Rozely straky a zajímavé mutace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2006 17:36

prosím vložte foto vašich chovanců,děkuji všem za foto i drahocený čas, jarda

25.8.2006 17:37

jarin napsal(a):

xxxx

30.9.2006 10:50

jarin napsal(a):
xxxx

červenoskořicový pastel - letošní 0,1

30.9.2006 10:54

jarky napsal(a):
červenoskořicový pastel - letošní 0,1

červenoskořicový pastel bělokřídlá

30.9.2006 10:57

jarky napsal(a):
červenoskořicový pastel bělokřídlá

červenoskořicový pastel bělokřídlý 1,0 chovný

30.9.2006 11:00

jarky napsal(a):
červenoskořicový pastel bělokřídlý 1,0 chovný

ještě jednou

30.9.2006 11:02

jarky napsal(a):
ještě jednou

červenoskořicový pastel 0,1 chovná

30.9.2006 11:07

jarky napsal(a):
červenoskořicový pastel 0,1 chovná

červený pastel - pro porovnání

30.9.2006 11:11

jarky napsal(a):
červený pastel - pro porovnání

červeno skořicový bělokřídlý 1,0 chovný

30.9.2006 14:57

jarky napsal(a):
červeno skořicový bělokřídlý 1,0 chovný

Rozela žltohlavá - straka

30.9.2006 14:58

papagaj napsal(a):
Rozela žltohlavá - straka

žltohlavá straka-predný pohlad

30.9.2006 15:21

papagaj napsal(a):
žltohlavá straka-predný pohlad

bielokrídla pastel(1.0 volný)

30.9.2006 15:22

papagaj napsal(a):
bielokrídla pastel(1.0 volný)

červená straka

30.9.2006 15:23

papagaj napsal(a):
červená straka

červená straka-bočný pohlad

30.9.2006 15:24

papagaj napsal(a):
červená straka-bočný pohlad

oranž

30.9.2006 20:33

papagaj napsal(a):
oranž

taky něco přihodím

30.9.2006 20:37

papagaj napsal(a):
oranž

1.0 červenopastelová straka

30.9.2006 20:40

rozelky napsal(a):
1.0 červenopastelová straka

0.1 červenoskořicová straka

30.9.2006 21:00

badyemil napsal(a):
taky něco přihodím

1,0

30.9.2006 21:15

jarin napsal(a):

straky

4.10.2006 19:47

jarin napsal(a):

táto fotka je stiahnutá z internetu, dúfam že tým nikoho nepohorším kvôli autorským právám.

9.10.2006 23:24

Flambo napsal(a):
táto fotka je stiahnutá z internetu, dúfam že tým nikoho nepohorším kvôli autorským právám.

Prosím kdo má rozely zlaté, nebo kontakt na chovatele který je má, ozvěte se děkuji. e-mail-- papouch@tiscali.cz

11.10.2006 17:36

papouch napsal(a):
Prosím kdo má rozely zlaté, nebo kontakt na chovatele který je má, ozvěte se děkuji. e-mail-- papouch@tiscali.cz

444

11.10.2006 19:51

jarin napsal(a):

zlatá?

12.10.2006 17:43

Flambo napsal(a):
zlatá?

PROČ ZLATÁ? NENI TO PĚKNÁ SKOŘICE? DÍKY

12.10.2006 19:20

jarin napsal(a):
PROČ ZLATÁ? NENI TO PĚKNÁ SKOŘICE? DÍKY

jeto jenom pastelová straka ,žadný zlato zlato

15.10.2006 09:10

rozelky napsal(a):
jeto jenom pastelová straka ,žadný zlato zlato

Tato rosela je žluto co? křídlá nebo hřbetá. Děkuji

15.10.2006 14:55

piljan napsal(a):

Tato mutace se odchovala ve Francii,ale v loňském roce jsem ji viděl již v Německu u jednoho chovatele a ten ji prezentoval jako mutaci platinovou.

17.10.2006 12:38

piljan napsal(a):

zdravim to je váš odchov nebo se jen ptáte na mutaci?? děkuji Novotný

1.1.2007 13:43

peter111 napsal(a):
zdravim to je váš odchov nebo se jen ptáte na mutaci?? děkuji Novotný

rozela lutino

2.1.2007 22:27

emill napsal(a):
rozela lutino

Chlapi, že to môžete chovať!!! Tak zničená krása prírody.

3.1.2007 20:21

krokodil napsal(a):
Chlapi, že to môžete chovať!!! Tak zničená krása prírody.

Nevím, o jaké zničené kráse to píšete? Vždyť si každý může vybrat, co se mu líbí. Když se mi nelíbí mutace, tak mám přírodní, záleží na vkusu každého chovatele. Také se mi některé mutace nelíbí tolik, co přírodní, ale i ty mají své kouzlo a je za nimi mnoho chovatelského úsilí. Co by bylo chovatelství bez mutací? Prostě to patří k sobě. Nebýt mutací, nebyl by chov jednotvárný? Je to jen věcí názoru.

5.1.2007 16:20

emill napsal(a):
Nevím, o jaké zničené kráse to píšete? Vždyť si každý může vybrat, co se mu líbí. Když se mi nelíbí mutace, tak mám přírodní, záleží na vkusu každého chovatele. Také se mi některé mutace nelíbí tolik, co přírodní, ale i ty mají své kouzlo a je za nimi mnoho chovatelského úsilí. Co by bylo chovatelství bez mutací? Prostě to patří k sobě. Nebýt mutací, nebyl by chov jednotvárný? Je to jen věcí názoru.

Verte mi, vôbec by nebol chov jednotvátny. Robím to 40 rokov a stále to je fajn. Baví ma to ako vtedy keď som začínal.

5.1.2007 19:11

krokodil napsal(a):
Verte mi, vôbec by nebol chov jednotvátny. Robím to 40 rokov a stále to je fajn. Baví ma to ako vtedy keď som začínal.

Mutačni papoušci ,vždyt je to nádhera a neříkejte mi že jste onich nikdy neuvažoval s pozdravem rozelky

6.1.2007 19:49

rozelky napsal(a):
Mutačni papoušci ,vždyt je to nádhera a neříkejte mi že jste onich nikdy neuvažoval s pozdravem rozelky

Vlastne áno. Neviem či si pamätáte. Voľakedy dávno prišli do republiky biele korele. Tie boli v tomto, čo sa týka mutácií, veľmi konzervatívne. Zarábal som 1 200,-Kčs a oni ma stáli 14 000,- Kčs. Nedarilo sa mi ich odchovať, až to prišlo. Po nejakom roku sa to podarilo. Mladé som ale už predával za 100,- Kčs. Vtedy ma manželka skoro vydedila. Ale vážne, nemám nič proti chovateľom mutácií. Ako vravíte, každý má možnosť vybrať si svoju cestu chovateľstva. Ale zoberte si to s toho, čo tu píšete, ani sa už sami chovatelia nevyznajú aká je ktorá mutácia. Zanedlho to bude ako s andulkami, môžete dávať pozor na farbu, štepenie alebo čo vás tam zaujíma a výsledok je zmes farebných andúl a ani Boh nevie ktorá ja aká. Asi tak. A čo sa týka toho, že vždy cena novej mutácie je vysoká a po čase klesne na cenu prírodne sfarbeného vtáka, to je druhotné. Ale pretože aj medzi chovateľmi tých peňazí nebýva veľa, tak sa dajú využiť aj lepšie. Ja to robím tak, že raz za čas si zájdem do Austrálie a kochám sa tou nádherov ktorú vytvorila matka príroda. Preto je pre mňa chov prírodne sfarbených papagájov stále príťažlivý a krásny. A ešte neposledná vec. V prírode aj našou zásluhou, nemyslím chovateľov, ale nás ľudí, vtákov ubúda. A my by sme mali byť tí čo pomôžu zachovať genofond týchto tvorov. Ale prajem vám veľa chovateľských úspechov a veľa krásnych chvíľ pri chove vašich papagájov.

19.6.2007 09:25

krokodil napsal(a):
Vlastne áno. Neviem či si pamätáte. Voľakedy dávno prišli do republiky biele korele. Tie boli v tomto, čo sa týka mutácií, veľmi konzervatívne. Zarábal som 1 200,-Kčs a oni ma stáli 14 000,- Kčs. Nedarilo sa mi ich odchovať, až to prišlo. Po nejakom roku sa to podarilo. Mladé som ale už predával za 100,- Kčs. Vtedy ma manželka skoro vydedila. Ale vážne, nemám nič proti chovateľom mutácií. Ako vravíte, každý má možnosť vybrať si svoju cestu chovateľstva. Ale zoberte si to s toho, čo tu píšete, ani sa už sami chovatelia nevyznajú aká je ktorá mutácia. Zanedlho to bude ako s andulkami, môžete dávať pozor na farbu, štepenie alebo čo vás tam zaujíma a výsledok je zmes farebných andúl a ani Boh nevie ktorá ja aká. Asi tak. A čo sa týka toho, že vždy cena novej mutácie je vysoká a po čase klesne na cenu prírodne sfarbeného vtáka, to je druhotné. Ale pretože aj medzi chovateľmi tých peňazí nebýva veľa, tak sa dajú využiť aj lepšie. Ja to robím tak, že raz za čas si zájdem do Austrálie a kochám sa tou nádherov ktorú vytvorila matka príroda. Preto je pre mňa chov prírodne sfarbených papagájov stále príťažlivý a krásny. A ešte neposledná vec. V prírode aj našou zásluhou, nemyslím chovateľov, ale nás ľudí, vtákov ubúda. A my by sme mali byť tí čo pomôžu zachovať genofond týchto tvorov. Ale prajem vám veľa chovateľských úspechov a veľa krásnych chvíľ pri chove vašich papagájov.

Dobrý den! Mohl by mi sem prosím někdo poslat fotky rozel slámožlutých? A třeba i jak vypadají mladí?Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík