jarky
napsal(a):
červenoskořicový pastel - letošní 0,1
červenoskořicový pastel bělokřídlá
jarky
napsal(a):
červenoskořicový pastel bělokřídlá
červenoskořicový pastel bělokřídlý 1,0 chovný
jarky
napsal(a):
červenoskořicový pastel bělokřídlý 1,0 chovný
ještě jednou
jarky
napsal(a):
červenoskořicový pastel 0,1 chovná
červený pastel - pro porovnání
jarky
napsal(a):
červený pastel - pro porovnání
červeno skořicový bělokřídlý 1,0 chovný
jarky
napsal(a):
červeno skořicový bělokřídlý 1,0 chovný
Rozela žltohlavá - straka
papagaj
napsal(a):
Rozela žltohlavá - straka
žltohlavá straka-predný pohlad
papagaj
napsal(a):
žltohlavá straka-predný pohlad
bielokrídla pastel(1.0 volný)
rozelky
napsal(a):
1.0 červenopastelová straka
0.1 červenoskořicová straka
jarin
napsal(a):
prosím vložte foto vašich chovanců,děkuji všem za foto i drahocený čas, jarda
straky
jarin
napsal(a):
táto fotka je stiahnutá z internetu, dúfam že tým nikoho nepohorším kvôli autorským právám.
papouch
napsal(a):
Prosím kdo má rozely zlaté, nebo kontakt na chovatele který je má, ozvěte se děkuji. e-mail-- papouch@tiscali.cz
444
jarin
napsal(a):
zlatá?
rozelky
napsal(a):
jeto jenom pastelová straka ,žadný zlato zlato
Tato rosela je žluto co? křídlá nebo hřbetá. Děkuji
peter111
napsal(a):
zdravim to je váš odchov nebo se jen ptáte na mutaci?? děkuji Novotný
rozela lutino
krokodil
napsal(a):
Chlapi, že to môžete chovať!!! Tak zničená krása prírody.
Nevím, o jaké zničené kráse to píšete? Vždyť si každý může vybrat, co se mu líbí. Když se mi nelíbí mutace, tak mám přírodní, záleží na vkusu každého chovatele. Také se mi některé mutace nelíbí tolik, co přírodní, ale i ty mají své kouzlo a je za nimi mnoho chovatelského úsilí. Co by bylo chovatelství bez mutací? Prostě to patří k sobě. Nebýt mutací, nebyl by chov jednotvárný? Je to jen věcí názoru.
emill
napsal(a):
Nevím, o jaké zničené kráse to píšete? Vždyť si každý může vybrat, co se mu líbí. Když se mi nelíbí mutace, tak mám přírodní, záleží na vkusu každého chovatele. Také se mi některé mutace nelíbí tolik, co přírodní, ale i ty mají své kouzlo a je za nimi mnoho chovatelského úsilí. Co by bylo chovatelství bez mutací? Prostě to patří k sobě. Nebýt mutací, nebyl by chov jednotvárný? Je to jen věcí názoru.
Verte mi, vôbec by nebol chov jednotvátny. Robím to 40 rokov a stále to je fajn. Baví ma to ako vtedy keď som začínal.
rozelky
napsal(a):
Mutačni papoušci ,vždyt je to nádhera a neříkejte mi že jste onich nikdy neuvažoval s pozdravem rozelky
Vlastne áno. Neviem či si pamätáte. Voľakedy dávno prišli do republiky biele korele. Tie boli v tomto, čo sa týka mutácií, veľmi konzervatívne. Zarábal som 1 200,-Kčs a oni ma stáli 14 000,- Kčs. Nedarilo sa mi ich odchovať, až to prišlo. Po nejakom roku sa to podarilo. Mladé som ale už predával za 100,- Kčs. Vtedy ma manželka skoro vydedila. Ale vážne, nemám nič proti chovateľom mutácií. Ako vravíte, každý má možnosť vybrať si svoju cestu chovateľstva. Ale zoberte si to s toho, čo tu píšete, ani sa už sami chovatelia nevyznajú aká je ktorá mutácia. Zanedlho to bude ako s andulkami, môžete dávať pozor na farbu, štepenie alebo čo vás tam zaujíma a výsledok je zmes farebných andúl a ani Boh nevie ktorá ja aká. Asi tak. A čo sa týka toho, že vždy cena novej mutácie je vysoká a po čase klesne na cenu prírodne sfarbeného vtáka, to je druhotné. Ale pretože aj medzi chovateľmi tých peňazí nebýva veľa, tak sa dajú využiť aj lepšie. Ja to robím tak, že raz za čas si zájdem do Austrálie a kochám sa tou nádherov ktorú vytvorila matka príroda. Preto je pre mňa chov prírodne sfarbených papagájov stále príťažlivý a krásny. A ešte neposledná vec. V prírode aj našou zásluhou, nemyslím chovateľov, ale nás ľudí, vtákov ubúda. A my by sme mali byť tí čo pomôžu zachovať genofond týchto tvorov. Ale prajem vám veľa chovateľských úspechov a veľa krásnych chvíľ pri chove vašich papagájov.
krokodil
napsal(a):
Vlastne áno. Neviem či si pamätáte. Voľakedy dávno prišli do republiky biele korele. Tie boli v tomto, čo sa týka mutácií, veľmi konzervatívne. Zarábal som 1 200,-Kčs a oni ma stáli 14 000,- Kčs. Nedarilo sa mi ich odchovať, až to prišlo. Po nejakom roku sa to podarilo. Mladé som ale už predával za 100,- Kčs. Vtedy ma manželka skoro vydedila. Ale vážne, nemám nič proti chovateľom mutácií. Ako vravíte, každý má možnosť vybrať si svoju cestu chovateľstva. Ale zoberte si to s toho, čo tu píšete, ani sa už sami chovatelia nevyznajú aká je ktorá mutácia. Zanedlho to bude ako s andulkami, môžete dávať pozor na farbu, štepenie alebo čo vás tam zaujíma a výsledok je zmes farebných andúl a ani Boh nevie ktorá ja aká. Asi tak. A čo sa týka toho, že vždy cena novej mutácie je vysoká a po čase klesne na cenu prírodne sfarbeného vtáka, to je druhotné. Ale pretože aj medzi chovateľmi tých peňazí nebýva veľa, tak sa dajú využiť aj lepšie. Ja to robím tak, že raz za čas si zájdem do Austrálie a kochám sa tou nádherov ktorú vytvorila matka príroda. Preto je pre mňa chov prírodne sfarbených papagájov stále príťažlivý a krásny. A ešte neposledná vec. V prírode aj našou zásluhou, nemyslím chovateľov, ale nás ľudí, vtákov ubúda. A my by sme mali byť tí čo pomôžu zachovať genofond týchto tvorov. Ale prajem vám veľa chovateľských úspechov a veľa krásnych chvíľ pri chove vašich papagájov.
Dobrý den! Mohl by mi sem prosím někdo poslat fotky rozel slámožlutých? A třeba i jak vypadají mladí?Díky