Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2005 19:37

Velice se mi tento papoušek zalíbil a tak sháním informace.
1, Je vhodný do bytu?
2, Dělá velký hluk?
3, Kolik zhruba stojí ručně dokrmené mláďě?
4, Může zůstávat přes den venku v bytě?(jestli ničí věci, apod..)
5, Je hodně zavislý na člověku?
6, Chtěla sem se zeptat, jak je to se zatříhávaním letek?Je to lepší nebo to nepřihází v úvahu?(líbí se mi když papouch sedí venku na svém bidílku a neuletí)
7, Je lepší samička nebo sameček?
8, Napište sem prosím nějaká jména na oboje pohlaví.

Všem za všechno moc děkuju Michelle
PS: Pište i o chování vašich senegálců a nějaké příhody a různé tipy!!ještě jednou dík

29.7.2005 19:37

michelle napsal(a):
Velice se mi tento papoušek zalíbil a tak sháním informace.
1, Je vhodný do bytu?
2, Dělá velký hluk?
3, Kolik zhruba stojí ručně dokrmené mláďě?
4, Může zůstávat přes den venku v bytě?(jestli ničí věci, apod..)
5, Je hodně zavislý na člověku?
6, Chtěla sem se zeptat, jak je to se zatříhávaním letek?Je to lepší nebo to nepřihází v úvahu?(líbí se mi když papouch sedí venku na svém bidílku a neuletí)
7, Je lepší samička nebo sameček?
8, Napište sem prosím nějaká jména na oboje pohlaví.

Všem za všechno moc děkuju Michelle
PS: Pište i o chování vašich senegálců a nějaké příhody a různé tipy!!ještě jednou dík

1.) Ano je vhodný do bytu.

2.) Ano i ne. Jde spíše o to, jak si časem zvyknete. Senegalci se většinou nejvíce projevují ráno, protože vítají sluníčko. Někdy jsou i tolerantní. Můj senegalec, když ví, že dojdu po noční a ví, že jsem celou noc nebyl doma, tak ráno ani nepípne a prostě mě nechá v klidu vyspat. Pak taky záleží, jak často se mu budete věnovat. Klidně časem můžou křičet i z nudy.

3.) Záleží na chovateli cena není vždy stejná například na Ara farmě Vám je prodají i s testy myslím, že za 6 tisíc korun. Jinak u chovatelů se cena pohybuje od 3500Kč výše. Samozřejmě musíte počítat i s náklady na kvalitní krmivo a klec.

4.)Ano může zůstat venku přes den, ale já osobně bych to nedoporučoval. Ptáte se jestli ničí věci a podobně, tak musím říci, že ano, proto se nedoporučují chovat v dřevěných klecí či voliérách, protože jsou ničiteli dřeva. Může se stát, že bude okusovat nežádoucí rostliny. A z nudy může cokoliv rozebrat atd.

5.)Každý papoušek je závislí na člověku. Jde o to, že by jste se mu měla věnovat co nejvíce to půjde. Ručně dokrmený papoušek potřebuje být v kontaktu s lidmi není to jenom, tak ale pokud Vám šlo o to jestli sním musíte být celý den, tak to nemusíte.

6.) Stručně a výstižně řečeno nepřipadá v úvahu. Zkuste se zeptat sama sebe jak by Vám bylo, kdyby Vám někdo například zlomil obě ruce. Vím není to moc dobré přirovnání, ale papoušek takhle trpí a přichází o svou přirozenost a to o volný let.

7.)To záleží na Vás pokud chcete samečka nebo samičku. Ano jsou i tací co tvrdí, že samička více přilne k muži a sameček naopak jde o to, že ve vás později papoušek bude hledat partnera. Ale spíše jde o to jak se k němu budete chovat a jak se o něj budete starat. Spíše bych Vám dal radu, aby jste dopředu počítala s tím, že si k němu pořídíte ještě jednoho senegalce a to protějšek. Není to nutnost, ale přináší to spousty výhod, tak například papoušek, když bude sám doma nebude se nudit bude mít svého partnera a Vám tak později odpadnou některé starosti.

8.)Tak tady to si myslím není potřeba papoušci často dostávají lidská jména, jako třeba Pepík atd. Pak často dostávají jména po různých postavách s pohádek a nakonec i zdrobněliny. Je to opět na Vás myslím, že seznam jmen pro papoušky se dá sehnat na parrotclubu.

Doufám, že jsem Vám trochu pomohl.
PS:fotka kterou jste dala na tyto stránky je z Ara farmy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík