Žako a ultrazvuk. zvlhčovač ?????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2014 16:08
lenule101

XXX.XXX.180.126

Dobrý den,

prosím o radu Vás, zkušených chovatelů. V zimním období topíme krbem, což však může za velmi suchý vzduch v místnosti, kde máme našeho mazlíčka 2,5letého žaka. Pán v Loracentru v Brně si s námi povídal o ultrazvukovém zvlhčovači vzduchu, že jej doporučuje a sám používá v chovu.

Já se ptám - nemůže mít ultrazvuk nějaký vliv na zdraví papouška? Nemůže mu nějak ublížit? Vím, že jsem slyšela o různých historkách, kdy po ultrazvukových přístrojích v pokoji poumíraly želvy, apod.
Používáte tyto přístroje v případě chovu papoušků také???

Děkuji za odpověď.

28.12.2014 21:15
eli22

XXX.XXX.181.33

lenule101 napsal(a):
Dobrý den,

prosím o radu Vás, zkušených chovatelů. V zimním období topíme krbem, což však může za velmi suchý vzduch v místnosti, kde máme našeho mazlíčka 2,5letého žaka. Pán v Loracentru v Brně si s námi povídal o ultrazvukovém zvlhčovači vzduchu, že jej doporučuje a sám používá v chovu.

Já se ptám - nemůže mít ultrazvuk nějaký vliv na zdraví papouška? Nemůže mu nějak ublížit? Vím, že jsem slyšela o různých historkách, kdy po ultrazvukových přístrojích v pokoji poumíraly želvy, apod.
Používáte tyto přístroje v případě chovu papoušků také???

Děkuji za odpověď.

Proč tak složitě? Pokud máte suchý vzduch, dejte si tam nějaké odpařovadlo. Kolik máte vlhkost?
O ultrazvukovém zvlhčovači jsem neslyšela, ale třeba někdo ano. Pokud vám jde ale o zvýšení vlhkosti, řešila bych to tím odpařovadlem. Já mám doma čističku vzduchu s ionizátorem, a zase jsem slyšela, že je pro papoušky ionizátor něčím škodlivý, tak ho nepouštím. Taky by mě zajímalo, jestli je to pravda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík