Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2015 23:05
nikoleta266

XXX.XXX.222.252

Dobrý večer, mam problem, že moja andulka ma okolo zobačiku akokeby zoschnute.. alebo neviem ako inak to pomenovať.. preto pripajam fotku... neviete mi s tym niekto pomocť?

2.1.2015 23:24
aymara55

XXX.XXX.70.146

nikoleta266 napsal(a):
Dobrý večer, mam problem, že moja andulka ma okolo zobačiku akokeby zoschnute.. alebo neviem ako inak to pomenovať.. preto pripajam fotku... neviete mi s tym niekto pomocť?

Vaša andulka má roztoče, hovorí sa tomu vápenka.Namažte jej to olejom a u veterinára si kúpte Ivomec on vám povie ako ho aplikovať,alebo vezmite andulu priamo k nemu.

1.3.2015 08:54
nikaho

XXX.XXX.27.61

Dobrý den,

přikládám fotku naší andulky. Má na ozobí jakoby "odlupující se šupinky". Dívali jsme se na fotky, ale na vápenku mi to zatím nepřijde. Poradíte, co by to mohlo být?

3.3.2015 12:22
Erikae

XXX.XXX.249.252

Podle mě to nic není. Vápenka ne. Je to starší andulka, rohovina se může mírně odlupovat s věkem, obnovuje se.

3.3.2015 12:44
smidla

XXX.XXX.199.215

nikaho napsal(a):
Dobrý den,

přikládám fotku naší andulky. Má na ozobí jakoby "odlupující se šupinky". Dívali jsme se na fotky, ale na vápenku mi to zatím nepřijde. Poradíte, co by to mohlo být?

Dobry den,
me se to na odlupujici se rohovinu ozobi nezda. Muzete vlozit fotku detailu ozobi zepredu? Tam by bylo lepe videt.
Doporucil bych nekolik dni posobne andulce natirat postizenou oblast tukem. Ten slouzi k ucpani kanalku a uduseni roztocu. Pokud se utvari ztrati, doporucuji nasledne preleceni antiparazitiky pro ptactvo dle doporuceni veterinare.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.

3.3.2015 17:49
nikaho

XXX.XXX.27.61

Dobrý den,

tak jsem Edu ještě jednou vyfotila. Přikládám i fotku Andulky. Tu máme novou měsíc a nákaza vápenky přichází v úvahu jen od ní (je z venkovní voliéry). Eduard byl venku naposled před 5 lety. Pokud se tedy nemýlím a vápenku je možné chytit pouze ve venkovním prostředí.

Ozobí na fotkách vypadá trochu jinak než v reálu. Přirovnat to mohu k hnědému "mapování"..? Rozhodně mi to nepřijde ani trochu podobné vápence. Vápenku jsem viděla pouze na fotkách, které jsem uveřejněné na internetu. Nebo jsou zde pouze pokročilá stádia a tohle je počátek?

Moc všem děkuji za ochotu pomoci.

3.3.2015 20:42
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
pozirani tukem neni nic proti nicemu. Nezatezuje organismus ptaka, ale pokud se jedna o vapenku, utvary odpadnou. Na druhou stranu toto opatreni nepovazuji za definitivni a proto v pripade vapenky doporucuji prelecit antiparazitiky.
Z novych fotek neni jasne nic noveho. Podivam se na ne jeste doma na monitoru. Muze to mit klidne i odrene.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.

4.3.2015 19:22
aymy

XXX.XXX.32.111

Ozobí se obnovuje, nic to není, časem to odpadne.

7.3.2015 15:03
Erikae

XXX.XXX.249.252

nikaho napsal(a):
Dobrý den,

Podle mě to nic není. Vápenka ne. Je to starší andulka, rohovina se může mírně odlupovat s věkem.

7.3.2015 15:05
Erikae

XXX.XXX.249.252

nikoleta266 napsal(a):

Je to vápenka, a myslím ne krátce. S tímto už k veterináři.

7.3.2015 15:12
Erikae

XXX.XXX.249.252

nikaho napsal(a):
Dobrý den,

tak jsem Edu ještě jednou vyfotila. Přikládám i fotku Andulky. Tu máme novou měsíc a nákaza vápenky přichází v úvahu jen od ní (je z venkovní voliéry). Eduard byl venku naposled před 5 lety. Pokud se tedy nemýlím a vápenku je možné chytit pouze ve venkovním prostředí.

Ozobí na fotkách vypadá trochu jinak než v reálu. Přirovnat to mohu k hnědému "mapování"..? Rozhodně mi to nepřijde ani trochu podobné vápence. Vápenku jsem viděla pouze na fotkách, které jsem uveřejněné na internetu. Nebo jsou zde pouze pokročilá stádia a tohle je počátek?

Moc všem děkuji za ochotu pomoci.

Na foto č.2 je pěkná samice, ozobí v pořádku.
U toho samečka, trochu se mu odlupuje a je popraskané. Má také trochu delší zobák...
přátelská otázka: Má v kleci sepiovku, písek, grit? Podáváte nějaké vitamíny? Dostává ovoce/zeleninu?

7.3.2015 22:04
nikaho

XXX.XXX.233.128

Víme, že má delší zobák. Ze všeho vyjmenovaného má všechno, i větve na okus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík