už asi 4. rokem, jsem v podstatě stále začátečník, ale s takovouto podvýživou mláděte jsem se ještě nesetkala a všechna mláďata mi prospívala, ikdyž většinu z nich jsem dokrmovala právě z důvodu, že se vylíhla slabá, nebo měla různé komplikace. Napište prosím podrobnější informace o tom jak a čím krmíte a jak se mládě chová během krmení.

2.11.2014 12:15
zbosace

XXX.XXX.14.134

olgasvarhova napsal(a):

Možno som pre vás nečakane zareagoval ale ak chcete pomoc musíte uviesť určité údaje ohľadom predošlej situácie aby sme zistili ako postupovať ak ešte máte záujem. Alebo už netreba? Prípadne môžete aj meilom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík