Dobry vecer,
na Slunecnici je program chovatel. Nekde se snad bude dat najit evidence chovu, pohledejte na uloz.to
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
na Slunecnici je program chovatel. Nekde se snad bude dat najit evidence chovu, pohledejte na uloz.to
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Dobry vecer,
dekuji za navrh a pomoc.Ale Chovatel 2006 neni presne podle me predstavy.Chtel jsem zadavat cisla kroucku matka,otec atd.Mne nejde o koupi a prodej.
Dekuji :)
Dobrý den
tento problém jsem řešil několik let. Vyskoušel jsem všechny dostupné chovatelské programy. Ale bohužel ani jeden nesplňoval to, co jsem od těchto programů očekával. Každý měl něco dobrého a každý nějaké nedostatky, ale to jen z mého pohledu. Nakonec jsem se na stará kolena naučil pracovat s programem Access a prográmek jsem si vytvořil sám k mé spokojenosti. S těch dostupných je dobrý "Vedení chovu, Ptáci" a potom "Pigeo Planner". Pokud budete chtít vědět víc, spojení na mne je na mých stránkách http://exoticke-ptactvo65.webnode.cz/
S pozdravem Petr
fauna2014
napsal(a):
Dobrý den,potřebuji vyzkoušet nějaké počitačové programy chovu ptactva,nevíte někdo kde bych si program mohl stahnou zdarma,děkuji. Za radu.
Zdarma to asi nebude, ale již několik let používám tento program k vedení chovu výstavních andulek. Zkuste kontaktovat autora na: elektroz@centrum.cz
Počet vajec Počet vajec Počet vajec Počet vajec
Datum líhnutí Datum líhnutí Datum líhnutí Datum líhnutí
Počet mladých Počet mladých Počet mladých Počet mladých
Kroužkování Kroužkování Kroužkování Kroužkování
Výlet Výlet Výlet Výlet
Odchyt Odchyt Odchyt Odchyt
číslo: číslo:
č.1) Hnízdo č.2) Hnízdo č.1) Hnízdo č.2) Hnízdo
První vejce První vejce První vejce První vejce
Výlet Výlet Výlet Výlet
č.3) Hnízdo č.4) Hnízdo č.3) Hnízdo č.4) Hnízdo
První vejce První vejce První vejce První vejce
Výlet Výlet Výlet Výlet
waltin
napsal(a):
Zdarma to asi nebude, ale již několik let používám tento program k vedení chovu výstavních andulek. Zkuste kontaktovat autora na: elektroz@centrum.cz
Dobry vecer,
s panem Zruckym jsem mluvil a rikal ze vyvyji nejaky programek ale spise pro zname. Nekde mam demoverzi zmineneho programu, myslim. me osobne nevyhovuje, plnou verzi jsem nekupoval.
Strasne dlouho premyslim nad naprogramovanim nejakeho programku. Ovsem cas na to stale chybi.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
pš_děčín
napsal(a):
Dobrý den
tento problém jsem řešil několik let. Vyskoušel jsem všechny dostupné chovatelské programy. Ale bohužel ani jeden nesplňoval to, co jsem od těchto programů očekával. Každý měl něco dobrého a každý nějaké nedostatky, ale to jen z mého pohledu. Nakonec jsem se na stará kolena naučil pracovat s programem Access a prográmek jsem si vytvořil sám k mé spokojenosti. S těch dostupných je dobrý "Vedení chovu, Ptáci" a potom "Pigeo Planner". Pokud budete chtít vědět víc, spojení na mne je na mých stránkách http://exoticke-ptactvo65.webnode.cz/
S pozdravem Petr
Přesně tak. Programátor by naprogramoval skvost ale neví co má programovat a jak to má vypadat a co to má umět. Chovatel (uživatel) ví co chce od programu ale neumí to smysluplně programátorovi sdělit. Chybí tady conzultant. Člověk mezi uživatelem (chovatelem) a programátorem, který zná řeč obou a tvoří mezi nimi komunikačního prostředníka, kdo si to ale v chovateství může dovolit.
Jsou pouze dvě řešení:
1. Naučit programátora chovu ptáků aby sám věděl co má program umět - nadlidský úkol
2. Naučit chovatele programování - s pomocí excelu nebo accessu realizovatelné
Vy jste se vydal cestou druhou a ta má tu nevýhodu, že zůstane využití a další rozvoj pouze u Vás
Dost nerad sem chodím, snažím se obvykle s dobrým úmyslem, ale obvykle to nejde nebýt kritický - čímž zpravidla vzbuzuji nevoli naivního zadavatele (míním obecně), který se ptá, kde by nejčastěji zdarma stáhnul nebo získal něco kvalitního. Takže mudrovat nad demoverzí a nekoupit si verzi úplnou vnímám, že je zbytečné. Pan Zrůcký, asi podobně jako každý z nás, nějaké plány s něčím má, ale v cestě každého dění je spousta každodeních překážek, takže pokud o nějakých plánech hovoří a přitom nikomu nic konkrétně neslíbil ani si nevybírá zálohy, vůbec nic se neděje a není důvod se na něj zlobit. Naopak, to co spolu s př. V. Podpěrou pro chovatelství udělali v podobě chovného programu považuji za větší přínos pro chovatelství, než třeba celoroční sedění, telefonování a plané schůzování a mudrování o ničem a bez výsledků celé mnohačlené ÚOK CHOP. Nevím, jestli ještě dnes je př. Zrůcký ochoten nabídnout a prodat tu starší verzi, já ji mám, jak se koukám asi už skoro 14 roků a jsem velmi rád, že jsem se nerozpakoval a nepořizoval něco levnějšího, abych po čase zjistil, že je to nevyhovující a data pak nějak složitě měl stěhovat do něčeho dokonalejšího.
Verze př. Vítka Zrůckého má samozřejmě nějaké mouchy (máte doma někdo něco opravdu dokonalého? Těžko, snad tchýni), vyřazené ptáky si můžete zobrazit jen v seznamu kde každý pták je jen na řádku ale nikoliv už s detaily, které u něj máte dokud jej evidujete v chovu na evidenčním listu jedince.. Zlobí i výpočet příbuznosti. Přesto - doporučuji! Kupte, prověřte a odzkoušejte, pokud dojdete k tomu co já, lze to řešit poznámkami u vyřazených ptáků na papír, který o velikosti A4 mi s rezervou vystačí pro běžný rok. Funkce záznamů odchovů, následného převodu do souhrných seznamů, filtrování a zobrazování jednotlivých druhů, jejich mutací a barev, zobrazení rodokmenu, linie otců, linie matek - jsou super. Asi jsem to vzal stručně, dokonce některé funkce asi ke své škodě nevyužívám. Neumím si to dnes představit, že je možné být bez toho jen s nějakými poznámkami v deníčku. Tedy, záleží, čemu se věnujete. A je to česky !
Naprostý souhlas kolegou. Jediné s čím bych polemizoval je možnost vyexportovat rodokmen i ptáka v archívu, to problém není. Ptáky, které již v chovu nemám nevyřazuji, tedy neodstraňuji, ale pouze přesunu do archívu a je možné pracovat s ním tak, jako by byl v chovu. Za mě osobně program doporučuji.